Офіційні сайти відомств




» 2012 » Червень » 19 » Під Кобзарем пролилася кров
13:12
Під Кобзарем пролилася кров
Під Кобзарем пролилася кров. У середмісті Києва біля пам’ятника Тарасові Шевченкові – поборникові єдиної державної розбили носа. Бо був проти законопроекта про засади мовної політики. Тим часом у Верховній Раді до скандального документа внесли вже чи не тисячу правок.

Парк Шевченка. Нечисленний мітинг проти нового мовного законопроекту. Щойно розпочали виступи, в натовпі сталася штурханина.

Хлопці, через яких зчинилася бійка, втекли і від міліціянтів, і від пікетників. Серед активістів – один із розбитим носом.

Активіст:

Отак, хлопці, захищати Україну на своїй рідній землі…

Протестувальники певні, мовний законопроект від регіоналів – загроза для єдиної державної.

У Житомирі за мову не билися. Там приблизно сотня містян стали в живий ланцюг із гаслом «Мова єднає народ». І зібрали двісті підписів під листом до голови парламенту з вимогою взагалі зняти з розгляду законопроект «Про засади мовної політики».

Віктор Мойсієнко, учасник акції:

Тут питання стоїть не стільки про зневагу до російської, грецької чи болгарської мови, скільки про захист української мови як державної. Росіяни , поляки, румуни , греки, можуть розмовляти своєю мовою, але не всупереч тому, щоб це відбувалось за рахунок державної мови.

Бабусі співають пісню:

Наша мова – чародій-живиця,
хто живе в нас хай її навчиться.
Інші мови вчити буду гідно,
Та найперше – вивчу мову рідну.

Регіонал Володимир Олійник захищає новий мовний законопроект своїх колег.
Володимир Олійник, народний депутат фракція Партії регіонів:

Сьогодні є необхідна кількість голосів, щоб його прийняти по суті, ніякої загрози державності він не несе. Берете закон і там є стаття 5-та, що державною мовою є українська. І пункт, де закон не може обмежити основний закон в якому державною є українська.

Уже завтра до парламенту захисники мови обіцяють прийти з протестами. Але депутати, ані у вівторок, ані продовж тижня цього питання розглядати не планують.

Володимир Литвин, голова Верховної Ради України:

Завтра до 18-ї години депутати мають право вносити свої пропозиції до цього проекту, на ранок їх надійшло 447, думаю, що їх буде в межах тисячі. Можливо дещо менше, після того комітет має опрацювати. На цьому тижні для тих, хто пророкував, він розглядатись не може, виходячи з вимог і норм регламенту.

Формально законопроект захищатиме приблизно два десятки поширених в Україні мов нацменшин. І фактично на місцевому рівні ці мови – прирівняє в правах до української. Коли національна меншина, яка складає не менше від десятьох відсотків людності міста, села чи селища, зможе з дозволу місцевої влади дістати для своєї мови статус регіональної.

Вікна

: 468 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz