Офіційні сайти відомств




» 2010 » Травень » 12 » Відбулася урочиста церемонія закриття X-го Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика
18:57
Відбулася урочиста церемонія закриття X-го Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика
11 травня у Києві, у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка, відбулася урочиста церемонія закриття X-го Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Метою конкурсу є сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу.

Ведучими свята та церемонії нагородження переможців були виконавчий директор Ліги українських меценатів Михайло Слабошпицький та народна артистка України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Наталія Сумська. Патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет благословив всіх учасників конкурсу.

– Загалом у цьогорічному конкурсі взяли участь понад 900 військовослужбовців. Це – слухачі вищих військових навчальних закладів, курсанти та ліцеїсти. А 11 з них здобули перемогу у трьох номінаціях, – розповів директор Департаменту гуманітарної політики Міністерства оборони України Ілля Тищенко, який нагороджував військовослужбовців.

Також Ілля Тищенко передав організаторам та учасникам заходу вітання та слова вдячності від Міністра оборони України Михайла Єжеля, заступника Міністра оборони України Бориса Андресюка та начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії України Івана Свиди.

До нагородження були представлені переможці серед ліцеїстів, курсантів та слухачів військових навчальних закладів Збройних Сил України. Вони були нагороджені дипломами "Переможець Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика” та грошовими преміями.

Так, переможцями конкурсу з української мови імені Петра Яцика стали серед ліцеїстів: вихованець Київського військового ліцею імені Івана Богуна (КВЛ) Дмитро Бєлозьоров, Владислав Шеренков із Севастопольського Військово-Морського ліцею та Сергій Головко (КВЛ).

Серед курсантів військових вишів перше місце поділили курсант Наталя Задверняк з Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного (м. Львів) та старшина 1-ї статті Михайло Сидоренко з Академії Військово-Морських Сил України імені П.С. Нахімова (м. Севастополь). Друге місце посіли сержант Роман Овчинник з Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та курсант Владислав Горбатюк з Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова Національного авіаційного університету. А курсанти Тарас Нешута з Військового інституту Київського Національного університету імені Тараса Шевченка та курсант Артем Мироненко з Факультету військової підготовки Кам’янець-Подільського Національного університету імені Івана Огієнка відповідно поділили третє місце.

Переможцем серед слухачів визнано слухача Національного університету оборони України майора Володимира Акуліча. А переможцем серед представників інших військових навчальних закладів став старшина 1-ї статті Андрій Левчук з Військово-морського коледжу старшинського складу Академії Військово-Морських Сил України імені Нахімова (м. Севастополь).

Довідка. Засновниками конкурсу з української мови імені Петра Яцика є Ліга українських меценатів, Міністерство освіти та науки України та Міністерство оборони України.

Міністерство оборони України, згідно з "Положенням про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика”, затвердженого Наказом міністерства освіти і науки № 168 від 13.03.2008 року, бере участь в організації цього заходу, урочистому закритті та проводить конкурс в Збройних Силах України серед ліцеїстів, курсантів та слухачів військових навчальних закладів.

У 2009 - 2010 роках конкурс з української мови серед військових навчальних закладів Збройних Сил України проводили Департамент гуманітарної політики Міністерства оборони України спільно з Головним управління виховної та соціально-психологічної роботи Генерального штабу Збройних Сил України, Департаментом військової освіти та науки Міністерства оборони України, Департаментом преси та інформації Міністерства оборони України та Лігою Українських меценатів відповідно до Наказу Міністра оборони України № 594 від 10 жовтня 2006 року "Про проведення у Збройних Силах України конкурсу з української мови”.


Департамент преси та інформації МО України
: 978 | : PORTAL_SOU | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz