Офіційні сайти відомств




» 2010 » Вересень » 9 » Полювання на історика ініціював особисто Хорошковський?
20:54
Полювання на історика ініціював особисто Хорошковський?
Голова СБУ Валерій Хорошковський особисто дав вказівку затримати історика Руслана Забілого.

Про це йдеться в повідомленні Центру досліджень визвольного руху.

Так співробітники СБУ повідомили Забілому, що підставою для його затримання є "усна вказівка керівника Служби Валерія Хорошковського".

"Причина - перешкодити на надуманих підставах роботі із раніше розсекреченими матеріалами і таким чином обмежити їх поширення", - зазначається в документі.

Також в документі зазначається, що у Забілого вилучено приватний ноутбук і 2 зовнішніх жорстких диски. Там містилися електронні копії історичних матеріалів і його наукові дослідження.

"СБУ переконувало директора Нацмузею покинути історичні студії і йти працювати вчителем в школу, цікавилося контактами із закордонними науковцями, чи може надати докази, що тема його досліджень не є державною таємницею", - зазначається в повідомленні.

Прес-служба також додає, що Забілий пише про стратегію і тактику УПА.

В свою чергу Забілий в четвер подав скаргу на ім'я Голови СБУ з вимогою пояснити дії співробітників служби і негайно повернути приватні речі.

"Я звертаюся до вас, шановні журналісти, допомогти спільними зусиллями припинити цензуру та тиск, які поширилася вже на історію та істориків", - також звернувся Забілий до журналістів.

В свою чергу екс-директор архіву СБУ Володимир В'ятрович прокоментував заяву СБУ про те, що вони встановлюють коло осіб, яким призначалася "таємна" історична інформація від Забілого.

"Я як законослухняний громадяни допомагаю слідству і говорю - ця інформація призначалася історикам, журналістам, громадянам, всім, хто цікавиться правдивою історією України", - зазначив В'ятрович.

"Співробітники СБУ не лише намагаються приховувати злочини сталінізму, але й використовувати його практику сьогодні, наче за вікном не 2010, а 1937", - додав він.

В'ятрович переконаний, що "полювання на істориків" - все це ланки одного ланцюга, поряд із цензуруванням підручників з історії та припинення доступу до архівів.

"Я раджу владі витрачати кошти платників податків не на "спецоперації" із затриманням науковців, а зосередити свої зусилля на боротьбі із шпигунами і корупціонерами", - наголосив він.


Українська правда


: 612 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 1
1 галата владислав  
0
Скільки жорстоких і лякливих правителів приходило в світ після Ірода! Вони жили в різний час, чинили різні злочини. Але було і є щось спільне між ними: вони панічно бояться правди. Вони вдаються до закриття газет, переслідування журналістів, убивств опонентів, аби лише ніхто не смів вголос говорити про їхні злочини. Чуючи голос пророчого викриття, вони сприймають це як виклик і намагаються вчинити все, аби позбутися сміливця, що зважився говорити неприємну правду. І так мало чинить за прикладом праведного царя Давида.Поміркуймо над цим. Поміркуймо, чи гідні ми бути носіями й захисниками правди, готовими говорити голосом Іоана Хрестителя, боронити цей голос, доносити його до народу – і самі слухати пророка й чинити за пророчим словом. http://www.uapc.org.ua/ua/?newsId=763 Амінь.


[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz