Офіційні сайти відомств




» 2013 » Травень » 27 » Свято пам’яті борців за волю України, яке відбулося у Львові вчора, без перебільшення можна назвати кульмінаційним. (фото)
19:46
Свято пам’яті борців за волю України, яке відбулося у Львові вчора, без перебільшення можна назвати кульмінаційним. (фото)
Свято героїв або День героїв щорічно відзначається в Україні в останню неділю травня. У 1941 році Другий великий збір ОУН постановив святкувати 23 травня День героїв, бо саме в травні пішли з життя „кращі сини України XX століття”: Микола Міхновський, Симон Петлюра, Євген Коновалець. Громадські святкові заходи відбувалися у всіх регіонах України. Але не так масштабно, як на Львівщині. 

Заходи з відзначення Дня героїв – свята пам’яті борців за волю України, які відбулися у Львові вчора, без перебільшення можна назвати кульмінаційними. Представники Львівської обласної організації Спілки офіцерів України взяли в них активну участь. 

Зранку, 26 травня відбулося покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові. Вшанування Великого Кобзаря відбулося в рамках програми урочистостей Свята Героїв, яке на Львівщині розпочалося 23 травня із вшанування пам’яті команданта Євгена Коновальця в селі Зашкові Жовківського району. 

У покладанні квітів до пам’ятника Кобзареві взяли участь Голова Львівської облради, депутати Львівської обласної ради, представники виконавчої влади області та міста, громадських ветеранських та молодіжних організацій, ліцеїсти Львівського державного ліцею імені Героїв Крут. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Після того урочистостості з нагоди Свята Героїв продовжились в селі Білогорща.Там було відкрито відновлену пам’ятну таблицю на честь Романа Шухевича. 

Розпочалися урочистості в селі Білогорща із покладання квітів до пам’ятника головному командирові УПА генерал-хорунжому Романові Шухевичу. У покладанні квітів взяли участь Герой України Юрій Шухевич, депутати обласної ради, представники обласної виконавчої влади, громадських ветеранських та молодіжних організацій, студенти Львівського державного університету фізичної культури, ліцеїсти Львівського державного ліцею імені Героїв Крут, школярі. Потім відбулося громадське віче на честь Свята Героїв. 
 

 

 

 

 

 

 


Промовці у своїх виступах на віче висловили упевненість в тому, що Євген Коновалень, Степан Бандера, Роман Шухевич – були, є і завжди будуть нашими героями. 
Після громадського віча відбулося урочисте запалення Вогню Героїв і старт естафети за участю студентів Львівського державного університету фізичної культури. 

 

 

Продовжилися урочистості на честь Свята Героїв у селі Білогорщі відкриттям відновленої пам’ятної таблиці на честь головного командира УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича. 

 

 


На завершення урочистостей в селі Білогорща, всі учасники заходу та гості відвідали Меморіальний музей Романа Шухевича. 



Того ж дня у Львові понад 2 тисячі осіб взяли участь в урочистому віче біля пам’ятника Степанові Бандері. Квіти до пам’ятника Степанові Бандері поклали народні депутати, а також депутати міської і обласної рад, члени ветеранських організацій. 

„Найбільша наша біда в тому, що ми (українці - ред.) між собою боремося”, - зазначив у своєму виступі голова осередку Крайового братства вояків ОУН-УПА Олесь Гуменюк. 






„Сьогоднішнє свято – це заглиблення у подвиг тих, хто абсолютно не вписувався у дух часу, бо час ніколи не працюватиме на нашу користь. Час вимагає неустанної боротьби з ним. Бандера боровся з часом, Шухевич боровся з часом, Коновалець боровся з часом, холодноярські повстанці боролися з часом, закарпатські січові стрільці боролися з часом. Вони відійшли фізично, але залишилися жити у наших думках. Хіба це не перемога над часом?”, - сказала Ірина Фаріон. 


Після віча колона з ветеранів, членів молодіжних громадських організацій, учнівської молоді, ліцеїстів, курсантів під супровід оркестру маршем пройшла вулицями Степана Бандери і Коперника до проспекту Свободи. 












Дорогою відбулося покладання квітів до пам’ятника жертвам комуністичних злочинів, меморіальних дошок Романові Шухевичу, Євгену Коновальцю. 
Біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбувся конкурс на кращу похідну чоту між школами шести районів міста. Найкращих буде нагороджено у стінах Львівської міськради. 






Фото Юрій Бєгляров, Степан Боренько, Андрій Рой. 

Львівська обласна організація СОУ

: 1363 | : PORTAL_SOU | : 3.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz