Офіційні сайти відомств




» 2011 » Лютий » 11 » У Кривому Розі вороги України у черговий раз знищили пам'ятний Хрест (+фото)
01:55
У Кривому Розі вороги України у черговий раз знищили пам'ятний Хрест (+фото)
Пам'ятний хрест, козаки, Кривий Ріг, Свобода
Вночі 8 лютого у Тернівському районі міста Кривого Рогу невідомі злочинці проникли на територію місцевої церкви УПЦ КП і потрощили пам'ятний Хрест, який представники криворізької "Свободи" разом з Тернівськими козаками планували незабаром встановити на честь всіх Героїв, що виборювали в різні часи вільну й незалежну Україну.

Варто повернутися на декілька років назад і пригадати, з чого починалась історія по встановленню цього пам'ятного Хреста.

У січні 2006 року Тернівські козаки виготовили й встановили у Тернівському районі Кривого Рогу перший подібний Хрест. Він простояв недовго, лише кілька місяців, і був потрощений невідомими ворогами України під покровом ночі. Слідом за тим, криворізька міська і тернівська районна влада повідомили козакам про заборону встановлення пам'ятного Хреста без офіційного дозволу і без дотримання всіх необхідних погоджувальних процедур.

Через це, після декількох невдалих спроб відновлення пам'ятного Хреста, козаки дійшли згоди з батюшкою місцевої української церкви про встановлення Хреста на приватній території - на подвір'ї цієї церкви. Був виготовлений і наприкінці 2010 року доставлений новий Хрест. Будь-яку подальшу діяльність з встановлення Хреста стримувала зимня морозна погода, що заважала закласти якісний фундамент під основний блок постаменту для Хреста. В подальшому, також, було заплановане встановлення пам'ятної дошки, на якій мали б бути висічені прізвища тих справжніх Героїв України, що склали голови у боротьбі на незалежну українську Державу.

Мабуть, не варто додатково пояснювати, що виготовлення, транспортування Хреста, що важить разом з постаментом майже 13 тон, справа непроста. На всіх етапах розвитку цього проекту, справа потребує готовності до великих фізичних і матеріальних витрат. Тернівські козаки довгий час збирали кошти на виготовлення нового Хреста, для його транспортування.

Пам'ятний хрест, козаки, Кривий Ріг, Свобода

Те, що сталось - подія, безумовно, дуже неприємна для будь-якої свідомої людини, що здатна щиро відчувати любов до рідної української землі, її культури, традицій і до її Героїв. І в даному питанні, залишається незрозумілою позиція влади, що претендує на звання "української". Адже порівнюючи те, яким чином влада реагує на схожі резонансні події, часто доводиться припускатися висновку, що влада не діє в інтересах Держави так, як це мало би бути насправді.

Погляньте самі: напередодні нового 2011 року у Запоріжжі декілька молодих патріотичних українців руйнують погруддя ката українського народу Сталіна, і вже за тиждень - більше двох десятків українських патріотів опиняються в слідчих кабінетах. Натомість, тільки за останній місяць можна пригадати три факти вандалізму, по яких українська влада не реагує взагалі. Як от, наприклад, по факту знищення пам'ятника жертвам Голодомору на Одещщині.

Сталін, провина якого у 2010 році була доведена цілком офіційно українським судом - отримує  захист і підтримку з боку теперішньої влади, а натомість українські юнаки, що не вважають за прийнятне подальше перебування будь-яких пам'ятних архітерктурних форм на честь злочинця Сталіна - зазнають утисків і катування з боку співробітників силових державних відомств.

Чи ця влада УКРАЇНСЬКА, за своєю суттю???
Питання риторичне.

Цьогоріч наша держава має урочисто відзначати своє 20-річчя. Про амбітні плани влаштування гучного святкування Дня Незалежності вже оголосив сам український президент В. Янукович. Помітьте собі - саме УКРАЇНСЬКІЙ президент! Здавалось би, в подібних умовах навіть думати про знущання над національною історичною пам'яттю мало би бути небезпечно, а займатися подібного роду діяльністю могли би лише неадекватні особи. Але ж - ні. Вороги України поводять себе абсолютно нахабно, сподіваючись на безпокарність.

Та дарма! Не варто вважати, що знищивши пам'ятний Хрест, можна стримати природний процес зростання патріотизму і національної свідомості серед українців.Час летить дуже швидко, і діти Незалежної України також дуже швидко зростають. Тож, варто було б думати і діяти виходячи з державницьких позицій вже сьогодні, аби завтра не було соромно і навіть лячно за свої сьогоднішні вчинки!

Безумовно, "історія нічому не навчає". Але історія жорстоко карає.

___________________


Цей матеріал в нормальні часи і в будь-якій нормальній європейській країні, типу Польщі, Чехії, Румунії, Болгарії... мав би вийти з дещо іншим заголовком і віднесена подібного роду публікація була б до категорії кримінальних новин, а не політичних. Але в нашій країні, за тієї існуючої влади, що зараз лише перебуває на шляху осмислення й формування власної державницької свідомості, подібні ганебні випадки лежать у площині політики. До того ж, це вже зрозуміло навіть кожному українському студенту - що це питання цілком і повністю перебуває в площині саме ГЕОполітики.





: 727 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz