Офіційні сайти відомств




» 2012 » Березень » 17 » Ніхто не вправі обмежувати військовослужбовців та членів їх сімей у правах і свободах, визначених законодавством України. ЗВЕРНЕННЯ СОУ
20:54
Ніхто не вправі обмежувати військовослужбовців та членів їх сімей у правах і свободах, визначених законодавством України. ЗВЕРНЕННЯ СОУ
ПРЕМ’ЄР МІНІСТРУ УКРАЇНИ
М.Я. АЗАРОВУ

Шановний Миколо Яновичу!
До Спілки офіцерів України звернулися керівники громадських організацій Вінницької області: голова Вінницької обласної організації Спілки офіцерів України – Ігор Миколайович Окуленко, голова Ради Ветеранів десантників «Ніхто, крім нас» – Іван Олексійович Добров, голова Спілки учасників бойових дій в Афганістані міста Вінниці – Анатолій Миколайович Перебетюк, голова Вінницької обласної організації «Інвалідів Чорнобильців» – Валерій Якович Проценко з приводу порушення законних прав членів цих громадських організацій, визначених статтею 63 Закону України N 2262-XII від 09.04.1992 «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб.»
У зверненні повідомляється, що на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 7.ХІ.2007р. №1294, наказом Міністра оборони України від 05.11.2010 № 576 "Про внесення змін до наказу Міністра оборони України від 22.07.2010 № 380” було збільшено мінімальний розмір преміювання військовослужбовців Збройних Сил України до 55 (70) відсотків посадового окладу з 1 листопада 2010 року, наказом Міністра оборони України від 28.01.2011 року № 50 "Про бюджетну політику Міністерства оборони України на 2011 рік” продовжено нарахування та виплату премії в розмірі 55 (70) % посадового окладу військовослужбовцям Збройних Сил України. Подібні накази видано і в інших військових формуваннях. Відповідно до чинної Постанови Кабінету міністрів України від 7 листопада 2007 року № 1294 «Про упорядкування структури та умов грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб» (зі змінами) Міністр оборони України видав наказ від 25.06.2011 року № 355 «Про внесення змін до наказу Міністра Оборони України від 28.01.2011 року № 50 «Про бюджетну політику Міністерства оборони України на 2011 рік».
Згідно з нормативними актами, які вступили у законну силу, у структурі військової пенсії з 1 листопада 2010 року по 31 травня 2011 року була встановлена премія у розмірі 55%, а з 1 червня 2011 року – 90% для офіцерів, 110% для контрактників.
Таким чином, відбулось збільшення грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань шляхом збільшення розміру премії до 90 (110) % посадового окладу.
Ч.3 статті 43 Закону 2262-12 встановлено, що пенсії особам офіцерського складу, прапорщикам і мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам, які мають право на пенсію за цим Законом, та членам їх сімей обчислюються з розміру грошового забезпечення за останньою штатною посадою перед звільненням, враховуючи відповідні оклади за посадою, військовим (спеціальним) званням, процентну надбавку за вислугу років, щомісячні додаткові види грошового забезпечення (надбавки, доплати, підвищення) та премії в розмірах, установлених законодавством (стаття чинна відповідно до Рішення Конституційного Суду N 10-рп/2008 від 22.05.2008).
Відповідно до ч. 3 ст. 63 Закону 2262-12 усі призначені за цим Законом пенсії підлягають перерахунку у зв’язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом.
Заявники інформують, що їхні звернення до пенсійного фонду України, Міністерства оборони України позитивних наслідків не дали.
Шановний Миколо Яновичу!
Як відомо, у відповідності до ст. 8 Конституції України «В Україні визнається і діє принцип верховенства права.
Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.»
Згідно ст. 19 «Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.»
Відповідно до ст. 2 Закону України N 2012-XII ( 2012- 12 ) від 20.12.91 "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” Заборона обмежень прав військовослужбовців
- Ніхто не вправі обмежувати військовослужбовців та членів їх сімей у правах і свободах, визначених законодавством України.
На підставі наведеного, керуючись ст. 40 Конституції України, ст. 19 Закону України «Про демократичний цивільний контроль над воєнною організацією і правоохоронними органами держави» направляємо звернення за належністю розгляду по суті у відповідності до ст. 19, 20 Закону України Про звернення громадян».

Голова Спілки офіцерів України
Народний депутат України ІІ скл.
полковник В’ячеслав Білоус



Прес-служба СОУ


: 653 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар


Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz