Офіційні сайти відомств




» 2013 » Квітень » 27 » Про народи-зрадники. Найбільше колаборантів з Гітлером зафіксовано в Росії
18:37
Про народи-зрадники. Найбільше колаборантів з Гітлером зафіксовано в Росії
Зовсім мало часу залишилося до чергового «9 травня», а значить до чергових провокацій, інформаційних воєн і звинувачень галичан у посібництві фашистам, нацистам і ледь не самому дияволу.

Підміна понять про ситуацію у Галичині тепер і в ті віддалені роки є настільки вражаючою, що перед тим, як прогнозовано пролунають нові звинувачення у західняків та й українців взагалі, варто нагадати, хто і на чиїй стороні воював.

Автор ніколи не вважав і не вважає якийсь народ кращим чи гіршим, братнім, чи ворожим і ніколи публічно не публічно не принижував чиюсь національну гідність. Не роблю цього і тепер, але, як казав відомий персонаж: «Не корысти ради, а токмо…».

Перехід на сторону противника жорстко засуджувався всіма і у всі часи. Так хто ж найбільше воював на стороні Гітлера?

Щоб уникнути заангажованості користуватимемося даними виключно з російських джерел і приводитимемо їх мовою оригіналу.

Візьмімо декілька джерел: журнал "Посев" № 21, 1948 р. «Загадочная армия генерала Власова»; Альманах "Солдат". «Русские добровольцы вермахта». Артемовский военно-исторический клуб «Ветеран», Церковь Иоанна Богослова, 2000 р. та інші.

Йтиметься про російські частини, які воювали разом з нацистами.

Читаємо:

«Русские части и соединения в рядах вермахта и СС:
1. Батальон Муравьёва;
2. Боевой Союз Русских Националистов (БСРН);
3. Братство Русской Правды;
4. Дивизия «Руссланд»;
5. Добровольческий полк СС "Варяг”;
6. Зеленая армия особого назначения;
7. Казачий Стан;
8. Комитет освобождения народов России (КОНР);
9. Локотская республика;
10. Организация Цеппелин;
11. Республика Зуева;
12. РОНА, командир Каминский, 20000 чел.;
13. РОА Власова;
14. Русский корпус;
15. Русский отряд 9-й армии Вермахта;
16. 15-й казачий кавалерийский корпус СС;
17. 1-я русская национальная бригада СС "Дружина;
18. 29-я гренадерская дивизия СС (1-русская);
19. 30-я гренадерская дивизия СС (2-я русская);
20. ВВС Комитета Освобождения Народов России (КОНР) (ВВС РОА);
21. 1-я дивизия РОА / ВС КОНР (600-пехотная дивизия». 

Читаємо далі: «В начале 1944 года основная масса Русских Освободительных войск, около 800 батальонов, была переброшена на западный фронт... Немногие оценки численности РОА совпадают. Около 800 000 человек(!) в разное время носили ее знаки отличия».

Порівняємо з іншим джерелом: «В 1943 году число добровольцев, служащих в восточных частях, достигло 800 000 чел…» В той же час це ж видання пише, що в дивізію «Галичина» «было отобрано 13 000 человек», при цьому уточнюючи, що: «Украинцы шли служить в дивизию главным образом из-за опасения в противном случае оказаться в числе отправленных в Рейх на работы … Немцы, в свою очередь, тоже не очень доверяли украинцам.»

Порівняйте: 13 000 солдат – українська дивізія і 800 000 (!!!) – російських військ на стороні Гітлера.

Далі ще цікавіше: «14 ноября 1944 года в Праге состоялся учредительный съезд Комитета Освобождения Народов России (КОНР). В армию КОНР началось массовое вступление добровольцев. Только за 20 ноября поступило около 60 000 заявлений. В ноябре число заявлений увеличилось до 300 000, а в декабре – до 1 000 000». Про те, що це були лише російські добровольці читаємо там же: «Хотя Гиммлер настаивал на том, чтобы КОНР стал всероссийской организацией, украинцы, белорусы, грузины и казаки отказались присоединиться к Власову».

І це вже в кінці війни. До речі, багато дискутується, чи чекав Сталін поразки Варшавського повстання, чи ні? Але ніхто не говорить, що під час повстання у Варшаву таки ввійшли росіяни – бригада колишнього радянського капітана, а потім нацистського генерала Камінського. «Бригада Каминского приобрела самую скверную репутацию. Особенно сильно бригада «прославилась» во время подавления Варшавского восстания в 1944 году. Лишь бригада СС «Dirlewanger», укомплектованная преступниками, набранными в немецких тюрьмах и концлагерях, могла соревноваться в жестокости с РОНА.»

Насамкінець про Прагу. Її визволяли росіяни, правда не ті. «Национальный совет Чехословакии решил начать вооруженное восстание, которое началось 5 мая. В тот же день чехи по радио запросили у союзников помощь... Красная Армия остановилась, очевидно, ожидая пока немцы ликвидируют восстание, то есть сделали то же, что и в августе 1944 года во время Варшавского восстания. Не получив помощи от союзников, чехи обратились к генералу Буняченко (командир 600 Infanterie-Division (russ.)) Утром 6 мая дивизия вступила в Прагу и к вечеру очистила город от гитлеровцев». Потім дивізія відійшла в американську зону і тоді вже в Прагу увійшли радянські війська.

Така правда згідно з російськими(!) дослідницькими джерелами. Невелика зрада є супутником всіх воєн. Проте тут встає питання, хто і чим же так допік російському народу, що аж мільйон (!!!) російських солдат зголосився повернути зброю проти своїх, в т.ч. і у рядах СС? Це до послідовників сталінської маячні про народи зрадники. А також до тих, хто кричить про нацизм у Львові і носиться з портретами Сталіна – прислужника Гітлера протягом перших двох років II світової війни з 1939 р. по 1941 р. Адже ніхто інший, як Йосиф Віссаріонович протягом цього часу постачав сировину і продукти в Німеччину, посилюючи вермахт і допомагаючи поневолювати Європу
Брест. 22 вересня 1939. На трибуні — німецький генерал Хайнц Гудеріан і радянський комбриг Семен Кривошеїн. 
Фото: uk.wikipedia.org


Генерал Власов перед бійцями РОА. 
Фото: www.bibliotekar.ru


А тих, хто воював слід поважати, незалежно від національності. Без крику провокацій та політики, бо полеглим потрібна молитва, а не прапори. Мертві сорому не мають! 





ЮРІЙ КУЖЕЛЮК
депутат Львівської міської ради




: 518 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz