Офіційні сайти відомств




» 2013 » Грудень » 14 » Ухвала ХХII позачергового з’їзду ВГО СОУ
16:24
Ухвала ХХII позачергового з’їзду ВГО СОУ

Ухвала
ХХII позачергового з’їзду ВГО СОУ

Оголошена так звана реформа Збройних Сил України це насправді – заходи по їх руйнуванню. Реформа Збройних сил України, яка розрахована до 2017 року, вимагає значного фінансового забезпечення - 132 млрд грн. Реформа Збройних сил України включає наступні чинники: бойова готовність, соціальний захист військовослужбовців і перехід на професійну армію.
Згідно нового військово-територіального поділу України створено два нових ОК(оперативних командування) - зі штабами у Дніпропетровську і Рівному. Під час формування округів використовувався принцип поділу території України на Лівобережну і Правобережну. Офіційно коментувати реформу Міноборони відмовляється.
Щоб перемістити ОК, необхідні великі фінансові витрати для створення оперативного обладнання та систем зв'язку на нових місцях. Львів і Одеса десятиліттями напрацьовували систему управління об'єднаннями військ у своєму окрузі, тепер це потрібно знищити і перемістити в інші міста.
Зокрема, вперше за декілька століть Львів позбувається органів військового управління. З 1-го січня 2014 року у Львові вже не буде Західного оперативного командування, а з першого квітня Повітряного командування «Захід». Аналогічна ситуація стосується і переміщення до Києва Командування ПС та ВМС.
А скільки це коштує? Де будуть жити офіцери після переведення на нове місце служби ?
Фактично, армію готують до великого розпродажу. "Надлишкові" офіцери волею високопосадовців стали зайвими. На черзі на отримання житла майже 45 тис. офіцерів. ЗС України скорочуються з майже 180 тис. до 122тис. Невеликі за чисельністю Збройні Сили для держави, що планувала приєднатися до Північноатлантичного альянсу це не те саме, що і для позаблокової.
В діях керівництва Генерального штабу та Міністерства оборони України насторожує недостатня обґрунтованість підходів до визначення складу Збройних Сил України, зокрема, чергове задеклароване масштабне скорочення Збройних Сил.
Збройні Сили на межі самознищення. Стан Збройних Сил України стрімко погіршується, необхідність рішучих дій є очевидною, втрачений час лише поглиблює проблеми. Особливо це стосується стану ОВТ, де ситуація вже перетнула критичну межу, і, насамперед, йдеться про високотехнологічні озброєння (літаки, вертольоти, зенітні ракетні комплекси, бойові кораблі та катера). Лише за рахунок ремонту та модернізації наявних ОВТ навряд чи вдасться досягти результату.
Детальний аналіз спроможності новостворених оперативних командувань виконувати функції з планування, застосування, підготовки та всебічного забезпечення різнорідних військ (сил) не проведено. Наслідком такого підходу може стати втрата стійкості системи управління або її знищення. Поспішність і недостатня обґрунтованість заходів – за умов, коли стара система буде зруйнована, а нова ще не створена – це прямий шлях до втрати керованості Збройними Силами України загалом.
Безпідставні та не забезпечені відповідними ресурсами заходи реформування системи органів військового управління оперативно-стратегічної та оперативної ланок управління ЗС, а також прийняття рішень поза межами програмних документів без належного обґрунтування можуть призвести до порушення стійкості системи управління військами (силами) та нераціонального використання вкрай обмежених ресурсів, що виділяються з державного бюджету.
Такі плани є наочним прикладом пошуку спрощених підходів до вирішення складних завдань і тому можна з упевненістю стверджувати, що поставлені цілі досягнуті будуть лише частково, а в загальному підсумку від таких «реформ» очікується більше шкоди, ніж користі.
Спілка офіцерів України вимагає зупинити розпочату «реформу» та провести з цього питання парламентські слухання.


ГОЛОВА СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ
ІІ СКЛИКАННЯ
КАПІТАН 1 РАНГУ Є.ЛУПАКОВ


ухвала 22



Прес-служба СОУ
: 535 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz