Офіційні сайти відомств




» 2013 » Листопад » 20 » Львівські спілчани взяли участь у народному віче на підтримку євроінтеграції
02:35
Львівські спілчани взяли участь у народному віче на підтримку євроінтеграції
Члени Львівської обласної та міської організацій Спілки офіцерів України взяли участь у вічі на підтримку євроінтеграції України, яке відбулося 17 листопада 2013 року біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові. 
Понад тисячу людей мітингували у неділю у Львові на підтримку євроінтеграційного курсу України. У вічі взяли участь представники громадських організацій, студентство, опозиційних політичних сил. Учасники акції, організованої об’єднанням національно-патріотичних сил Львова, тримали прапори України та Євросоюзу, а також гасла з написами «Геть від Москви!», «Час позбутися совка», «В єдності – сила!», «Наш вибір – об’єднана Європа», «Європа без кордонів – час пробив». 
На віче під звуки гімну України активісти розгорнули великий прапор Європейського Союзу розміром 16 на 22 метри., аби висловити свою волю щодо європейського майбутнього. 
До громади звернулися поет,кавалер ордена Свободи Ігор Калинець, голова Всеукраїнського товариства 

політв’язнів і репресованих, письменник кавалер, ордена Свободи Петро Франко, Герой України,екс-міністр освіти і науки, професор ЛНУ ім. І. Франка Іван Вакарчук, віце-студентський мер Львова Євген Филипець. 
Зокрема, Петро Франко зазначив: «Ми сьогодні стоїмо над прірвою. Сьогодні не знаєш, хто маніпулює, а хто дійсно хоче відстоювати українську державу. Ми – українська нація, яка повинна відстоювати свою незалежність, бо ми – європейська країна». 
Віце-студентський мер Львова Євген Филипець зазначив: «Я як представник студентства міста зайняв таку позицію: європейський вибір – майбутнє нашої держави. Рушійною силою нашого майбутнього є молодь, яка не інертна, у неї горять очі до змін. Сьогодні ми повинні прославляти свою мову, культуру, традиції, але згідно з європейськими стандартами. Це є пріоритетним завданням.Як на мене, студентство у разі непідписання угоди повинно зайняти чітку позицію. Ми зберемося тоді на наступний день і проведемо масові 

акції, щоб показати: у нас дійсно активна молодь. Є ряд студентських лідерів, які готові це підтримати». 
. Герой України, екс-міністр освіти і науки, професор ЛНУ ім. І. Франка Іван Вакарчук зачитав звернення до українського народу, яке планують надіслати Президенту України Віктору Януковичу. 
«Сьогодні Україна має унікальну історичну нагоду остаточно позбутися рабства минулого, повернутися у свій європейський дім. Таку можливість дає підписання на листопадовому саміті у Вільнюсі Угоди про 

асоціацію з ЄС. Тому ми, львів’яни, одноголосно підтримуємо євроінтеграційний курс нашої держави як безальтернативну перспективу розвитку України. Сподіваємось, що влада і опозиція будуть єдині у розумінні важливості цієї події для української держави і її майбутнього. У іншому випадку – це шлях до Митного союзу і тоталітаризму», – йдеться у документі. 
Українців закликали взяти активну участь у всеукраїнському народному віче у Києві 24 листопада на підтримку євроінтеграції. У зверненні також йдеться, що львів’яни у випадку зриву підписання Угоди про асоціацію України з ЄС приєднаються до всеукраїнської акції протесту. 
Учасники одноголосно віча підтримали це звернення. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  

 

 

 

 

 

 

 


Львівська обласна організація Спілки офіцерів України 
Фото Андрія Роя та Ігора Боднара.


: 675 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz