Офіційні сайти відомств




» 2009 » Грудень » 26 » В’ячеслав БІЛОУС: „Створена військова організація, яка не відповідає вимогам та національним інтересам України”
20:56
В’ячеслав БІЛОУС: „Створена військова організація, яка не відповідає вимогам та національним інтересам України”
Розвиток Збройних Сил України за останні 10 років відбувся без врахування пропозицій Спілки офіцерів України – першої і єдиної організації, яка 27 липня 1991 року започаткувала створення Збройних Сил України. Як наслідок: створена військова організація, яка не відповідає вимогам та національним інтересам України.
На думку Спілки офіцерів України, потрібно негайно:

- Провести міжнародну конференцію у місті Києві щодо гарантій безпеки України у зв’язку з добровільною відмовою від ядерної зброї.

- Повернутися до Конституції України 1996 року: президентсько-парламентської республіки.

- Затвердити нову Воєнну Доктрину, де передбачити стратегічний шлях розвитку сектору безпеки на далеку перспективу.

- Зібрати вчених, які знають, як протягом 1-3 років виготовити ядерну зброю.

- Негайно Указом Президента України (або іншим нормативним актом) приступити до департизації Збройних Сил України та інших силових структур.

- Для ефективного продовження процесу відродження національних традицій у Збройних Силах України та інших військових формуваннях внести зміни до чинного законодавства щодо введення посади міністра з питань функціонування державної мови.

- Внести зміни до нормативно-правових актів, що регулюють проходження служби держслужбовцями, у яких передбачити, що державний службовець категорії „голова держадміністрації” і вище приймається на службу тільки після проходження військової служби, а також передбачити цивільну правову відповідальність керівників органів державної влади, які порушують ст. 10 Конституції України щодо функціонування державної мови в Україні.

- Зобов’язати всі органи державної влади фінансувати Збройні Сили України у відповідності до вимог Закону України „Про оборону” у розмірі 3% ВВП шляхом введення цивільно-правової та кримінальної відповідальності.

- Внести зміни до Закону „Про військовий обов’язок і військову службу” з метою запису про обов’язковий військовий обов’язок всіма чоловіками.

- Внести зміни у Положення про проходження служби державними службовцями, де передбачити, що державний службовець від районного рівня до Міністра, Президента обов’язково мають проходити військову службу.

- Повернути до державної власності горілчану та тютюнову промисловість і всі податки спрямувати на оборону. Також ввести податок на нерухомість (в Україні такого немає), і цей податок використати на оборону.

- Внести зміни до чинного законодавства з метою обмеження протягом 10 років після звільнення з правоохоронних органів , Служби безпеки України займати посади в приватних підприємствах.

- Внести зміни до чинного законодавства з метою повернення до загального військового обов’язку.

- Розробити державну програму відродження ВПК з метою оновлення і вдосконалення техніки та озброєння на період до 2020 року, яка б забезпечила потреби Збройних Сил України.

- Державою визнати борг перед безквартирними військовослужбовцями і внести цей борг у державний бюджет України та протягом 5 років забезпечити їх житлом.

- Постановою Кабінету Міністрів України затвердити новий текст Контракту військовослужбовця, в якому зазначити не тільки про забезпечення обов’язків, а й прав військовослужбовців.

В’ячеслав БІЛОУС,
Голова Спілки офіцерів України, народний депутат України ІІ скликання, полковник.

ПРОМІНЬ ПРОСВІТИ


: 1297 | : Петро_ЛИСЕНКО | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz