Офіційні сайти відомств




» 2013 » Травень » 17 » У Василькові на мітингу "курсантів та студентів було... чоловік 200. Можливо й більше." Але близько 100 пішли з такої "акції".
13:58
У Василькові на мітингу "курсантів та студентів було... чоловік 200. Можливо й більше." Але близько 100 пішли з такої "акції".
13 травня курсантів Васильківського коледжу Військово-півітряних сил України "зігнали" на мітинг, проте курсанти відмовились брати участь у "антифашистській" акції. Про події того дня та наслідки Gazeta.ua розповів один із учасників конфлікту, який попросив не вказувати його ім'я та прізвища. 
Невідомий автор "злив" інформацію в інтернет про конфлікт у Василькові із курсантами коледжу ВПС. Ви, як учасник конфлікту, розкажіть, що відбулося. Чому так сталося? 

- Відбулося це у понеділок, 13 травня, у Василькові. Як зазвичай проходив навчальний день (у Васильківському коледжі ВПС України — ред.). Ми з нашим взводом здавали залік. Тут серед пари зайшов заступник командира частини. Сказав, що збираємося на мітинг на підтримку ветеранів ВВВ та загиблих солдатів. Ми вийшли на вулицю, побачили інших курсантів та студентів, пішли до центрального майдану Василькова. Там проходив мітинг, де було повно прапорів КПУ та Партії регіонів. 

Що побачили, коли туди прийшли? 

- Була обладнана сцена, багато людей, в основному студенти з навколишніх коледжів. Біля мікрофону почали виступати один за одним люди, я так зрозумів представники місцевої влади, бо вони вже занадто вихваляли "покращення". Ми собі стояли, це був не офіційний захід, тому нічого серйозного не відбувалося. 
Тут людина біля мікрофону сказала приблизно наступне: "Завдяки Партії Регіонів, ми зможемо поставити фашистів та їхніх прихвостнів на місце! Україна - толерантна держава, вона любить всіх, і її всі люблять!" Хтось з моїх вигукнув "Україна - не проститутка, щоб всіх приймати!" - приблизно таке. Ми просто почали сміятися з того цирку. Підійшов командир, дав зауваження. Хлопці почали запитувати, якого біса ми тут стоїмо, у нас сесія на носі, екзамени... 
Тоді вже інша людина біля мікрофону сказала, що Україна ніколи не існувала б, якби не комуністична партія. Я звернувся до хлопів, ми вирішили піти звідси. Розвернулися, і пішли до корпусу. Командир прибіг, запитав, чого ми пішли без дозволу? Ми відповіли, що згідно закону Збройні сили не можна використовувати у цілях влади! Хтось з курсантів вигукнув, що напише рапорт, якщо будуть якісь проблеми. Але командир пішов назустріч: викликав викладача, і ми продовжили навчання. 

Які зараз настрої серед курсантів та керівництва? 

- Серед курсантів та офіцерського складу, як завжди - стабільні. Варто зазначити, що невелика група осіб була ініціаторами відмови участі у тому дійстві. 

Чи є вже конкретні рішення? 

- Рішень жодних бути не може, так як ми перебували на мітингу незаконно. По суті нас підняли з пари, посеред заліку. 

Чому курсанти так відреагували? Яка була мотивація? 

- Відреагували так, тому що серед курсантів панує, без пафосу кажучи, дух патріотизму. На жаль, їх не стільки, щоб вважати більшістю, але вони є. Саме патріотизм, як говорять хлопці, дає їм наснагу вчиняти відважно, і на майбутнє в тому числі. Мотивацією стало те, що на Стеллі перемоги, висіли два радянських прапори, але жодного державного. 

Чи означає відмова курсантів виконувати наказ — порушенням присяги? 

- Дякувати Богу, цей вчинок не розцінили як пряму відмову виконувати наказ командира. Інакше ми з вами не спілкувалися б. 

Скільки було на мітингу курсантів, та скільки покинули захід? 

- Курсантів та студентів було багато, чоловік 200. Можливо й більше. Посеред мітингу з нього пішло 28 чоловік. але решта наших, десь 80, також пішли за нами, не дочекавшись завершення "акції". 

Чи обговорювали курсанти, що робити після? 

- Звісно, одразу ж почалися обговорення щодо можливих наслідків. Вирішили, якщо когось конкретно покарають відрахуванням, всі демонстративно пишуть заяви на відрахування за власним бажанням. Більшість курсантів - дружній колектив. Навіть до тих, які підтримують владу, Партію регіонів, немає зневаги. Це їхній вибір. Кожен має право на свою думку. 

Наслідки були? 

- Все обійшлося. Єдине, що розголос цієї справи може потягнути за собою непотрібні допити. 

Вчора в ЗМІ поширилась інформація про курсантів Національного Університету Оборони України ім. І.Черняховського відмовились брати участь у "антифашистській" акції, що не відповідає дійсності. 
Gazeta.ua вдалось поговорити із учасником акції, який повідомив, що це були курсанти Васильківського коледжу ВПС України. 

Людмила ПАРАСКІВА 


: 578 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz