Офіційні сайти відомств




» 2009 » Вересень » 3 » Військовослужбовці Харківського гарнізону взяли участь у вшануванні пам’яті польських офіцерів, загиблих у 1940 році
18:58
Військовослужбовці Харківського гарнізону взяли участь у вшануванні пам’яті польських офіцерів, загиблих у 1940 році

Сьогодні, 3 вересня, на Харківщині, на українсько-польському Меморіалі жертв тоталітарного режиму відбулася урочиста церемонія покладання квітів з нагоди вшанування пам’яті польських офіцерів, загиблих у 1940 році.

У заході взяли участь голова обласної держадміністрації Арсен Аваков, голова обласної ради Сергій Чернов, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Гжегож Серочинський, Почесний консул Республіки Словенія в Харкові Анатолій Бондаренко та Почесний консул Республіки Австрія в Харкові Олександр Давтян, представники облдержадміністрації, духовенства, а також керівний склад та військовослужбовці Харківського гарнізону.

Крім того, традиційно в урочистому покладанні квітів взяли участь учасники Катинського моторейду. Цього року в моторейді на 83 мотоциклах беруть участь більше 100 осіб, включаючи жінок та дітей. Варто зазначити, що учасники моторейду, який нещодавно стартував у столиці Республіки Польща Варшаві, відвідають Україну, Росію і Білорусь, а потім повернуться на Батьківщину.

Учасники церемонії поставили кошики з біло-червоними квітами (кольори польського прапору), прикрашеними жовто-блакитними стрічками (кольори прапора України) до українського та польського обелісків, біля яких була виставлена Почесна варта з курсантів Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Після покладання квітів присутні з факелами в руках вишикувалися живим коридором, поєднуючи українську та польську частини меморіалу. Панахиду за загиблими на українській частині цвинтаря відслужили православні священнослужителі. Біля польського обеліску пройшла Свята Меса за польськими традиціями.

– Для тих людей, які сюди приїхали аби віддати шану загиблим військовослужбовцям цей візит дуже важливий. Це пам’ять, яка передається з покоління у покоління про те, що Польща стала першою жертвою фашистської Німеччини та тоталітарного режиму Радянського Союзу, – зазначив Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Гжегож Серочинський.

© Управління Прес-служби МО України.



: 879 | : Петро_ЛИСЕНКО | : вшанування пам'яті, польські офіцери | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz