Офіційні сайти відомств




» 2010 » Вересень » 27 » Радіо Свобода про звільнення Мирослава МАМЧАКА
09:25
Радіо Свобода про звільнення Мирослава МАМЧАКА

Міноборони таки звільнило начальника ТРК «Бриз»

Сімферополь – Міністерство оборони України, попри протести громадськості і тиск опозиційних політиків, усе ж звільнило капітана 1 рангу запасу Мирослава Мамчака з посади начальника флотської телерадіокомпанії «Бриз». Міністр оборони підписав відповідний наказ у п’ятницю, однак відомо про це стало лише зараз. Представники севастопольської громадськості назвали це звільнення «помстою провладних політиків».

Із боку військового керівництва до Мирослава Мамчака, до речі, єдиного у Збройних Силах країни заслуженого журналіста України, не було жодних претензій. Причина знайшлася суто технічна – капітан першого рангу торік вийшов у відставку і формально вважався цивільною особою, а посада, яку він обіймав, – головного редактора-начальника – була військовою.

Разом із тим, уже тривалий час на посадових осіб Міноборони чинився тиск із боку керівництва севастопольських «регіоналів» і Севастопольської міськдержадміністрації з вимогою звільнити керівника «Бризу» через його «український націоналізм» і публічну критику Харківських угод про подовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

У червні про такі вимоги з боку голови Севастопольської МДА стало відомо пресі і це викликало гучний скандал й протести громадськості та політиків. Тоді звільнити Мамчака не вдалося. Сам військовий журналіст переконаний у політичному підґрунті його звільнення. У розмові з Радіо Свобода він сказав, що розуміє, в якій непростій ситуації перебуває міністр оборони й «не тримає на нього зла». Але разом із тим вважає, що той своє рішення ухвалив під сильним політичним тиском із боку «регіоналів».

Перемога антиукраїнських сил?

Представник севастопольської міськдержадміністрації, до якого мені в неділю вдалося додзвонитися, категорично відмовився коментувати ситуацію, сказавши, що позиція керівництва міста відома ще з червня: Мирослав Мамчак сам має подати у відставку як офіцер, погляди якого не збігаються з лінією Президента.

У ВМС України теж поки не коментують звільнення керівника ТРК «Бриз». Водночас Громадський комітет «Український Севастополь» назвав звільнення офіцера «прикрим випадком» і «перемогою антиукраїнських сил», за словами координатора цього Комітету Миколи Владзимирського, це – «помста провладних політиків офіцеру за його патріотичну позицію».

Зважаючи на складність і важливість Севастопольського регіону, Міноборони заснувало ТРК «Бриз» майже одночасно з ВМС України – у 1992 році. В 1994 році Радіо «Бриз» вперше вийшло в ефір, згодом розпочалося телевізійне мовлення. І з самого початку цю телерадіокомпанію очолював військовий журналіст, капітан першого рангу Мирослав Мамчак. Він її, фактично, і створив. Нещодавно офіцер пішов з військової служби у відставку, але продовжив керувати «Бризом» – єдиним в регіоні україномовним інформаційним ресурсом.

Хоча політичні позиції в ефірі «Бризу» звучали різні, військові журналісти у непростій громадсько-політичній ситуації Севастополя незмінно відстоювали інтереси українського флоту, євроатлантичної інтеграції і цілісності України.

Саме через це Мирославу Мамчаку неодноразово погрожували проросійські екстремісти, а радикальні політики навіть вимагали його депортації з Севастополя.

Володимир Притула





: 1006 | : PORTAL_SOU | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz