Офіційні сайти відомств




» 2009 » Вересень » 15 » У ніч на 11 вересня невідомі вандали осквернили пам'ятник Тарасу Бульбі-Боровцю, який знаходиться в центрі м. Березне.
09:42
У ніч на 11 вересня невідомі вандали осквернили пам'ятник Тарасу Бульбі-Боровцю, який знаходиться в центрі м. Березне.

У ніч на 11 вересня невідомі вандали осквернили пам'ятник Тарасу Бульбі-Боровцю, який знаходиться в центрі м. Березне. Єдиний в Україні пам'ятник засновнику "Поліської Січі" було облито червоною фарбою. Про це ZAXID.NET повідомили в прес-службі Рівненської обласної організації ВО "Свобода".

Як повідомив керівник Березнівської районної організації ВО „Свобода" Володимир Пастушок, нещодавно на засіданні районної ради один з депутатів від блоку Литвина сказав, що цей пам'ятник потрібно облити фарбою. На його думку, правоохоронці повинні перевірити причетність "литвинівців" до цієї події, і у випадку підтвердження цього вжити адекватних заходів щодо винних.

"Вдвічі більш прикро, що знайшлися нелюди, які осквернили пам'ять не просто померлої людини, а героя України, того, кому чимало мешканців Березнівщини завдячують тим, що вони, або їхні батьки чи діди не загинули від рук німецький окупантів", - зазначив Володимир Пастушок.

Березнівська районна організація ВО „Свобода" вимагає від прокуратури якомога швидшого розслідування справи, притягнення до відповідальності винних у вандалізмі осіб та їхніх натхненників.

Довiдка ZAXID.NET

Тарас Боровець (псевдоніми: Тарас Бульба, Чуб, Гонта) - діяч українського повстанського руху часів Другої світової війни. У роки польської окупації Західної України проводив пропагандистську роботу на Поліссі. У 1939-41 роках під час більшовицької окупації продовжував роботу по організації націоналістичного підпілля на Поліссі й Волині.

На початку німецько-радянської війни в 1941-45 роках сформував і очолив партизанські виділи Поліської Січі в місті Олевську. У березні-квітні 1943 року вів переговори з штабом УПА-Північ, однак пропозицію про входження його відділів в єдиний повстанський рух відхилив. У липні 1943 року перейменував очолювані ним загони в Українську Народно-Революційну Армію (УНРА) і створив спільно з І.Мітрингою Українську Національно-Демократичну Партію. 18-19 серпня 1943 року УНРА була роззброєна частинами Української Повстанської Армії.

Наприкінці листопада (за деякими даними — 1 грудня) 1943 року заарештований гестапо у Варшаві і ув'язнений у концтаборі Заксенгаузен. Звільнений у вересні 1944 року.

       ZAXID.NET, 14 вересня 2009 року
: 869 | : Петро_ЛИСЕНКО | : Тарас Боровець, УПА | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz