Офіційні сайти відомств




» 2013 » Травень » 14 » Львівщина відзначила 98-му річницю першої переможної битви українського війська у новітній історії. МАКІВКА-2013.
12:46
Львівщина відзначила 98-му річницю першої переможної битви українського війська у новітній історії. МАКІВКА-2013.
12 травня,біля Меморіалу Українських Січових cтрільців на горі Маківка, що у Сколівському районі Львівської області, відбулися урочисті заходи із відзначення 98-ої річниці перемоги легіону Українських Січових стрільців. 
У заходах взяли участь депутати Львівської обласної ради, представники Львівської ОДА,керівництва Сколівського району,молодіжних та ветеранських громадських організацій, представники Львівської обласної організації Спілки офіцерів України,мешканці навколишніх сіл. В урочистих заходах взяв участь народний депутат України Андрій Тягнибок. 
Розпочалися заходи з поминальної панахиди за полеглими в боях за гору Маківка Учасники урочистостей поклали квіти до Меморіалу Українських Січових, запалили лампадки на могилах Січових Стрільців, а також взяли участь у проведенні чину. панахиди за загиблими. 
Андрій Тягнибок у своєму виступі передусім привітав жінок із Днем матері і наголосив, що тільки українські жінки могли виховати таких синів, якими були Січові Стрільці, і прищепити їм безмежну любов до України, за яку вони віддавали свої життя. 

 

 

Виступаючи на вічі, депутат Львівської обласної ради Галина Чорна зокрема, зазначила: "Сьогодні на цьому місці ми вшановуємо чин Січових Стрільців, які 98 років тому полягли в героїчних боях. Це місце мілітарної звитяги української нації. Це перша переможна битва українського війська у новітній історії. На превеликий жаль, чинна влада намагається відібрати в нас цю історію. З наших підручників зникають сторінки про Маківку, про Крути, про Голодомор, про Січових Стрільців та УПА. Але вони ніколи не зникнуть із наших сердець. Не вперше нависає загроза над нашою Батьківщиною. Ми вистояли тоді, вистоїмо й тепер". 

Опісля, для усіх присутніх була проведена військово-історична реконструкція «Бій за гору Маківку». 
На завершення заходів творчі аматорські колективи із навколишніх сіл виконали низку стрілецьких та народних пісень. 

 

 

Фото зі сторінки Андрія СТАЩИШИНА у соцмережі facebook. 

Львівська обласна організація СОУ 

: 1280 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 1
1 Петро_ЛИСЕНКО  
0
Вірш Сергія ЗІНЧЕНКА (журналіста, правозахисника, просвітянина, офіцера - члена СОУ) "Ведуть Україну до прірви" та свій читає Владислав КОБЗА. Мистецький фестиваль СТЕПОВА ДИВІЗІЯ з нагоди річниці Криворізького повстання під проводом Костя ПЕСТУШКА (отамана Степового Блакитного) у 1920 році.



[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz