Офіційні сайти відомств




» 2010 » Вересень » 3 » "Стоп цензурі!" закликає Януковича звільнити Хорошковського
08:34
"Стоп цензурі!" закликає Януковича звільнити Хорошковського
Громадський рух "Стоп цензурі!" вважає, що рішення Київського апеляційного адмінсуду щодо скасування результатів конкурсу на телевізійні частоти могло прийматись під зовнішнім тиском.

"Відомо, що голова Служби безпеки Валерій Хорошковський, який одночасно є членом Вищої ради юстиції, був зацікавленим саме у такому рішенні суду та має можливість впливу на суддів", - йдеться в заяві руху.

"Стоп цензурі!" також володіє інформацією про те, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, новий склад якої був сформований за активної участі Хорошковського, діяла в його інтересах і не докладала необхідних зусиль для доведення своєї правоти в судах.

На думку представників руху, ухвалення судом рішення за таких умов суперечить конституційному принципу розподілу влади, не відповідає демократичним та цивілізованим принципам врегулювання бізнес-суперечок.

Крім того це рішення може стати прецедентом втручання влади у діяльність незалежних ЗМІ та конституційних регуляторних органів.

Не даючи оцінки рішенню суду, рух "Стоп цензурі!" закликає президента перед тим, як справа розглядатиметься в касаційній інстанції, усунути можливий чинник тиску на суд, звільнивши Хорошковського з Вищої ради юстиції. 

Представники руху також пропонують Віктору Януковичу ще раз замислитись про доцільність перебування бізнесмена з настільки очевидним конфліктом інтересів на чолі СБУ.

Також рух закликає владу, групу "Інтер" та телеканали провести переговори та знайти компромісний варіант, який дозволить відновити переможців конкурсу 27 січня в їхніх законних правах і водночас виправити помилки, яких, можливо, припустилась Нацрада в оформленні результатів цього конкурсу.

"Відсутність кроків у напрямку вирішення цих проблем ми будемо розцінювати як започаткування командою Януковича нового механізму із контролю над неугодними в медійному середовищі за допомогою "ручних" наглядових органів та упереджених судових рішень", - йдеться в повідомленні.

"Вважатимемо також, що адміністрація президента мавпує російську модель формування сильної президентської вертикалі та створює підконтрольний однорідний інформаційний простір шляхом знищення альтернативних незалежних медіа", - заявили в "Стоп цензурі!".

Українська правда


: 658 | : PORTAL_SOU | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz