Офіційні сайти відомств




» 2012 » Вересень » 12 » Із Кореї - з досвідом! (фото)
22:50
Із Кореї - з досвідом! (фото)
Радник – експерт проводу Спілки Офіцерів України підполковник запасу Валерій Труфанов з м.Олександрія повернувся з Південної Кореї, де як член ОВ, міжнародної громадської організації «Оливкова гілка», брав участь у конференції Всесвітньої асоціації військово-християнських союзів. Організував цей захід комітет МСО при Міністерстві оборони Південної Кореї. В.І.Труфанов – чи не єдиний, хто представляв на цьому всесвітньому форумі колишній СРСР.
Варто нагадати, що більшість військово-християнських союзів беруть свій початок від історії 1851 року, коли британський капітан Троттер, що служив в Індії, уфундував першу організацію для молитовного спілкування офіцерів-християн. В 1920 роки розпочалася міжнародна співпраця між військовиками-християнами. Власне Всесвітня асоціація військово-християнських союзів заснована в 1980 році. Кожен військово-християнський союз є незалежною неполітичною міжконфесійною організацією, покликаною відповідати потребам національних збройних сил тієї чи іншої країни. Прикметно, що зараз Всесвітню асоціацію військово-християнських союзів, що об’єднує військовиків 108 країн, очолює Міністр оборони Республіки Корея Лі Піл Суп.
Конференція у Сеулі, на якій побував представник України, була присвячена обміну досвіду між військово-християнськими організаціями світу. Пастирська та робота наставника у збройних силах має великий позитивний ефект для особового складу будь-якої. І Республіка Корея – один із лідерів у цьому відношенні. В армії Республіки Корея існує 1039 церков, у яких, крім звичних священників, служить 750 капеланів. Цікаво, що в Південній Кореї з 50 мільйонів населення 34% - християни-католики чи протестанти. І саме християнству Корея завдячує головну ролю у відродженні власної країни. Ще в середині 1950-х років, після війни, яка розділила країну на південну та північну, Південна Корея посідала останнє місце в світі за економічним рівнем, у країні панували злидні та корупція. Феномен Південної Кореї полягає в тому, що всього лишень за кілька десятиріч мешканці цієї держави змогли вивести свою країну на п’яте місце в світ за рівнем економіки. Якщо в 1960-му році на кожного мешканця П.Кореї приходиося 20% національного валового продукту , то зараз середня зарплатня в цій країні складає 15 тисяч доларів. Усе це стало можливим багато в чому через навернення корейців до Бога.
В.Труфанов взяв участь у церемонії хрещення 380 корейських солдатів та молитовному служінні. Після конференції, отримавши сертифікат Міжнародної асоціації військово-християнських союзів, Валерій Труфанов розпочав роботу над створенням громадської організації «Українське капеланство», аби предметно опікуватися служінням в армії, в силових структурах, в пенітенціарній системі та в шпиталях.
Капелан – поняття, що визначає посаду духівника-священика в більшості армій світу. Найбільш поширене значення слова «капелан» – духівник в армії (звання капелана прирівнюється до посади заступника командира полку, батальйону, підводного човна, авіаносця тощо ), який відповідає за виховання солдатів, матросів, офіцерів та їхніх родин. До функцій капелана входить також проведення богослужби чи її організації для представників інших, крім своєї, конфесій, контроль за моральним станом армійців. Кандидати на цю посаду відбираються за рекомендаціями речників певних конфесій, проходять відповідну сертифікацію. Сьогодні інститут капеланства в Україні лише на стадії відродження, отож В.Труфанов отримав неоціненний досвід у П.Кореї.
З метою розвою капеланства в Україні у серпні на Кіровоградщині поблизу Балахівки була проведена масштабна зустріч з українськими військовими, яким близька подібна ідея, з різних регіонів України. На сьогодні побратими-військовики схвалили ідею створення всеукраїнської громадської організації капеланів, триває робота над створенням та узгодженням статуту організації, документації та решти засадничих документів. Є сподівання, що українські військовики масштабно підтримають рішення про уфондування капеланської всеукраїнської громадської організації й активно включаться в процес роботи по допомозі тим, хто такої допомоги потребує, - як в армії, так і в цивільному світі.



Віталій Квітка, Олександрійська організація СОУ, для порталу українських офіцерів.

Фото альбом про конференцію.



: 684 | : PORTAL_SOU | : 5.0/4
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz