Офіційні сайти відомств




» 2012 » Серпень » 11 » Нехай Янукович слухає… (фото)
13:54
Нехай Янукович слухає… (фото)
9 серпня об 19-00 год., біля пам’ятника Шевченкові у Львові відбулось народне віче на захист української мови. На мовне віче зібралось близько 500 осіб. За словами ведучого заходу Юрія Підлісного на збори прибули депутати Львівської міської, Львівської обласної рад, а також депутати ВРУ, представники громадських організацій,зокрема Львівської обласної організації Спілки офіцерів України.

З гнівними промовами виступили депутат Верховної Ради Андрій Парубій, та просвітянин Ярослав Пітко. Депутат Львівської міськради Юрій Михальчишин «віртуально» звертаючись до команди Януковича порадив їм «готувати собі літачки на осінь», бо на них всіх не вистачить чартерних рейсів аби «відправити в білокам’яну». «Хай вони готуються переміщатись в подмосковниє лєса де вони будуть слухати подмосковниє вєчєра», - сказав він.

Депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода», член Політради ВО «Свобода», мовознавець Ірина Фаріон заявила, що проблема не в Януковичі, а також в тих, хто тривалий час мали себе за провід нації.«Саме зараз має відбутися максимальне перезавантаження українського парламенту», –наголосила «свободівка».

Фаріон порівняла мову з душею:«Метафора про мову як душу – засмальцьована сльозолийно-сентиментальними текстами на цю тему. Хіба зараз почасти відкривається її таємний зміст. За зраду душі – дорого платить, на жаль, без винятку весь народ: і нація, і насєлєніє. Наступив час нашої плати за перевертнів у Верховній Зраді. За відсутню систему духовних пріоритетів нації – платять душею. За компроміси, толерантність до зла і ворога, за вибір «меншого зла» – платять душею. За безборонне мовне голосóвання у другому читанні – платять душею. І стають або покійниками, або відроджуються у нововіднайденій силі. Сподіваюся на друге, розуміючи якими брутальними будуть вибори, який насправді захмарний імпічмент президента чи більшість ВР у 300 голосів і який розхристаний зараз народ у своєму-не-своєму виборі. «Мова росте елементарно, – каже Іван Франко, – разом із душею народу».

«Не прощають вільні люди політичних зрад. Зрадників викидають і обирають гідних. Це називається адекватною реакцією», – наголосила депутат.

На думку Фаріон, питання мови – питання влади. «Наша мова – одна з найполітичніших мов світу: від кінця ХIV ст. до кінця ХХ ст. вона взяла на себе функцію зліквідованої держави. Вона стала цією державою, аби «держати» нас разом. Мова – це влада, санкціонована Богом. Віддамо цю владу – віддамо наше національне буття. Проте суть не лише у владі, а винятково у кожному носієві тої чи тої мови на нашій землі»,– додала вона.

«Перероджуймося наново як нація повстанців, нація холодноярців, нація січових стрільців. Пам’ятаймо, що ми завжди викидали на поверхню надважливу мілітарну силу, чого ніколи не робили, для прикладу, білоруси. Тому так просто і легко впали вони зі своєю мовою», – наголосила Фаріон.
«Ставаймо месниками тут, кожен на своєму місці, - закликала Ірина Фаріон. - Врятуймо мову, як казав великий Іллєнко, і тоді вона врятує нас».

На віче було прийнято ряд звернень, також бажаючі підписували гнівний лист Януковичу. Збори громадськості і депутатів різних рівнів біля пам’ятника Тарасу Шевченкові ухвалили документ, в якому стверджується, що закон «Про засади мовної політики в Україні» у Львові не діє.

Підтримував бойовий запал учасників віче і виступ Остапа Стахіва (артист, депутат облради).

Ірина Фаріон та Ірина Сех закликали львів’ян взяти участь 24 серпня у «марші на захист мови». Марш розпочнеться об 11.00 біля Львівської облради звідки колона вирушить до пам’ятника Степанові Бандері.

Львівська обласна організація Спілки офіцерів України
для порталу українських офіцерів (Спілки офіцерів України)
















 











Фоторепортаж Андрія Роя


: 633 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz