Офіційні сайти відомств




» 2011 » Липень » 4 » Іващенко вважає, що з ним хочуть "фізично розправитися" з помсти
11:54
Іващенко вважає, що з ним хочуть "фізично розправитися" з помсти
Колишній в. о. міністра оборони Валерій Іващенко вважає, що з ним намагаються фізично розправитися колишні "впливові" персони Міноборони.

"Я впевнений, що організація мого кримінального переслідування - справа рук низки "впливових" персон, до видалення яких із Міноборони я доклав чималі, навіть значні зусилля, після того як у червні 2009-го приступив до тимчасового виконання обов'язків міністра оборони", - заявив він в інтерв'ю "Комерсанту".

"Щоб прибрати з міністерства нечистоплотних ділків, які, на жаль, на той момент тримали під особистим контролем майже всі господарсько-економічні питання, довелося подолати найсильніший опір як із боку цих людей, так і з боку їхніх друзів і заступників", - сказав Іващенко.

За його словами, "в арсеналі їхніх дій був використаний навіть прокурорський протест" на наказ про призначення Іващенка в.о. міністра, який він згодом подолав.

"До сфери "інтересів" цих людей належали діяльність ремонтних заводів, готелів, санаторіїв, лісгоспів, радгоспів; розпорядження землями Міноборони, об'єктами нерухомості, зайвим військовим майном; організація закупівель матеріальних ресурсів, харчування військовослужбовців збройних сил, інші привабливі, або, як кажуть, "смачні", питання", - зазначив Іващенко.

"Звісно, що це не залишилося без відповідної реакції згаданих осіб, які зі звільненням із Міноборони втратили найбільш прибуткову частину свого бізнесу", - додав він.

"Із приходом нової владної команди ті, з ким я боровся, скористалися як "напрацьованими" особистими зв’язками в Генпрокуратурі, так і кон’юнктурою моменту - проголошеною боротьбою з корупцією у вищих ешелонах влади. Із ГПУ, СБУ надійшла команда "фас" з потрібною конкретизацією - "розірвати Іващенка!", і маховик фабрикації справи почав набирати свої обороти", - стверджує екс-чиновник.

За словами Іващенка, на початку "була зготована... нібито оперативна інформація, що за погоджувальний підпис на плані санації Іващенко В. В. отримав хабар у розмірі $2,5 млн", яка навіть не ввійшла в матеріали справи, але про яку "доповіли на найвищий рівень, у відповідь отримавши "потрібну" реакцію - як індульгенцію на всі наступні незаконні дії".

Колишній в.о. міністра оборони вважає, що з ним хочуть "розправитися фізично", бо морально, психологічно його "зломити не вдалося й не вдасться".

"Значною мірою це вже вийшло, з огляду на відчутне погіршення мого здоров'я. Скажу відверто... Я не те, що не очікував, уявити собі не міг такого агресивного, відкрито ворожого ставлення до мене й членів моєї родини з боку працівників Генпрокуратури, що демонструвалося протягом усього періоду розслідування кримінальної справи. Я відчуваю себе їхнім "особистим ворогом", - сказав Іващенко.

"Знаю: вони докладають і будуть докладати усіх зусиль, щоб не допустити мого звільнення. У противному випадку їм доведеться відповідати й за незаконне порушення справи, й за протиправне тривале утримання мене в неволі", - заявив він.

УП

: 527 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz