Офіційні сайти відомств




» 2012 » Лютий » 18 » Голова Спілки офіцерів України звернувся до керівників ЗМІ України. Повідомлення прес-служби СОУ.
21:18
Голова Спілки офіцерів України звернувся до керівників ЗМІ України. Повідомлення прес-служби СОУ.

У зв’язку з тим, що громадськості стало відомо про те, що останнім часом керівництво багатьох загальнонаціональних та регіональних засобів масової інформації намагається визначати пріоритети  при створенні інформаційних програм та окремих інформаційних блоків з актуальної суспільно важливої проблематики у формі завдань журналістам, прес-служба Всеукраїнської громадської організації Спілки офіцерів України уповноважена повідомити про те, що напередодні Дня захисника Вітчизни (23 лютого), Спілка, яка стояла у витоків Збройних Сил України і сьогодні вважає основним пріоритетом своєї діяльності питання національної безпеки і оборони держави, надіслала до керівників засобів масової інформації звернення за підписом Голови СОУ Народного депутата України ІІ скликання полковника В’ячеслава БІЛОУСА наступного змісту:

27-28 липня 1991 року українськими офіцерами – патріотами, ще за існування Радянського Союзу, створено Спілку офіцерів України. Основною метою СОУ було визначено: "Консолідація зусиль офіцерів навколо української державотворчої ідеї та сприяння створенню професійних Збройних Сил України парламентсько-правовим шляхом”. СОУ сприяла поверненню військовослужбовців Радянської Армії – українців до України, переймалася соціальним захистом військовослужбовців та членів їх родин, запобігала незаконному вивезенню за межі України військового майна та озброєння. СОУ зробила великий внесок у створення законодавчої бази Збройних Сил України. Зокрема, її членами розроблено Концепцію оборони і будівництва Збройних Сил України, Концепцію Військово-Морських Сил України, Концепцію Соціально-психологічної служби Збройних Сил України, Закон України "Про оборону України”, Закон України "Про Збройні Сили України”, Закон України "Про Національну Гвардію України”, Воєнну доктрину України, Закон України "Про соціальний захист військовослужбовців та членів їх сімей”, інші законодавчі й нормативно-правові акти. Багато й плідно працювали члени СОУ над перекладом й редагуванням перших військових статутів, навчальної та навчально-методичної літератури.

З січня 1992 року разом з Міністром оборони України К. Морозовим організовували прийом присяги у військових частинах, військових комісаріатах, містах та селах України.
СОУ відіграла значну роль у формуванні Міністерства оборони України. Її членами було розроблене Положення про Міністерство оборони України, а члени Спілки склали групу консультантів першого Міністра оборони незалежної країни К.Морозова.

Спілка готувала й проводила науково-практичні конференції з питань реформування Збройних сил України. Завдяки зусиллям СОУ було створено Комітет з соціального Захисту військовослужбовців при Кабінеті міністрів України.

Члени СОУ брали участь у міждержавних переговорах про повернення в Україну українців-військовослужбовців Радянської Армії, ініціювали підпорядкування Чорноморського Флоту колишнього СРСР Україні, та виведення його російської частини з Криму.

В перші 3-4 роки, з часу проголошення Україною державного суверенітету України, осередки СОУ у військових гарнізонах перешкоджали вивезенню за межі України військового майна, техніки, озброєння, домагалися від командування військових частин служіння українській державі, виконання наказів Міністра оборони України,законів України.

Серед членів СОУ – народні депутати України усіх скликань, депутати місцевих рад, судді Конституційного суду та судді всіх рівнів.
З 1994 по 1998 рік Спілка офіцерів мала у парламенті 21 депутата. На сьогодні СОУ має 2-х членів парламенту, організації у 21 областях України і налічує 8 тис. фіксованих членів.

Головними статутними завданнями СОУ є:
– Сприяння у будівництві Збройних Сил України.
– Правовий захист військовослужбовців, ветеранів, та членів їх сімей.
– Військово-патріотичне виховання молоді.

На підставі наведеного, просимо залучити членів СОУ до тематичних передач, виступів, прямих ефірів з питань національної безпеки та оборони, правового захисту військовослужбовців, ветеранів та членів їх сімей, військово-патріотичного виховання молоді та зокрема на передодні та в день 23 лютого – Дня захисника Вітчизни.
Телефон для зв’язку 253-32-30

Прес-служба СОУ


: 536 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz