Офіційні сайти відомств




» 2011 » Вересень » 5 » Севастопольській організації "Спілки офіцерів України" - 20 років!
08:48
Севастопольській організації "Спілки офіцерів України" - 20 років!
Натисність для повного перегляду
 2 вересня 2011 р. в Севастопольському гарнізоні з нагоди 20-ї річниці створення Севастопольської організації "Спілки офіцерів України" відбулися урочистості, присвячені ювілею. 
Святкування відбулося в клубі Академії військово-морських сил імені П.С. Нахімова, куди прийшли привітати членів Севастопольської СОУ представники Командуваня ВМС ЗС України в особі капітана 1-го рангу Урсола А.О., голова Ради ветеранів ВМС ЗС України контр-адмірал Колпакова В.О., заступника голови Севастопольської міської Ради Антоненкова О.С..

У цей день активних членів спілки нагородили відзнаками начальника Генерального штабу-Головнокомандувача ЗС України генерал-полковника Педченка Г.М., командувача ВМС ЗС України адмірала Максимова В.В.

Також, ювілейною медаллю «20 років Спілці офіцерів України», було відзначено 21 офіцера-спілчанина, серед яких отримали нагороди і двоє лейтенантів - випускників АВМС ім. П.С. Нахімова Є. Єгоров і А.Кісельов

Особливою подією дня стало нагородження відзнакою «почесний громадянин м. Севастополя» капітана 1 рангу Олександра Романовича Глушакова , який брав участь в обороні міста-героя, а нещодавно відсвяткував своє дев'яносторіччя.

В далекому 1941 році лейтенант Олександр Глушаков був командиром кулеметного взводу курсантів військово-морсько­го училища берегової оборони і захищав місто своєї юності Севастополь. День Перемоги він зустрів на Далекому Сході, де радянські війська протистояли мілітаристській Японії. Після звільнення в запас у 1974 році, продовжує трудову діяльність на посаді доцента кафедри гуманітарних та соціально-економічних дисциплін факультету судноводіння Академії ВМС імені П.С. Нахімова.

Під час урочистостей слова подяки побратимам, від імені знімальної групи і режисера Івана Канівця, висловив заступник голови Севастопольської СОУ капітан 2 рангу Баротов Т.Х.. Адже за сприянням СОУ було розпочато і майже завершено фільм «Українська революція», який планується презентувати глядачам восени цього року. На завершення промови було продемонстровано відзняті епізоди документальної стрічки. 

У цей день, відповідно до рішення Виконавчого комітету Спілки офіцерів України від 18 липня 2011 р. Б. №8, відзнакою Спілки офіцерів України - медаллю «20 років Спілці офіцерів України» було відзначено і військових капеланів ієрея Миколу Квича (УГКЦ) та ієрея Макарія (УПЦ КП), які разом з представником ЄЛЦ пастором Віктором Пащенко, на завершення урочистих зборів, провели з учасниками заходу спільну молитву за усіх військовиків України та військових моряків зокрема.

Натисність для повного перегляду

http://slovo.sebastopol.ua/article30.html


: 1325 | : PORTAL_SOU | : 4.0/2
: 1
1 PORTAL_SOU  
0
20 років Севастопольській організації “Спілки офіцерів України”.

Зі святом шановні побратими!

02 вересня 2011 року о 15.00 в клубі Академії військово-морських сил імені П.С. Нахімова відбулися урочистості з нагоди 20-ї річниці створення Севастопольської організації “Спілки офіцерів України”. В урочистих зборах прийняли участь майже всі члени організації, прихильники організації, запрошені представники громадських організацій м. Севастополя, а також представники Командування ВМС ЗС України, депутатського корпусу міста та українське духовенство.

Урочисті збори було розпочато з виконання Державного Гімну України в супроводі оркестру Академії ВМС імені П.С. Нахімова. Перше слово, від імені Командування ВМС ЗС України взяв заступник начальника Севастопольського гарнізону з виховної роботи капітан 1 рангу Андрій Урсол. Він вручив відзнаку НГШ ЗС України заслуженій артистці України Тетяні БАРТКОВІЙ та нагороди Командування ВМС ЗС України за значний особистий внесок у розбудову ВМС ЗС України та з нагоди 20-ї річниці створення Севастопольської організації “Спілки офіцерів України” контр-адміралу Сергію РИБАКУ, капітану 1 рангу Євгену ЛУПАКОВУ та грамоти іншим активним членам СОУ. Самий старший член Севастопольської СОУ, почесний український адмірал Олександр ГЛУШАКОВ від імені депутатів міської ради, Держаної адміністрації м. Севастополя одержав Почесну грамоту із врученням грошової премії. Від громадської організації “Ветерани ВМС України” з привітанням виступив Голова організації контр-адмірал Володимир КОЛПАКОВ, який у свойому виступі високо оцінив успіхи та досягнення Севастопольської організації “Спілки офіцерів України” за 20 років. Від Севастопольського козацтва виступив атаман генерал-полковник Анатолій ЖЕРНОВИЙ, який підкреслив, що моряки, як і козаки завжди були в перших рядах в боротьбі за Незалежну Україну. Від товариства “Просвіта” м. Севастополя учасників зборів привітав Голова організації Володимир ПРОЦЕНКО. Він відзначив, що багато заходів патріотичного спрямування у м. Севастополі проводяться спільно членами СОУ та членами “Просвіти”. Офіцери - члени “Просвіти”, започаткували Севастопольську організацію “Спілка офіцерів України”. Володимир ПРОЦЕНКО вручив вищу нагороду товариства “Просвіта” - “Будівничий України” прихильниці СОУ заслуженій артистці України Тетяні БАРТКОВІЙ. Після виступів та привітань, слово взяв Голова “Спілки офіцерів України” КАСЮК Василь Мирославович, який розповів про історію створення, завдання та проведену роботу Севастопольської СОУ за останні роки. Ним було підкреслено та розкрито три основні мети організації на сучасному етапі: сприяння розбудові професійних ЗС України; соціальний захист військовослужбовців та їх сімей; військово-патріотичне виховання призовної молоді та військовослужбовців. Від імені Центрального Проводу та Голови Всеукраїнської громадської організації “Спілки офіцерів України” полковника Вячеслава БІЛОУСА 28-ма членам нашої організації та їх прихильникам Головою організації були вручені ювілейні медалі “20 років СОУ”.

Члени організації капітан 2 рангу отець МАКАРІЙ (УПЦКП), капітан 2 рангу пастор Віктор ПАЩЕНКО (Лютеріанська церква), прихильник СОУ отець Микола (УГКЦ) провели молитву за Україну та Севастопольську організацію “Спілки офіцерів України”. Завершились збори виконанням Державного Гімну учасниками зборів. Після закінчення урочистих зборів всі учасники сфотографувалися на пам’ять із Прапором Севастопольської організації “Спілки офіцерів України”. По завершенню офіційних заходів, в салоні Академії військово-морських сил імені П.С. Нахімова, відбувся святковий фуршет в супроводі виступів артистів Центру військово-музичного мистецтва ВМС ЗС України.

20 років Севастопольській організації “Спілки офіцерів України”

04 вересня 2011 року члени СОУ поклали квіти на майдані Нахімова до знаку 10 років ВМС України та на Античному бульварі до пам’ятника П. Сагайдачному.

Секретар виконавчого комітету

“Севастопольської організації Спілки офіцерів України” http://sevsou.io.ua/

капітан 2 рангу Олег ГОЛУБЄВ


[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz