Офіційні сайти відомств




» 2012 » Грудень » 8 » Львівщина вшановує пам'ять першої у світі жінки-офіцера. (Фоторепортаж ЛОО СОУ)
19:29
Львівщина вшановує пам'ять першої у світі жінки-офіцера. (Фоторепортаж ЛОО СОУ)
7 грудня Львівщина вшановувала 120-ту річницю від дня народження Олени Степанів-Дашкевич. 
З цієї нагоди відбулася низка урочистостей. У вшануванні пам’яті родини Дашкевичів узяли участь представники влади області та міста, відомі громадські діячі, спортивні педагоги, члени Спілки політв’язнів та репресованих і, а також патріотичних молодіжних організацій. Львівська обласна організація Спілки офіцерів України, почесним членом якої посмертно зарахована Олена Степанів, взяла активну участь у проведенні цих урочистостей. 
Заходи розпочалися на Личаківському кладовищі покладанням кошика з квітами до могили Олени Степанів-Дашкевич та проведенням поминальної молитви. 



 

 

 

У межах відзначення 120-річчя від дня народження Олени Степанів-Дашкевич, першої в світі жінки-офіцера, відбулося покладання квітів до могили її сина – історика, політв’язня, громадського діяча Ярослава Дашкевича, а також могили її чоловіка – політичного і військового діяча, генерал-хорунжого армії УНР Романа Дашкевича на полі почесних поховань Личаківського кладовища. Пластунська почесна варта запалила поминальні лампади на могилах хорунжої Легіону Українських січових стрільців та четарки Української галицької армії Олени Степанів-Дашкевич та її чоловіка – генерал-хорунжого Української народної республіки Романа Дашкевича-Корибута, яким виповнилося 120-років від дня народження. 

 

 

 

 

 

Біля будинку № 11-а на вул. Козацькій у Львові, де провела останні роки життя Олена Степанів-Дашкевич і у якому згідно з рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради народних депутатів № 362 від 09. 07. 1992 р. має бути музей Олени Степанівни, представники ЛОО Спілки офіцерів України разом із представниками громадськості поклали квіти та запалили поминальну лампадку.. 
Вшанування продовжилося у Львівському палаці мистецтв . урочистостями з нагоди відзначення 120-річчя від дня народження хорунжої Січового Стрілецтва та четарки Української Галицької Армії. 

 


 

 

 



Грамотами та подяками голови Львівської ОДА та Львівської обласної ради було нагороджено осіб, що долучилися до створення музейної експозиції у меморіальному помешканні Олени Степанів-Дашкевич (м. Львів, вул. Козацька,11-а). 
Зокрема, за активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у створення музею-експозиції Олени Степанів у Львові нагороду Львівської обласної ради "Подяку обласної ради” отримав полковник, голова Львівської обласної організації "Спілка офіцерів України" Петро Костюк. Грамотами Львівської обласної ради відзначені архітектор Василь Петрик; журналіст, мистецький критик Наталія Космолінська; юнацький курінь частини 2-ої імені Олени Степанівни станиці "Львів" Національної скаутської організації України "Пласт".Нагадаємо, що Львівська обласна рада проголосила 2012 рік Роком Олени Степанів. 

У вшануванні пам’яті членів родини Дашкевичів бере активну участь кафедра спортивного виховання Львівського інституту фізичної культури, представники якої присвятили спортивний турнір на честь Олени Степанів-Дашкевич та Романа Дашкевича, котрі свого часу розбудовували спортивно-патріотичні й парамілітарні організації в Галичині. Турнір стартує у суботу, 8 грудня, і окрім суто спортивних, охоплюватиме також просвітницькі заходи. 

Фоторепортаж Максима Сулими та Степана Боренька
Львівська обласна організація СОУ
для порталу українських офіцерів (Спілки офіцерів України)



: 568 | : Петро_ЛИСЕНКО | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz