Офіційні сайти відомств




» 2010 » Серпень » 26 » Міністр оборони України встановив щоденний військовий ритуал – підйом та спуск Державного Прапора України
10:00
Міністр оборони України встановив щоденний військовий ритуал – підйом та спуск Державного Прапора України
Напередодні відзначення Дня Державного Прапора України Міністр оборони України Михайло Єжель підписав наказ від 20 серпня 2010 року №444 "Про затвердження ритуалу підйому (спуску) Державного Прапора України у Збройних Силах України”.

Даний наказ підписано з метою піднесення національної свідомості військовослужбовців Збройних Сил України, виховання у них поваги до Державного Прапора України, як одного із символів держави, активізації військово-патріотичного виховання особового складу Збройних Сил України, підвищення престижу військової служби.

Наказ Міністра оборони України "Про затвердження Ритуалу підйому (спуску) Державного Прапора України у Збройних Силах України” містить положення стосовно організації проведення ритуалу підйому (спуску) Державного Прапора України у Збройних Силах України, порядок збереження, утримання та використання Державного Прапора України.

Так, у відповідності до наказу, Державний Прапор України піднімається (спускається) щоденно в місцях постійної дислокації військових частин, вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів, установ та організацій, а також у польових таборах під час проведення навчань і польових виходів.

         Прапор піднімається (спускається) на флагштоку, встановленому на стройовому плацу. Прапор на військових кораблях і суднах піднімається (спускається) у відповідності з Положенням про корабельну службу у Військово-Морських Силах Збройних Сил України. Прапор у військових частинах Повітряних Сил Збройних Сил України, особовий склад яких залучається до несення бойового чергування, піднімається (спускається) відповідно до Положення про організацію підготовки до несення бойового чергування та проведення ритуалу заступання на бойове чергування з протиповітряної оборони у Збройних Силах України.

Щодо порядку проведення щоденною ритуалу підйому (спуску) Прапора, наказом визначається, що на початку робочого тижня (щопонеділка) підйом Прапора здійснюється в ранковий час під час загального шикування особового складу бригади (полку, окремого батальйону) черговим військової частини із залученням визначених осіб добового наряду. Підйом Прапора супроводжується виконанням особовим складом Державного Гімну України.

В інші дні ритуал підйому (спуску) Прапора здійснюється черговим (помічником чергового, якщо це офіцер) військової частини із залученням визначених осіб добового наряду.

         Час підйому (спуску) Прапора встановлюється наказом командира військової частини.

Підйом Прапора у будні здійснюється о 8 годині 30 хвилин, у вихідні та святкові дні - о 9 годині, а спуск Прапора здійснюється о 20 годині.

         У разі оголошення загальнонаціонального (регіонального, у межах окремої адміністративно-територіальної одиниці) трауру Прапор приспускається на 1/2 висоти флагштока протягом визначеного часу.

         Урочистий ритуал підйому (спуску) Прапора проводиться в дні державних і військових професійних свят за належністю військових частин Збройних Сил України під час загального шикування особового складу.

         Наказом Міністра оборони України визначений також порядок збереження та використання Прапора.

Так, Прапор, призначений для підйому (спуску), зберігається в спеціальному чохлі в кімнаті чергового військової частини в сейфі (металевій шафі) для збереження документів, а в польових умовах під час розташування військової частини табором (у наметах) – в місці розташування (наметі) чергового військової частини.

         Забороняється використовувати пошкоджений чи забруднений Прапор, розміщувати на його полотнищі предмети, емблеми, позначки, літери, слова, цифри, малюнки або зображення будь-якого характеру, прикрашати полотнище бахромою.

Полотнище Прапора, яке застаріло або зазнало забруднення чи пошкодження, негайно замінюється.

Департамент преси та інформації МО України
: 1927 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 3
2 галата владислав  
0
Чи введен він в дію, як обов’язковий в інших військових та силових відомствах України?

3 PORTAL_SOU  
0
На сьогодні нам відомо тільки про наказ Міністра оборони.

1 PORTAL_SOU  
0
Пропонуємо цю інформацію для використання з метою встановлення якісного громадського контролю здійснення цього ритуалу у всіх військових частинах (як на території України, так і за її межами). А у випадках порушення повідомляти нам .


[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz