Офіційні сайти відомств




» 2013 » Травень » 3 » СЕВАСТОПОЛЬСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ ВЗЯЛА АКТИВНУ УЧАСТЬ В ПІДГОТОВЦІ ДО 200-РІЧНОГО ЮВІЛЕЮ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ
15:58
СЕВАСТОПОЛЬСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ ВЗЯЛА АКТИВНУ УЧАСТЬ В ПІДГОТОВЦІ ДО 200-РІЧНОГО ЮВІЛЕЮ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ
200-річного ювілею Тараса Григоровича Шевченка стає загальною громадською справою, справою кожного свідомого українця. Бо Шевченко, його «Кобзар», це наша книга буття, у ній маємо відповіді як жити та як розбудовувати свою державу. Він і сьогодні дає актуальні відповіді на актуальні проблеми України. Для Севастополя ці питання набувають особливої актуальності. Для розбудження приспаного українського життя у «флотській столиці» на запрошення ініціативної громадської групи по відзначенню 200-річчя з дня народження духовного батька українського народу, видатного Поета і Художника Тараса Шевченка відбулися координаційні збори представників громадських організацій, які обрали міську координаційну Раду громадських організацій по відзначенню 200-річчя великого Кобзаря України Тараса Григоровича Шевченка. 

Цьогоріч це були перші збори, які разом зібрали представників різних напрямків роботи громадськості міста. На збори прибули керівники та представники міського об’єднання товариства «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка, Конгресу українців Севастополя, Союзу українок, Спілки офіцерів України, організації ветеранів ВМС України, севастопольської організації Союзу садоводів України, національного заповідника «Херсонес Таврійський», представники більшості вищих навчальних закладів та Гагарінської районної державної адміністрації. Збори обрали координаційну Раду з представників громадських організацій і вищих навчальних закладів і установ міста. Координатором роботи громадськості по підготовці до відзначення 200-річного ювілею Тараса Шевченка одноголосно був обраний генеральний директор національного заповідника «Херсонес Таврійський» Леонід Михайлович Жунько, його заступником – кандидат історичних наук, доцент Академії ВМС України Анатолій Сивак, технічним секретарем – заступник голови товариства «Просвіта» Любов Пласкальна. Координаційна Рада представників громадськості розподілила напрямки роботи між членами Ради і ухвалила план роботи на період підготовки до 200-річчя Тараса Шевченка, який буде поданий для інформації і узгодження проведення заходів міській державній адміністрації, керівникам навчальних закладів, засобів масової інформації та командирам військових частин севастопольського гарнізону. У запропонованому плані Рада ухвалили надати допомогу у репрентивному виданні «Кобзаря» Тараса Шевченка видання 1899 року та у створенні телевізійного фільму «Морськими шляхами Тараса», про службу Кобзаря в морській експедиції О.Бутакова на Аральському морі, режисером якого виступив севастопольський журналіст, заступник голови Севастопольської організації Спілки офіцерів України капітан 2 рангу запасу Тимур Баротов. 
Прикро, що у роботі координаційних зборів не взяли участі, хоча запрошувалися, представники «Російської общини» та інших національних організацій міста, адже Тарас Шевченко чимало своїх творів писав російською мовою. Партійні осередки, яких теж запрошували взяти участь в загальній роботі громадськості, не прибули мабуть із-за умови, що обрана координаційна Рада не повинна виражати партійних програм – Шевченко ж бо є позапартійний, його слово стоїть вище партійних програм і гасел. 
Слід зазначити, що в міській державній адміністрації на пропозицію ініціативної групи організувати спільну роботу органів влади з широкою громадськістю, як велить відповідний указ Президента України, зайняли дивну позицію, мовляв, ми не маємо прав керувати роботою громадських організацій, тому від створення спільного плану з координаційною Радою громадських організацій по підготовці до ювілею Тараса Шевченка відмовили. А залучати громадськість, мабуть для них зайвий клопіт. 
Ну що ж, громадськість і сама дасть собі раду. Тільки сумніви беруть, що органи влади самостійно створять щось краще за апробований ними сценарій вшанування пам’яті Кобзаря схилянням голови і покладанням квітів до підніжжя його монумента. 
Координаційна Рада висловила сподівання на активну підтримку заходів громадськості Гагарінською державною адміністрацією, на території якої стоїть пам’ятник Кобзарю, і яка завжди надавали допомогу громадськості у проведенні шевченківських днів. 

Мирослав МАМЧАК
капітан 1 рангу запасу, 
член Севастопольської організації "Спілки офіцерів України”,
член координаційної ради 

27.04.2013 р., м. Севастополь


: 395 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz