Офіційні сайти відомств




» 2010 » Квітень » 29 » РІШЕННЯ ХХ ЗЇЗДУ СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ (17 квітня 2010 року)
09:10
РІШЕННЯ ХХ ЗЇЗДУ СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ (17 квітня 2010 року)
РІШЕННЯ 
ХХ ЗЇЗДУ СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ 

1. Заслухавши звіт Голови СОУ полковника В. Білоуса «Про роботу Виконавчого Комітета СОУ за період з 10.09.2008 року по 17.04.2010 року з’їзд постановляє: роботу Виконавчого Комітету СОУ за звітний період визнати задовільно.

2. Надана в звітній доповіді Головою Спілки оцінка стану Збройних Сил України як критична повністю відповідає дійсності. Реалізація непродуманих заходів так званого реформування і постійне недофінансування видатків на оборону привели до глибокої кризи в усіх сферах діяльності: воєнно-політичній, воєнно-економічній, воєнно-технічній, соціальній. 
В таких умовах поставлена Воєнною доктриною України перед Збройними Силами та іншими військовими формуваннями ціль розгрому військ агресора в разі їх вторгнення на територію України виглядає не підкріпленою матеріальними ресурсами, озброєнням та військовою технікою належної якості та кількості, рівнем розвитку воєнної науки та практичною підготовкою військ. 
Сама Воєнна доктрина, на жаль, яка діє вже 6 років, за змістом не відповідає чинному законодавству. Наприклад, ст. 2 Закону України "Про основи національної безпеки” визначає цей документ як такий, який має визначати цільові настанови та принципи воєнного будівництва. Але чинна Воєнна доктрина не містить навіть вимог щодо форм, способів і засобів збройної боротьби, у зв’язку з новими викликами та загрозами. З’їзд СОУ звертає увагу Президента України, Уряду України, Народних Депутатів України на необхідність розроблення нової редакції Воєнної Доктрини України. СОУ всіляко сприятиме у підготовці нової редакції Воєнної Доктрини України. 
З цією метою до 1.10.2010 року провести круглий стіл на тему: Воєнна Доктрина України проблеми та перспективи вдосконалення. 
Відповідальний Провід СОУ.

3. За умови відмови від ядерної зброї, недосконалість техніки артилерійської розвідки і автоматизації не надає можливості реалізувати не тільки сучасні ефективні способи застосування ураження, але й ефективно використовувати наявні в військах артилерійські системи. Це певною мірою обумовило нездатність Збройних Сил до нанесення дальнього вогневого та електронного ураження, які визначені в Доктрині, як характерні риси сучасної збройної боротьби. 
Запропонувати органам державної влади України: 
В інтересах виконання вимог законодавства щодо участі громадськості в обговоренні питань воєнної політики: 
- провести протягом 2010-2011 років в воєнній пресі дискусію (обговорення) з питань розвитку артилерійської розвідки (забезпечення виявлення цілей за різними фізичними полями, автоматизація процесів розвідки); 
- по закінченні дискусії провести громадські слухання на тему «Розвиток артилерійської розвідки в інтересах підвищення ефективності вогневого ураження в бойових діях Збройних Сил України та вирішення завдань антитерористичної діяльності». 
Відповідальний Провід СОУ.

4. З метою припинення розпаду воєнної організації держави, з’їзд СОУ звертається до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України: 
- Зобов’язати всі органи держаної влади фінансувати ЗСУ у відповідності до вимог Закону України «Про оборону» у розмірі 3% ВВП шляхом введення цивільно-правової та кримінальної відповідальності за невиконання закону; 
- Повернути до державної власності горілчану та тютюнову промисловість і всі податки спрямувати на оборону. Також ввести податок на нерухомість (в Україні такого не має) і цей податок використати на оборону; 
- Внести зміни до чинного законодавства з метою повернення до загального військового обов’язку; 
- Розробити державну програму відродження ВПК з метою оновлення і вдосконалення техніки та озброєння на період до 2020р., яка б забезпечила потреби ЗСУ; 
- Принципом комплектування ЗСУ повинен бути змішаним: 30% призовного контингенту і 70% контрактників; 
- Внести зміни до нормативно-правових актів що регулюють проходження служби держслужбовцями у яких передбачити, що державний службовець категорії – голова держадміністрації і вище приймаються на службу тільки після проходження військової служби. Передбачити цивільно-правову відповідальність керівників органів державної влади які порушують ст. 10 Конституції України щодо функціонування державної мови в Україні;

- Негайно приступити до департизації Збройних Сил України, правоохоронних органів держави, судів всіх рівнів, ЦВК, Вищої ради юстиції та припинити звільнення держслужбовців середньої ланки з посад органів державної влади, призначення на посади державних службовців людей з кримінальним минулим; 
- Внести зміни до чинного законодавства з метою обмеження протягом 10 років після звільнення з правоохоронних органів, Служби Безпеки України працівників цих структур займати посади в приватних підприємствах; 
- Забезпечити мінімізацію політичного втручання у справи військових та добровільне визнання цивільними взаємної компетенції та відповідальності у прийнятті рішень у сфері національної безпеки і оборони;

- Забезпечити відповідальність цивільних посадових осіб у силових структурах за рівень їх ефективності. 

5.Спілка Офіцерів України категорично виступає проти намірів Уряду урізати соціальний пакет для військових і вимагає припинити наповнювати бюджет за рахунок захисників держави.

6. Спілка офіцерів вимагає від держави визнати борг перед безквартирними військовослужбовцями і ввести цей борг у державний бюджет України і протягом 5 років забезпечити їх житлом.

7. Постановою Кабінету Міністрів України затвердити новий текст Контракту військовослужбовця – де забезпечити не тільки обов’язки, а і права військовослужбовців, зокрема права на житло (військовослужбовець не повинен писати рапорт щодо черги на житло, час отримання житла повинен бути обумовлений в контракті), та відповідальність держави за не виконання контракту.


Рішення прийнято 17 квітня 2010 року.

Прес-служба СОУ


: 1002 | : PORTAL_SOU | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz