Офіційні сайти відомств




» 2012 » Липень » 7 » Після того, як пішли політики. Ніч під Українським домом з 6 на 7 липня (фото)
10:44
Після того, як пішли політики. Ніч під Українським домом з 6 на 7 липня (фото)
Зараз (7 липня, 1:30 ночі) я сиджу на сходах біля Українського дому. Тут ночують сотні півтори людей – переважно молодь. Дехто спить, але більшість сидить на сходах, дивиться мультик на проекторі, встановлення якого якимсь чином відвоювали у ментів. Хтось неголосно співає під гітару. Всі спокійні і якісь піднесено-вмиротворені.
"Беркути” підігнали свої автобуси під службовий вхід Українського дому і сидять у них. Поки що все тихо.

Зустріла багатьох знайомих, серед них – правозахисника Володимира Лесика. Він каже, що мета людей, які залишилися – показати, що опозиційні політики можуть домовлятися-торгуватися з владою за себе, а не за них. "І скільки ми тут протримаємося тепер, вже неважливо”. Розповів, що сам чув, як Олексій Г., помічник відомого нардепа від опозиції, просив ментів розігнати тих, що залишилися.

Я поки що тут.

1:50. Мультфільм закінчився, дивимось фільм "Пропала грамота”.

2:00. Піднімається вітерець. Щойно вітром здуло зі сходів і перекинуло проектор. Його вже встановили на місце і привантажили залізною хрестовиною від парасолі.

2:40. До нас долучилися юристи-свободівці Сидір Кізін та Олег Бондарчук.

4:10. Світає. З’їздили машиною до мене додому, привезли українських фільмів на флешці. Зараз дивимося "Вишневі ночі”. Поки ми їздили, біля Укрдому дивилися документальний фільм до 20-річчя Революції на граніті.

Поступово складається "спонтанний оргкомітет” з найактивніших присутніх. Сперечаємось. Формулюємо вимоги. Реєструють домен для сайту акції.
З партійних прапорів лишилися лише УНПівські. УНПшники сидять за столиками під двома парасолями.

4:45. Вже повністю світло. Дехто спить. Вгорі на сходах на довжелезній білій тканині малюють з балончика "Наша мова – не ваша політика”.
Підходив міліціонер, пильно все оглянув з відстані і пішов.

5:35. Олег Веремієнко і кілька інших активістів наполегливо переконують дядьків з УНП прибрати партійні прапори.

6:20. О шостій всі, хто не спав і кого вдалося розбудити, виконали державний гімн. Дехто пов’язав білі пов’язки голодування. Імена і вік голодуючих: Аня Ющенко 20 років, Катя Аврамчук 20, Ольга Довганюк 21, Сашко Капінос 28, Петро Шкутяк 32 роки.
На сходах розтягли величезний білий банер – "Наша мова – не ваша політика”. Поклали сухарі – "подарунок Януковичу”.



Довго сперечались щодо вимог акції. В результаті всі погодилися, що головна вимога – відміна антиконституційного голосування за мовний законопроект. Дехто, зокрема юрист Олег Веремієнко, наполягають на відставці парламенту, Дмитро Потєхін – на позачергових виборах президента. Але більшість, і я в тому числі, все-таки схильні ставити перед собою мету, яку реально досягнути невеликій групі людей.

Я б ще додала до цієї заяви вимогу про відставку Мартинюка. Звісно, це була б просто ритуальна жертва, бо насправді винний Янукович. Але якщо покарати Мартинюка, його наступники замисляться. А інакше – замисляться люди, чи збиратися їм, коли оголошують революцію, бо затягають їх тепер по ментовках і судах за бійки з "Беркутом”.
Судячи з усього, між владою і лідерами опозиції досягнуто компроміс: Литвин не йде у відставку і не підписує мовний законопроект. Але це означає лише те, що його буде підписано тоді, коли бунтувати буде нікому, бо всі буйні сидітимуть якщо не за гратами, то на підписці про невиїзд.
Краще б, звісно, покарати Януковича, але для цього спочатку треба зібрати людей побільше.

6:41. Ментів дуже мало, всі сонні і мляві. Протестувальники прибираються в таборі.
На цьому закінчую репортаж і йду відсипатися…

http://www.bilozerska.info/?p=8864



























































































: 726 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz