Офіційні сайти відомств




» 2012 » Червень » 6 » "Ще не можу назвати святом, але хочу в цей день побажати всім, хто причетний до цієї діяльності, здоров'я." Петро ЛИСЕНКО.
12:05
"Ще не можу назвати святом, але хочу в цей день побажати всім, хто причетний до цієї діяльності, здоров'я." Петро ЛИСЕНКО.
Останнім часом часто ловлю себе на думці, що не кожну людину, яка має посвідчення представника ЗМІ можу назвати журналістом. Зрозуміло. що є офіційні і неофіційні, фахові і не фахові , наукові і просто вільні визначення поняття "журналіст". Наприклад, за визначенням вільної енциклопедії Вікіпедія
"Журналіст (новинар) — особа, яка займається збором, створенням, редагуванням, підготовкою та оформленням інформації для редакції зареєстрованого засобу масової інформації, що пов'язаний з нею трудовими чи іншими договірними відносинами, — або займається такою діяльністю за власною ініціативою. Журналіст — це дзеркало суспільства, він повинен відображати дійсність. Покликання журналіста — приносити користь людям, захищати їх інтереси й вносити світло в темряву необізнаності."

У такому визначенні є намагання поєднати формальні ознаки із суттю цієї діяльності. Сьогодні стає все більше людей, які почали займатися цією діяльністю саме за власною ініціативою. Не маючи фахової освіти чи елементарної підготовки. Як кажуть - "на громадських засадах" або "на засадах волонтерів". Не завжди досконало володіючи технологічними навичками цієї діяльності. До них належить і ваш покірний слуга. Але не може бути непоміченим і той факт, що серед людей, які мають формальні ознаки належності до цієї діяльності (особа, яка займається збором, створенням, редагуванням, підготовкою та оформленням інформації для редакції зареєстрованого засобу масової інформації, що пов'язаний з нею трудовими чи іншими договірними відносинами) збільшується кількість тих, хто фахово викривлює інформацію, подає її дозовано і неправдиво, бере участь в масштабних маніпуляціях інформацією... Просто кажучи - брехунів. При тому вони отримують за свої дії стабільну і добру посадово-фінансову підтримку.

Чому так відбувається?

Мабуть тому, що дійсно: "журналіст — це дзеркало суспільства". І це за будь якими ознаками - чи формальними, чи по суті.

Тож по суті День журналіста ще не можу назвати святом, але хочу в цей день побажати всім, хто причетний до цієї діяльності, здоров'я.

Здоров'я Вашому глузду, здоров'я Вашому погляду, здоров'я Вашому духу, здоров'я Вашому тілу...!
Це нам сьогодні вкрай необхідно.

З повагою,

Петро ЛИСЕНКО

Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)



: 500 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz