Офіційні сайти відомств




» 2013 » Квітень » 22 » Севастопольські спілчани взяли участь у звітно-виборних зборах Конгресу українців Севастополя.
08:34
Севастопольські спілчани взяли участь у звітно-виборних зборах Конгресу українців Севастополя.
19 квітня 2013 року, в конференц-залі Морського гідрофізичного інституту Національної академії наук України міста Севастополь, відбулися загальні звітно-виборні збори громадської організації "Конгрес українців Севастополя”, на якому було піднято нагальне питання щодо необхідності консолідації місцевих проукраїнських організацій.

До участі в роботі загальних зборів громадської організації "Конгрес українців Севастополя” було запрошено українські організації міста, зокрема Севастопольську організацію Спілки офіцерів України. Від нашої організації у зборах прийняв участь заступник голови капітан 2 рангу Тимур БАРОТОВ та її активні члени капітани 1 рангу Віктор ЗАДОЯН, Вадим МАХНО, Андрій ЛУБЕНЕЦЬ та полковник Анатолій КАПІНОС.

Перед початком засідання присутнім було продемонстровано першу серію документального фільму "Українська революція”, режисера Івана Канівця, про події українського визвольного руху 1917-1918 років. В основу екранізації покладені спогади генерал-хорунжого армії Української Народної Республіки Всеволода Петріва. Кінострічку глядачам презентував капітан 2 рангу Тимур БАРОТОВ, який прийняв безпосередню участь у якості актора на зйомках цього фільму та є його виконавчим продюсером.



На початку зборів Богдан Мороз у своєму виступі повідомив всім присутнім, що головна мета громадської організації "Конгрес українців Севастополя” – розвиток української духовності в Севастополі і забезпечення соціальних та культурних прав українців міста. Далі голова Конгресу прозвітував перед присутніми про роботу організації за останні два роки. Лейтмотивом звіту голови Конгресу Богдана Мороза стала проблема об’єднання міських українських організацій. На зібранні делегатами організацій було прийнято спільне рішення об’єднати свої зусилля навколо організації та відзначення 200-річчя від Дня народження Тараса Шевченка у 2014 році.

На зборах Богдан Іванович Мороз був одноголосно переобраний головою громадської організації "Конгрес українців Севастополя”. Також учасники зборів обрали виконавчий комітет "Конгресу українців Севастополя” з 11 осіб та ревізійну комісію з 3 осіб.

Члени організації ухвалили резолюцію загальних зборів, яка, зокрема, закликала Кабінет міністрів України, Севастопольську міську раду та Севастопольську міську державну адміністрацію завершити будівництво української школи-колегіуму в місті Севастополі.

На зборах також виступили представники молодіжної організації "Пласт”, "Союзу українок”, інших місцевих громадських організацій, зокрема заступник голови Севастопольської організації Спілки офіцерів України капітан 2 рангу Тимур БАРОТОВ став автором ідеї щодо зйомки фільму про подорож Тараса Шевченка по Аральському морю, а також про перевидання книги Тараса Шевченка "Кобзар”, вперше виданої в Україні.


Книжкова виставка Ореста КОЛОСА

Унікальну книжкову виставку української літератури військово-патріотичної спрямованості підготував та розмістив для ознайомлення учасниками зборів наш побратим Орест Колос.

У роботі зборів взяло участь близько 100 осіб.

Прес-служба Севастопольської організації
Спілки офіцерів України

: 555 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz