Офіційні сайти відомств




» 2012 » Січень » 30 » Львівська обласна і міська СОУ організували і взяли участь у регіональних та Всеукраїнських заходах із вшанування пам'яті Героїв Крут (фото)
23:09
Львівська обласна і міська СОУ організували і взяли участь у регіональних та Всеукраїнських заходах із вшанування пам'яті Героїв Крут (фото)
Представники Львівської обласної та міської організацій Спілки офіцерів України взяли участь у заходах з нагоди відзначення 94-ї річниці подвигу Героїв Крут:-

27 січня керівництво Львівської облдержадміністрації, Львівської обласної ради, Львівської міської ради, представники силових структур та громадськості, за участі військовослужбовців з роти почесної варти Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, салютної групи та оркестру Академії СВ імені Петра Сагайдачного, ліцеїстів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, поклали квіти до могили учасника бою під Крутами І.Лоського.











27 січня у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут відбувся Вечір-реквієм з нагоди вшанування подвигу Героїв Крут.

29 січня члени Львівської СОУ у складі обласної делегації взяли участь у заходах, які проходили в Борзнянському районі Чернігівській області біля Меморіалу пам'яті Героїв Крут.

Львівська ОО СОУ.


________________________________________

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА

Ігор Костянтинович Лоський
(* 15 грудня 1900, м. Люблін — † 27 травня 1936, м. Львів).
Син історика права, українського громадського та політичного діяча, дипломата Костянтина Володимировича Лоського.Навчався у 2-й Українській гімназії імені Кирило-Мефодіївського товариства в Києві. Разом з іншими гімназистами у січні 1918 року вступив до Студентського куреня армії УНР. Брав участь у Бою під Крутами, в якому був важко поранений. Написав спогади про цю подію під назвою «Крути». Згодом працював у Міністерстві закордонних справ УНР.Після Визвольних змагань перебував на еміграції. Спочатку перебував у Відні, де 1921 року став студентом Українського вільного університету. Згодом університет переносять до Праги, де Ігор Лоський продовжує навчання до 1927 року. Під час навчання брав також активну участь в українському громадському житті, став одним із засновників товариства «Український стяг».1927 року продовжив студії в Українському науковому інституті в Берліні. Навчався під керівництвом професора Дмитра Дорошенка, що дало йому можливість значно поглибити знання з історії. Особливо цікавився Ігор Лоський періодом Гетьманщини, підготував монографію про Івана Богуна. У Німеччині написав праці «Українці на студіях у Німеччині в ХVI-ХVІІІ ст.ст.» (1931) й «Українські студенти в Ростоку й Кілі» (1932).1932 року переїхав до Львова. За сприяння митрополита Андрея Шептицького отримав посаду учителя Малої греко-католицької семінарії, де викладав історію та французьку мову, а також одночасно обіймав посаду співредактора часопису «Хліборобський шлях».Писав та друкував історичні нариси та статті в багатьох українських часописах та видавництвах, зокрема «Новий час», «Червона калина», «Нова хата», «Життя та знання». Написав ряд монографій з історії Гетьманщини ХVІІ й ХVІІІ століття.Ігор Лоський помер раптово на 36-му році життя.

Довідка надана Історико-меморіальним заповідником «Личаківський цвинтар».
: 637 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz