Офіційні сайти відомств




» 2010 » Серпень » 11 » УНРада прийняла звернення до Міністра закордонних справ України на захист правозахисника і в минулому політв’язня Василя Овсієнка.
14:44
УНРада прийняла звернення до Міністра закордонних справ України на захист правозахисника і в минулому політв’язня Василя Овсієнка.
УНРада прийняла звернення до Міністра закордонних справ України на захист члена Ради Старійшин УНРади, правозахисника і в минулому політв’язня Василя Овсієнка.

Міністрові закордонних справ України
п. Костянтину Грищенку
Від Всеукраїнської Громадської організації
"Українська Народна Рада

Звернення

Шановний пане Міністре

Звертаємося до Вас з вимогою захистити законні права громадянина України Овсієнка В.В. які порушено діями державних службовців Російської Федерації.

В ніч з 22 на 23 липня цього 2010 року в м. Брянську російські прикордонники зняли з поїзда № 42, який ішов на Москву, і відправили назад на Україну відомого правозахисника, у минулому політ’язня Василя Овсієнка, члена Ради Старійшин УНРади. Його прізвище виявилось у списку осіб, в’їзд яким до Російської Федерації заборонений.

В.Овсієнко їхав до с. Кучино Пермського краю, де 1981-87 рр. його, як політв’язня, утримували в колонії особливого режиму ВС-389/36. Тепер там діє відомий усьому світові меморіальний музей історії політичних репресій "Пермь-36”. Директор музею запросив Овсієнка взяти участь у дискусіях у межах Міжнародного громадського форуму. Він мав зустрітися з іншими колишніми совєцькими політв’язнями, поставити свічку на місці загиблим там Юрію Литвину, Василю Стусу та іншим.

26 липня В.Овсієнко звернувся з листом до Надзвичайного і Повноважного Посла Російської Федерації в Україні п. Михайла Зурабова за поясненнями, чому його не пропустили в Росію. Однак ним не отримано ніяких відповідей.

27 липня у ЗМІ з’явилася інформація, що МЗС України звернувся за роз’ясненням до російської сторони щодо відмови В.Овсієнку у в’їзді на територію РФ, що цю проблему обговорили під час зустрічі посол України в Росії Володимир Єльченко з керівництвом російського зовнішньополітичного відомства. Прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров на брифінгу з цього приводу сказав: "Ми вважаємо прикрий інцидент вичерпаним”.

Однак УНРада, як і В.Овсієнко, не вважаємо цей інцидент вичерпаним і просимо Вас, пане Міністре, з’ясувати в російської сторони чи існують "чорні списки” на заборону в’їзду до РФ громадян України, хто, коли і на якій підставі вніс прізвище В.Овсієнка до "чорного списку”. Зрештою, слід домогтися офіційного вибачення російської сторони перед громадянином України, політв’язнем і правозахисником В.Овсієнком.

Адже це сталося всього через два тижні після того, як Департамент інформації та преси Міністерства закордонних справ Російської Федерації заявив, що Президент Росії Дмитрій Медведєв ухвалив рішення про відмову на основі взаємності від практики так званих "чорних списків”, що відповідає новому характерові відносин між Москвою та Києвом.

"Взаємність”, очевидно, полягає в тому, що перед цим Україна дозволила в’їзд на свою територію депутатові Державної Думи РФ Костянтину Затуліну та мерові Москви Юрію Лужкову, які закликають передати Росії місто Севастополь і весь Крим, а російський громадянин Гундяєв – Патріарх Кирило – відкрито проповідує в Україні "единство русского мира”. Тобто вони закликають до порушення територіальної цілісності України – і ніхто їх не видворяє…

Може, причиною заборони в’їзду в Росію стала журналістська і письменницька діяльність В.Овсієнка,який працює в Харківській правозахисній групі, збирає і публікує правдиві матеріали про совєцьких політв’язнів, які вже реабілітовані, бо досі Овсієнко ніяких сутичок з російською владою не мав.

Шановний пане Міністре!

Просимо з’ясувати в російської сторони, у чому провина В.Овсієнка перед Росією і за що заборонено йому в’їзд до Російської Федерації на яку він як невільник працював у концтаборі особливого режиму?

Просимо офіційно запитати російську сторону, чи не має вона наміру оприлюднити на сайті МЗС РФ ті "чорні списки”, щоб інші громадяни нашої держави, які є у цих "списках” не витрачали часу та грошей на підготовку до поїздки у "братню” Росію.

Голова УНРади

Народний депутат 1,2 та 4 скликань Верховної Ради Поровський М.І.

Члени УНРади:

Білоус В’ячеслав-народний депутат 2-го скликання Верховної Ради,Голова Спілки Офіцерів України.

Климпуш Орест – народний депутат 2-го скликання Верховної Ради,Надзвичайний і Повноважний посол

Кононов Віталій- народний депутат 3-го скликання Верховної Ради

Рудик Сергій – Голова Української Громади Києва

УНРада


: 696 | : PORTAL_SOU | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz