Офіційні сайти відомств




» 2012 » Березень » 22 » Напад на караул військової частини у Харкові здійснили двоє братів, один із яких - колишній боєць спецназу.
19:16
Напад на караул військової частини у Харкові здійснили двоє братів, один із яких - колишній боєць спецназу.
Близько 4 години ранку в Харкові скоєно напад на військову частину з метою заволодіння зброєю, у результаті один солдат варти й один з нападників були вбиті.
Напад на караул військової частини у Харкові здійснили двоє братів, один із яких - колишній боєць спецназу.
Про це на брифінгу у Харкові повідомив заступник генпрокурора Анатолій Пришко.
За його словами, напад на караульне приміщення під час зміни караулу здійснили двоє рідних братів 1970 та 1979 р.н.
Нападник 1970 р.н., колишній боєць спеціального підрозділу, проходив службу в Росії, залишився живим, молодший з братів, 1979 р.н., загинув під час нападу. Його застрелив начальник караулу з табельної зброї.
Пришко наголосив, що злочинці заздалегідь спланували свої дії. Нападники були одягнені в маски та уніформу працівників спецпідрозділів, мали при собі радіостанції. Для проникнення на територію військової частини вони використовували спеціальну драбину.
Заступник генпрокурора зазначив, що нападники є громадянами України, проживають у Харкові та займалися підприємницькою діяльністю.
За словами Пришка, внаслідок нападу також загинув солдат строкової служби, якому до звільнення в запас залишалося два тижні. Ще двоє військовослужбовців отримали колото-різані поранення плечей та передпліч.
За словами Пришка, обріз мисливської рушниці, який мали при собі злочинці, вони не використали. "Обріз було вибито з рук нападника", - зазначив він.
Пришко зазначив, що слідство вивчає кілька версій злочину, основна з яких – напад було вчинено з метою заволодіння зброєю.
"Ніякого політичного, релігійного підтексту в цьому злочині немає. Напад здійснили з метою заволодіння зброєю, щоб у подальшому її реалізувати", - припустив він.

УП з посиланням на УНІАН



ІНФОРМАЦІЯ ДЕПАРТАМЕНТУ МОУ
Сьогодні, 22 березня, близько 4 години ранку, у Харкові, після повернення вартової зміни з посту при вході до вартового приміщення двома невідомими озброєними особами було здійснено розбійний напад на варту, яка охороняла об’єкти радіотехнічного підрозділу Повітряних Сил ЗС України.

Особовим складом варти нападникам було завдано відсіч і застосовано табельну зброю. Одного з нападників вбито, іншого – затримано.

Внаслідок нападу від ножового поранення загинув військовослужбовець строкової служби солдат Володимир Березюк. Начальник варти старший лейтенант Олег Гурін та солдат строкової служби Ігор Шило отримали поранення. Їх терміново було доправлено до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону та надано кваліфіковану медичну допомогу. Стан їхнього здоров’я оцінюється як стабільний, задовільний.      

Наказом начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенанта Володимира Замани призначено спеціальне розслідування. До Харкова вилетіла оперативна група Міністерства оборони України на чолі із заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенантом Григорієм Саковським.

На місці події працюють оперативні групи Служби безпеки України, Військової служби правопорядку у Збройних Силах України, Міністерства внутрішніх справ та Військової прокуратури Харківського гарнізону.

Керівництво Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України висловило глибокі співчуття рідним і близьким загиблого військовослужбовця.   

http://www.mil.gov.ua/



: 592 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 4
1 Петро_ЛИСЕНКО  
0
Можна частково погодитися з першою частиною вашого висновку про те, що "Зубожіння людини веде до використання військвими навиків ведення війни". Але дозвольте заперечити те, що це йому дозволяє "переступити межі моралі і закону!!!!" Я би сказав так: попирання владою всіх меж моралі і закону , яке доводить людину до зубожіння, підводить останню до реалізації свого права на гідне людське життя шляхом застосування навиків ведення збройного захисту своїх людських прав в межах права війни та організованого військового спротиву проти деспотизма влади."

Стосовно "Питання ХТО ЗАЙМАЄТЬСЯ СОЦІАЛЬНОЮ АДАПТАЦІЄЮ ОФІЦЕРІВ ПІСЛЯ ВИХОДУ НА ПЕНСІЮ????"
Думаю, що ніхто.

Стосовно "ХТО ПОКАЖЕ ОФІЦЕРУ "ВУДОЧКУ" І НАВЧИТЬ НЕЮ ЛОВИТИ "РИБУ"????"
Думаю це ближче до завдань товариства рибалок та мисливців.

Стосовно "чИ Є В СПІЛЦІ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ ТАКІ ЛЮДИ ЯКІ МОЖУТЬ ПОРАДИТИ І НАВЧИТИ ЛОВИТИ "РИБУ" В ЦИВІЛЬНОМУ ЖИТТІ????"
Думаю, що такі люди є, але не тому, що вони є членами СОУ, а тому що просто можуть порадити.
А ось чим повинна займатися і займається СОУ то ви можете почитати ось тут Мета і завдання Спілки Офіцерів України

2 rvdy87  
0
Мета Спілки - консолідація зусиль членів СОУ довкола української національної ідеї, сприяння науково обґрунтованому реформуванню і відродженню Збройних сил України, дієвому правовому та соціальному захисту своїх членів, військовослужбовців, ветеранів військової служби, членів їх родин, допомозі в реалізації ними своїх прав та свобод.

1.Мета гарна але хто на це виділяє гроші? "ЗА ВСЕ ВІДПОВІДАЄ СРІБЛО"
2. Якщо Ви зауважили "вудочка" і "риба" в лапках тобто це праобраз і товариства рибалок та мисливців тут не допоможуть!!!! ПОТРІБНІ ЮРИСТИ І ЕКОНОМІСТИ ПРАКТИКИ А НЕ ТЕОРЕТИКИ ЯКІ НА ПРАКТИЦІ МОЖУТЬ ДОПОМОГТИ ОФІЦЕРУ ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ ПІДПРИЄМЦЕМ АБО ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО І ПОСТАВИТИ ЙОГО "НА НОГИ" В БІЗНЕСІ ОСЬ ЦЕ Я НАЗИВАЮ "ВУДОЧКОЮ" І НАВИКАМИ "ЛОВИТИ РИБУ". Тоді офіцер буде ситий нагодує сім"ю і принесе з радістю членські внески в СОУ...)))))))))

3 PORTAL_SOU  
0
СОУ не провладна структура. Тут срібла нема. В кодексі честі члена СОУ все написано
"...свідомо вступаючи в члени СОУ, не маючи перед собою ніяких особистих інтересів, крім інтересів незалежності України,..." і далі за текстом Кодекс честі Члена СОУ

4 Петро_ЛИСЕНКО  
0
Ваше питання "...хто на це виділяє гроші? "ЗА ВСЕ ВІДПОВІДАЄ СРІБЛО"
дає підстави вважати вас за "козачка", який намагається відшукати якісь хиби в діяльності СОУ, а сам ховається за "ніком". Там де гроші - мало честі. Не там шукаєте Шановний пане Ігоре.


[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар


Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz