Офіційні сайти відомств




» 2009 » Жовтень » 12 » Соратник Тимошенко вирішив захистити Леніна від Ющенка
13:38
Соратник Тимошенко вирішив захистити Леніна від Ющенка

Заступник голови Верховної Ради Микола ТОМЕНКО застерігає українців від тотального знесення комуністичних пам`ятників і критикує відповідний заклик Президента Віктора ЮЩЕНКА.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив учора ввечері журналістам у Кременчуці Полтавської області.

Зокрема, відповідаючи на запитання УНІАН, чи підтримує він заклик В.ЮЩЕНКА до українців позбутися комуністичних ідолів, М.ТОМЕНКО заявив: «Пам`ятники не можна зносити так. Узяли і всі відразу знесли. Необхідно всі питання вирішувати територіальною громадою».

Приміром, за словами віце-спікера, «якщо місто визначилося, що пам`ятник Леніну їм потрібний, отож він має стояти. Якщо місто хоче його знести, то необхідно це зробити, обговоривши питання на місцевому рівні».

Як підкреслив М.ТОМЕНКО, «ми не повинні повторювати помилки наших попередників, оскільки у нас скоро на одному постаменті буде третя або четверта людина стояти: з початку пани, потім революціонери, тепер патріоти. Це якось неправильно. Спочатку треба прийняти рішення і прийняти концепцію, кому ставити пам`ятник».

Він також сказав, що знищувати пам`ятники радянської епохи не варто. Їх можна перенести в музеї або в сквери.

«А взагалі в умовах кризи знімати пам`ятники, як хоче Президент, - це не антикризовий захід», - зазначив віце-спікер.

Як повідомлялося, вчора Президент України Віктор ЮЩЕНКО під час робочої поїздки в Івано-Франківську область відкрив Музей жертв комуністичних репресій у «Дем’яновому лазі». Глава держави також зазначив, що українці мають позбутися комуністичних ідолів, які ще є в багатьох містах і селах. «Ми прийняли лаковану історію, яка створювалася для того, щоб була толерантною, історію для того, щоб не нашкодити нікому», - сказав він. «За цим лаком була втрачена наша правдива українська історія. А без власної правдивої історії у нас не буде власної держави», - зазначив В.ЮЩЕНКО. Він закликав українців позбутися комуністичних символів і відправити кумирів тоталітарного режиму на звалище історії. «Я переконаний, що ми очистимося від скверни, ми відродимо істину і відродимо справедливість», - сказав Президент.

УНІАН


: 1316 | : Петро_ЛИСЕНКО | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz