Офіційні сайти відомств




» 2012 » Квітень » 12 » Першу в світі жінку-офіцера Олену Степанів-Дашкевич зараховано почесним членом Львівської СОУ
20:25
Першу в світі жінку-офіцера Олену Степанів-Дашкевич зараховано почесним членом Львівської СОУ
8квітня 2012 року члени Львівської обласної орґанізації Спілки Офіцерів України відвідали музей «Тюрма на Лонського».та ознайомилися з виставкою «Сила волі. Провідники визвольного руху». Життєвий шлях командувачів УПА Романа Шухевича і Василя Кука, засновника ОУН Євгена Коновальця та лідера визвольного руху Степана Бандери свідчить про незламність українського народу в боротьбі за незалежність України.
Співробітниця музею Христина Процюк натхненно розповіла про героїв.
При обговоренні отриманої інформації пані Христина запросила офіцерів відвідати меморіальний музей Олени Степанів, хорунжої українських січових стрільців на вулиці Козацькій. Голова Львівської обласної організації Спілки Офіцерів України Петро Костюк, підтримавши пропозицію, запропонував зарахувати Олену Степанів почесним членом Львівської обласної організації СОУ як першу в світі жінку, офіційно зараховану на військову службу у званні офіцера. Присутні в музеї офіцери одноголосно проголосували за цю пропозицію.
На відзначення 120-річчя від дня народження Степанівни Львівська обласна рада оголосила 2012 рік Роком Олени Степанів-Дашкевич. У зв’язку із столітнім ювілеєм початку Першої світової війни, який відзначатимуть 2014 року, зросте зацікавленість й національними військовими формуваннями, що брали в ній участь, з метою здобуття власної державності. Збігло вже 20 років Незалежності, а меморіальну експозицію про життєвий подвиг Олени Степанів досі в її помешканні не розгорнуто, хоча іще 1992 роком датовано розпорядження представника Президента України у Львівській області про створення меморіального музею першої в історії України жінки-офіцера українського січового стрілецтва, громадській діячці, вченій, людині, яка своїм життям утверджувала право на існування Української Держави.
В Міністерстві оборони України було засновано Премію імені Олени Степанів.
28 грудня 2011 року Міністр оборони України підписав наказ №831 "Про виплату премії імені Олени Степанів курсантам та слухачам вищих військових навчальних закладів Збройних Сил України та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів за результатами екзаменаційних сесій 2010-2011 навчального року”.

Львівська ОО СОУ



На світлинах члени Львівської обласної організації 
Спілки офіцерів України під час відвідування
Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів
"Тюрма на Лонського"






В Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» в м.Львові(меморіал твориться для наступних поколінь не як нагадування трагедії, а як символ незламності визвольної боротьби українців) відкрито виставку «Сила волі. Провідники визвольного руху». Виставка розповідає про життєвий шлях командувачів УПА Романа Шухевича і Василя Кука, засновника ОУН Євгена Коновальця та лідера визвольного руху Степана Бандери. Чимало світлин і архівних документів широкому загалу представлено вперше. Авторами виставки є історики Центру досліджень визвольного руху та Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Володимир В’ятрович, Руслан Забілий, Ігор Дерев’яний та Андрій Шевців, дизайн виконала Ольга Сало. Цей захід приурочений до 70-ліття Української повстанської армії. Відповідно до рішення Львівської обласної ради від 20 грудня 2011 р. № 339, яким 2012 рік проголошено Роком УПА, та з нагоди 70-річчя створення Української Повстанської Армії, голова Львівської облдержадміністрації підписав розпорядження від 23 лютого 2012 р. №114/0/5-12 «Про відзначення у 2012 році Року УПА», яким затверджено склад організаційного комітету та відповідні заходи. Музей робить свій внесок у військово-патріотичне виховання військовослужбовців, які проходять службу на теренах Львівщини засобами популяризації історико-культурної спадщини українського народу, відродженням кращих національних традицій.

Музей став відкритим майданчиком для зустрічей, зібрань товариств репресованих, скаутських та ветеранських організацій, воєнно-історичних клубів, місцем міжконфесійно толерантного спілкування творчої та наукової інтелігенції, а також для заходів учителів та учнів, викладачів та студентів, музейного волонтерства та практики, – вся ця діяльність підпорядковується загальній комунікаційній концепції цього музею.



































Світлини Андрія Роя,
Юрія Романишина,
підполковника Бориса Решетняка.

: 600 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz