Офіційні сайти відомств




» 2011 » Серпень » 26 » «Мій дід був царським офіцером»,- Анатолій Грищук.
12:04
«Мій дід був царським офіцером»,- Анатолій Грищук.
Анатолій Грищук, капітан 1–го рангу, народився на Рівненщині в родині освітян. Проходив службу на різних посадах у підводних і надводних з’єднаннях Балтійського флоту. Учасник п’яти бойових служб і одного штурманського походу навколо Європи. Закінчив Київське вище військово–морське політичне училище, командний факультет Військово–політичної академії у Москві, Українську академію державного управління при Президентові України. Після повернення в Україну обіймав посади заступника начальника Київського вищого військово–морського училища, заступника начальника факультету Національної академії оборони України, помічника міністра оборони України. Підготував близько трьох тисяч офіцерів–управлінців тактичної і оперативно–тактичної ланки. Розробив Концепцію зі створення кадетських класів і класів морських джур. Нагороджений вищими відзнаками МОУ, Української православної церкви та 26 відомчими орденами і медалями.

Пан Анатолій певен: бажання стати офіцером йому передалося генетично — від діда. Історію про його долю у родині Грищуків старанно приховували у радянські часи. І зовсім недавно Анатолій Грищук довідався: його дід Олександр Леонтійович був царським офіцером, розстріляний у 1937 році за «антирадянську пропаганду і добровільну участь у петлюрівській армії».

Повністю інтерв'ю Анатолія Грищука для "УМ" дивитися тут.


: 769 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 2
2 Cyclon  
0
Цікаво, чи будуть колись пишатись наші діти чи онуки, що їх батьки чи діди були офіцерами Української армії, як пишається своїм дідом пан Анатолій? Сьогодні престиж військових впав так низько, що далі нікуди! Держава не цінує своїх захисників, не дбає про їх добробут. Хто захоче бомжувати та погодиться на жебрацьке існування після навчання у ВУЗах? Чи зможе молодий офіцер достойно забезпечити свою родину? Кому потрібна бідна та напівбоєздатна армія?! Коли нарешті влада зрозуміє, що пора нарешті повернутись обличчям до своєї армії! Інакше ж прийдеться годувати чужу.

1 Cyclon  
0
На жаль, не так вже й багато справжніх патріотів України в офіцерському середовищі, тим паче, в керівництві МО. Бо їх виживають пристосуванці та підлабузники, котрих більше, котрі ради кар'єри будуть служити кому завгодно, котрі будуть пасивно спостерігати за тим, як гине українська армія - захисник нашої незалежності. Щирих українців вони не терплять поруч із собою. Тому таких, як капітан 1-го рангу Грищук, котрий має честь і гідність, а саме головне - велику любов до України, як правило звільняють у запас, позбавляють можливості впливати на життя Збройних Сил держави. Потрібно бити на сполох, бо скоро Україна залишиться без боєздатного війська! Якщо це вже не трапилось.


[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz