Офіційні сайти відомств




» 2011 » Вересень » 11 » Яким може стати українське історичне кіно, якщо закон № 4585 буде прийнято? Звернення виконавчого продюсера Української революції (+ відео)
13:18
Яким може стати українське історичне кіно, якщо закон № 4585 буде прийнято? Звернення виконавчого продюсера Української революції (+ відео)
Народному депутату України Грицаку В.М.
тел: (044) 255-35-28, ел. пошта: Grytsak.Vasyl@rada.gov.ua
Народному депутату України Бевзу В.А.
факс: (044) 255-33-20, ел. пошта: Bevz.Valerii@rada.gov.ua
Народному депутату України Зарубінському О.О.
факс: (044) 255-49-02, ел. пошта: Zarubinskyi.Oleh@rada.gov.ua
Народному депутату України Петруку М.М.
тел: (044) 255-34-07, ел. пошта: Petruk.Mykola@rada.gov.ua
Народному депутату України Бобильову О.Ф.
тел: (044) 255-35-68, ел. пошта: Bobyliov.Oleksandr@rada.gov.ua
Народному депутату України Кузьмуку О.І.
тел: (044) 255-34-01, ел. пошта: Kuzmuk.Oleksandr@rada.gov.ua
Комітет з питань національної безпеки і оборони Верховної Ради України
факс: (044) 255-33-43, ел.пошта: slobodianiuk@rada.gov.ua
Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму
Верховної Ради України

тел: (044) 255-31-11, ел.пошта: tsukanov@rada.gov.ua

ЗВЕРНЕННЯ
(в порядку ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян»)


Шановне панство!
8 вересня 2011 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо носіння форменого одягу, використання знаків розрізнення та символіки (реєстраційний номер 4585 від 19.11.2010).
Ухвалення цього законопроекту, відповідно до пояснювальної записки, сприятиме вирішенню дуже важливих соціальних проблем: демілітаризації суспільства, упередженню злочинних дій з використанням форменого одягу, випадкам зловживань з використанням звань, погонів, символіки, знаків розрізнення військових формувань.
Проте зміни до норм закону, які передбачені цим проектом, містять певні невизначеності, які можуть призвести до непередбачених наслідків, стати ґрунтом для зловживань та корупційних дій.

В останні роки в Україні набирають популярності форми активного відпочинку, які поєднують патріотичне виховання з формуванням навичок здорового образу життя. Так, заходи з історичного реконструювання подій минулих часів збирають тисячі глядачів та сотні учасників з різних країн світу. Знов набирають популярності прикладні види спорту, такі як спортивний туризм та орієнтування на місцевості, спортивне мисливство та рибальство.
Такі форми активного відпочинку ставлять певні умови до вбрання учасників. Так, військова реконструкція неможлива без використання одностроїв відповідного часу, та інші види активного відпочинку вимагають наявності практичного одягу. Найбільш придатною для цього є військова форма різних часів та країн, яка є доступною, зручною та відповідає вимогам щодо безпеки та комфорту.
В той же час, запропоновані зміни до законодавства на даний момент сформульовані таким чином, що можуть використовуватися для придушення популярних форм активного відпочинку, в тому числі з корупційною метою.
Так, зміни ст. 186-1 КУпАП передбачають адміністративне стягнення за носіння не тільки форми Збройних Сил України, але й "форми одягу інших військових формувань”, без конкретизації щодо державної належності та історичного періоду, коли така форма використовувалася. Така невизначеність дає можливість, наприклад, накладати стягнення на учасників змагань з історичного фехтування (за "протиправне носіння одностроїв військових формувань Тевтонського ордену”); на учасників реконструкції боїв часів Громадянської або Великої Вітчизняної війни (за "протиправне носіння форми армій УНР, Румунського королівства та РККА”); на туристів, мисливців та рибалок (які "протиправно використовують зручні та доступні елементи сучасного військового одягу німецького зразка”) тощо. Аналогічна невизначеність присутня у формулюваннях щодо використання колористики «камуфляж».
Немає жодних сумнівів, що штучне провокування конфліктів та сприяння корупції не є метою авторів законопроекту, а викладені вище ситуації не містять загроз, на відвернення яких спрямований законопроект № 4585.

Для запобігання можливим зловживанням пропоную під час підготовки до другого читання внести редакційні правки до тексту законопроекту, зокрема:

1. Пункт 7 ст. 7 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» викласти у такій редакції:
"7. Носіння військової форми одягу Збройних Сил України, форми одягу інших військових формувань України, використання знаків розрізнення та колористики «камуфляж», затверджених Кабінетом Міністрів України для військовослужбовців та осіб, які мають спеціальні звання, особами, які не мають на це права, забороняється і тягне за собою відповідальність згідно із законом.”

2. Диспозицію статті 186-1 КУпАП викласти у такій редакції:
"Купівля, продаж, обмін чи інша оплатна передача державних нагород, зокрема: ордена, медалі, відомчих відзнак України, нагрудного знака до почесного звання України, їх привласнення або носіння особою, яка не має на те права, або їх незаконне зберігання, а так само носіння військової форми одягу Збройних Сил України, форми одягу інших військових формувань України, органів виконавчої та судової влади, використання знаків розрізнення та колористики «камуфляж», затверджених Кабінетом Міністрів України із знаками розрізнення для військовослужбовців та осіб, які мають спеціальні звання, особами, які не мають на те права …”
3. У запропонованих змінах до Закону України «Про об'єднання громадян» замінити фразу "інших військових формувань” на "інших військових формувань України”.

Такі формулювання повністю відповідають букві та духові законопроекту та унеможливлять використання необхідних та корисних змін у законодавстві у спосіб, який не передбачений авторами проекту.

Прошу розглянути це звернення та здійснити заходів відповідно до ст. 7 Закону України "Про статус народного депутата України”.

З повагою,

БАРОТОВ Тимур Хікматуллович, громадянин України.
Адреса проживання:_99006, м. Севастополь, вул. Марінеско, 6, кв. 39
тел. 0677702669 ел. пошта:barotov@ua.fm
10.09.2011 р.
____________________________
Тимур Баротов є виконавчим продюсером фільму "Українська революція".

Таким може стати українське історичне кіно.



Портал українських офіцерів.

: 752 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz