Офіційні сайти відомств




» 2010 » Липень » 22 » СОУ просить керівництво фракцій БЮТ і НУНС пояснити підстави змін і логіку поведінки їхніх депутатів.
12:24
СОУ просить керівництво фракцій БЮТ і НУНС пояснити підстави змін і логіку поведінки їхніх депутатів.
ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

до керівництва фракцій «БЮТ», «Наша Україна-Народна самооборона»

Шановні панове!
Причиною звернення стали результати голосування по проекту Постанови «Про звільнення Могильова А. В. з посади Міністра внутрішніх справ України» (№6421) 16 червня 2010 року. (проект додається).
Проект зазначеної постанови був підготовлений представниками НУНС Тарасюком Б. І. Ковалем В.С. Чорноволенком О.В. (Пояснювальна записка авторів проекту постанови додається).
Не підтримали проект Постанови №6421 30 депутатів від фракції БЮТ та 16 депутатів від фракції НУНС. (список поіменного голосування додається). Зазначені депутати голосували так само, як депутати від фракції Партії регіонів, фракції Партії комуністів, фракції «Блок Литвина».
З результатів голосування випливає, що представники опозиційних фракцій до влади, не підтримали проект постанови який був підготовлений представниками опозиції. Виборцям надзвичайно важко зрозуміти логіку поведінки депутатів фракцій «БЮТ», «Наша Україна-Народна самооборона» щодо зазначеного голосування, а також масового переходу депутатів фракції БЮТ, НУНС до провладної коаліції.
Під час дострокових виборів до Верховної Ради України СОУ голосувала та закликала громадян голосувати за політичні блоки, які Ви очолюєте.
На підставі наведеного, та у зв`язку з наближенням виборів до місцевих органів влади, просимо пояснити правові, моральні та етичні підстави таких результатів голосування щодо проекту Постанови №6421 у Верховній Раді України 16 червня 2010 року, зміни партійно-політичних поглядів депутатів.

З повагою


Голова Спілки офіцерів України,
Депутат Верховної ради України
II - скликання,
полковник В’ячеслав Білоус


_______________________________

ДОДАТКИ


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту Постанови Верховної Ради України
"Про звільнення Могильова А.В. з посади Міністра внутрішніх справ України”

1. Обґрунтування необхідності прийняття акта
Відповідно до пункту 12 частини першої статті 85 Конституції України до повноважень Верховної Ради України належить звільнення членів Кабінету Міністрів України, у тому числі і Міністра внутрішніх справ України.
Згідно з пунктом 3 частини другої статті 18 Закону України "Про Кабінет Міністрів України” член Кабінету Міністрів України (крім Прем’єр-міністра України) може бути звільнений з посади Верховною Радою України. Водночас відповідно до частин третьої та четвертої статті 18 цього Закону рішення Верховної Ради України про звільнення з посади члена Кабінету Міністрів України приймається у формі постанови Верховної Ради України. Член Кабінету Міністрів України звільняється з посади з дня прийняття відповідного рішення Верховною Радою України.
Правові підстави для розгляду питання про звільнення з посади Міністра внутрішніх справ України також випливають з положень Рішення Конституційного Суду України у справі за конституційним поданням 46 народних депутатів України про офіційне тлумачення положень пункту 12 частини першої статті 85 Конституції України у контексті положень частини четвертої статті 114, частин другої, третьої статті 115 Конституції України (справа про порядок припинення повноважень членів Кабінету Міністрів України) від 11.12.2007 р. №12-рп/2007. Відповідно до цього Рішення подання Прем’єр-міністра України для звільнення члена Кабінету Міністрів України, у тому числі і Міністра внутрішніх справ України, не вимагається.
Звільнення члена Кабінету Міністрів України з займаної посади є однією з форм конституційно-правової відповідальності, яка носить політико-правовий характер.
Політико-правовими підставами для розгляду питання про звільнення Могильова А.В. з посади Міністра внутрішніх справ України є жорстка реакція з боку МВС України на чисельні мітинги опозиції проти ратифікації неконституційної Угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, а також останні заяви Могильова А.В. ЗМІ, які свідчать про те, що він проводить політику перетворення Міністерства внутрішніх справ у репресивну машину для придушення політичних опонентів.
Так, в своєму інтерв’ю газеті «Сегодня» 11.05.2010 р. Могильов А.В. висловив «оригінальну» ідею щодо доцільності перенесення акцій протесту опозиції за околиці міста Києва, що є яскравим свідченням відношення Міністра до принципів демократії, правової держави та побудови громадянського суспільства.
В інтерв’ю газеті «Левый берег» Могильов А.В. наважився заявити, що Герой України, багаторічний лідер Народного Руху України, видатний діяч руху опору проти русифікації та національної дискримінації українського народу Вячеслав Чорновіл відбував свої покарання за кримінальною статтею, оскільки, як тепер виявляється, в Радянському Союзі просто не було політично-репресованих. У той же час, всупереч своїм же твердженням, про відсутність за радянської доби політичних в’язнів, Міністр внутрішніх справ наважився цинічно кваліфікувати судимості Віктора Януковича як політичні репресії того часу.
Своїми заявами Могильов А.В., по-перше, засвідчив свою прихильність репресивним методам комуністичної доби, по-друге, підтвердив політику нинішньої влади щодо наруги над світлою пам’яттю справжніх Героїв України, по-третє, принизив мільйони українських громадян, для яких Вячеслав Чорновіл є провісником духовної свободи, символом борця за незалежність України, і по-четверте, продемонстрував, що для нинішньої влади чорне є білим і навпаки.
Варто зазначити, що це вже не перший випадок, коли Могильов А.В. дозволяє собі такі словесні викиди.
Так, у листопаді 2007 року, за вказівкою Могильова А.В., який в той час очолював Головне управління Міністерства внутрішніх справ України в Автономній Республіці Крим, співробітники міліції взяли участь у знесенні незаконних, на їх думку, будівель на плато Ай-Петрі, що призвело до зіткнень між працівниками міліції та представниками кримськотатарського народу. Тоді ж, нинішній Міністр внутрішніх справ наважився виправдовувати злочини сталінського режиму – депортацію у період з 1941 по 1944 роки кримськотатарського народу з місць його постійного проживання на території України.
У зв’язку із зазначеним, подальше перебування Могильова А.В. на посаді Міністра внутрішніх справ України є загрозою для демократичного розвитку нашої держави та несумісне з тими моральними якостями, яким має відповідати особа, яка обіймає зазначену посаду.

2. Цілі і завдання прийняття акта
Постанова передбачає прийняття рішення про звільнення Могильова А.В. з посади Міністра внутрішніх справ України.

3. Загальна характеристика та основні положення проекту
Проектом Постанови пропонується звільнити Могильова А.В. з посади Міністра внутрішніх справ України.

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання
Нормативно-правовими актами, що регулюють відносини у даній сфері правового регулювання, є Конституція України та Закон України "Про Кабінет Міністрів України”.
Прийняття проекту Постанови не потребує внесення змін до чинного законодавства України.

5. Фінансово-економічне обґрунтування
Прийняття цієї Постанови не потягне за собою додаткових витрат з Державного бюджету України.

6. Прогноз соціально-економічних наслідків прийняття акта
Прийняття Постанови дозволить забезпечити реалізацію конституційних повноважень Верховної Ради України щодо звільнення членів Кабінету Міністрів України, зокрема щодо Міністра внутрішніх справ України, а також убезпечити подальше перетворення Міністерства внутрішніх справ на репресивний орган для придушення нинішніх опонентів чинної влади.

Народні депутати України
Тарасюк Б.І.
Коваль В.С.
Чорноволенко О.В

СПИСОК ПОІМЕННОГО ГОЛОСУВАННЯ


: 627 | : PORTAL_SOU | : 4.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz