Офіційні сайти відомств




» 2010 » Квітень » 2 » Нова влада закриває прогалини… військовослужбовцями і пенсіонерами
18:47
Нова влада закриває прогалини… військовослужбовцями і пенсіонерами
        Уряд України розглядає можливість зниження дефіциту Пенсійного фонду шляхом збільшення пенсійного віку для військовослужбовців і жінок.
        Відповідно до доручення віце-прем’єр міністра України Сергія Тігібка Міністерство праці та соціальної політики України надіслало всім силовим структурам України письмове доручення підготувати і надати Кабінету Міністрів пропозиції щодо змін в законодавстві в частині пенсійного забезпечення військовослужбовців та осіб рядового і керівного складу. Такі дії були викликані фантастичним дефіцитом Пенсійного фонду та рекомендаціями Світового банку ─ "головного кредитора України”. За словами новопризначеного міністра фінансів Федора Ярошенка, загальний дефіцит пенсійного фонду за I квартал склав 29,8 млрд. грн., при потребі в 44,5 млрд. грн.
        Лист направлений в силові структури, містить додаток який в якому вказані урядові пропозиції щодо скорочення пенсійних витрат. Перелік запропонованих шляхів "скорочення видатків” просто вражає.
        Зокрема запропоновано обмежити пенсії працюючих пенсіонерів — до 50%, але не нижче від прожиткового мінімуму(проект закону "Про Державний бюджет України на 2010 рік передбачає прожитковий мінімуму з 1 квітня в розмірі 651 грн.), а також обмежити максимальну пенсію в абсолютному вираженні (6000 грн.) замість встановлення її на рівні 12 прожиткових мінімумів (7812 грн.).
        Далі – гірше. Вважається необхідним призупинення виплати дострокових пенсій до досягнення встановленого законом пенсійного віку, а також замороження спеціальних пільгових пенсій і доплат, які перераховуються з Державного бюджету. Вам ніщо це не нагадує?.
        Крім того, пропонується можливість скасувати підвищення пенсії на 1% за кожен рік трудового стажу, який перевищує 20 років для жінок і 25 років чоловіків, та обкласти пенсії податком на доходи фізичних осіб. Серед заходів економії є і зниження коефіцієнту страхового стажу від 1,35 до 1,2%(для вже існуючих пенсіонерів) або встановлення його на рівні 1%("Страховий стаж ─ період, протягом якого особа підлягала державному соціальному страхуванню…” ЗУ " Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування ”).
       Серед можливих найважливіших структурних заходів з перегляду системи нарахувань пенсій, згідно надісланого листа, зазначається наближення пільгових пенсій до загальної пенсійної формули, збільшення необхідного стажу для отримання мінімальної пенсії до 25-30 років для жінок і до 30-35 років для чоловіків. А також поступове підвищення пенсійного віку для жінок від 55 до 60 років, з підвищенням у 6 місяців на рік, починаючи з 2009 року.
        Слід зауважити, що це вже друга спроба Уряду зекономити кошти Державного бюджету за рахунок військовослужбовців. 22 грудня 2009 року в Верховній Раді України з ініціативи екс-прем’єр міністра Юлії Темошенко було зареєстровано законопроект за №3519, що передбачав схожі нововведення. Однак вистачило і одного дня щоб відкликати законопроект.
        В контексті даних змін варто розглянути й те, що наближення пенсійного віку в Україні до Європейських країн є вкрай необґрунтованим. Адже на відміну від європейців середній вік життя середньостатистичного українця значно нижчий: 61-63 роки для чоловіків та 72 роки для жінок. Тобто чоловіки ледь-ледь доживають до пенсійного віку, а вийшовши на пенсію практично її не отримують. Як зазначає директор соціальних програм Центру Разумкова Людмила Шангіна, підвищення пенсійного віку аж ніяк не вирішить економічних проблем — навпаки. "Коли загрожує безробіття, підвищувати пенсійний вік нерозумно й економічно невиправдано, тому що в нас молодь без роботи. Якщо підвищимо пенсійний вік саме цього року, то в нас не лише не побільшає робочих місць, а ще й пенсіонери не звільнятимуть робочі місця”, — каже вона.
         Схоже на те , що уряд замість пошуку джерел наповнення пенсійного фонду, вирішив піти не таким складним шляхом ─ шляхом зниження рівня соціального захисту військовослужбовців та й взагалі усіх громадян України. Запропонована програма "економії” має на меті "викреслити” людей, які мають право на пенсію та зробити так, що б громадяни України не доживали до пенсійного віку. Такі зміни не потрібно проводити під егідою пенсійної реформи, їх потрібно запроваджувати під гаслом: не має пенсіонерів ─ не має проблем у пенсійного фонду!

Андрій ПСУЙ


: 2051 | : PORTAL_SOU | : 3.5/6
: 1
1 vladshum  
0
Забрати у військових пенсії всерівно що забрати у сироти останній шматок хліба.Одні тільки чутки про збільшення пенсійного віку практично знищили армійську авіацію. А ЩОБУДЕ ДАЛІ?


[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz