Офіційні сайти відомств




» 2013 » Липень » 5 » ЄВГЕН ЛУПАКОВ: «ГОЛОВНЕ – ДОЛУЧИТИСЯ ДО СПРАВИ ВШАНУВАННЯ НАЙКРАЩИХ СИНІВ УКРАЇНИ»
10:49
ЄВГЕН ЛУПАКОВ: «ГОЛОВНЕ – ДОЛУЧИТИСЯ ДО СПРАВИ ВШАНУВАННЯ НАЙКРАЩИХ СИНІВ УКРАЇНИ»
29 червня 2013 року Спілка офіцерів України спільно з Федерацією шахів при МО України та «Українським юридичним товариством» провели Третій Всеукраїнський шаховий турнір – Меморіал члена Спілки офіцерів України, Народного депутата України минулих скликань – підполковника Анатолія Єрмака серед військовослужбовців, ветеранів Збройних Сил України, інших військових формувань, правоохоронних органів. Всеукраїнський шаховий турнір «Меморіалу Анатолія Єрмака» відбувся на базі Центрального шахового клубу збройних сил України. 






Шахи віддавна були улюбленим видом спорту українських офіцерів. Однак особливу увагу і повагу з-поміж лав наших військовиків свого часу прищепив цій стародавній грі саме колишній заступник начальника відділу контррозвідки з боротьби з оргзлочинністю та корупцією Служби безпеки України, депутат двох скликань, віце-президент Шахової федерації України Анатолій Васильович Єрмак. 
Історія життя Анатолія Васильовича – це літопис сходження на небосхилі української історії справжньої, достойної, принципової Людини. Анатолій Єрмак народився 5 серпня 1955 року в селі Кінські Роздори Пологівський район Пологівського району Запорізька область Запорізької області в родині службовців. Працював в органах КДБ СРСР: з 1979 по 1994 р.р. пройшов шлях від оперуповноваженого райвідділу до заступника начальника відділу контррозвідки з боротьби з оргзлочинністю та корупцією Служби безпеки України.У 1986 році брав участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. У 1994 та 1998 році народ обрав Єрмака до Верховної Ради України. 

Під час свого депутатства він у різний час був членом комітетів з питань боротьби з оргзлочинністю та корупцією, а також з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Входив до складу депутатського об'єднання «Антимафія», разом з народним депутатом України Григорій Омельченко Григорієм Омельченко, став автором низки заяв про корупцію в середовищі високопосадових українських чиновників, безпосередньо розробляв законопроекти про боротьбу з корупцією, про посилення відповідальності за посадові злочини. 

Анатолій Єрмак був членом Центральної Ради Українська республіканська партія «Собор» Української республіканської партії «Собор», почесним президентом Всеукраїнської федерації «Спас», віце-президентом Федерації шахів України. Був він і одним з ініціаторів створення Спілки офіцерів України. 

У 1998 році стає ініціатором створення та першим Головою Всеукраїнської громадської організації Товариство Нестора Махна «Гуляй-Поле», яке об'єднало визначних діячів науки, освіти, культури, мистецтва та політики, а також громадські організації. Зокрема, до складу колективних членів Товариства увійшли Всеукраїнська асоціація «Афганці Чорнобиля» та Всеукраїнська федерація «Спас». 2001 року в м. Запоріжжя створюється міська асоціація «Захистимо Хортицю» президентом якої стає А. В. Єрмак. 
Однією з головних заслуг Анатолія Єрмака є його активна робота в об'єднанні зусиль талановитих людей, патріотів рідної землі в діяльності по збереженню і примноженню національних надбань, встановленню та донесенню історичної правди про мужніх синів і дочок України, вихованню на духовних началах української еліти. Анатолій Єрмак трагічно загинув в автомобільній катастрофі на трасі Запоріжжя— Маріуполь 11 лютого 2003 року. 
Міжнародний Кубок Єрмака (усього їх було проведено вісім) – то було змагання, ініційовані Анатолієм Єрмаком, в яких викохувалася майбутня еліта українських шахів. Анатолій Васильович був присутній під час блискавичних перемог українських шахістів на світових аренах. 
10 квітня 2010 року у Києві відбувся Перший Всеукраїнський шаховий турнір - Меморіал члена спілки офіцерів України, депутата Верховної Ради України минулих скликань - підполковника Анатолія Єрмака серед військовослужбовців, ветеранів Збройних Сил України, інших військових формувань, правоохоронних органів. У командних змаганнях з швидких шахів (15 хв. на партію) прийняло участь 10 команд з усієї України. 

Цьогоріч змагання проводилися як серед членів Спілки офіцерів України, так і окремо з-поміж членів виконкому СОУ. Уперше, зусиллями Проводу СОУ, було запроваджено і перехідний Кубок Єрмака, який цього року вирушив до Львова (львів`яни перемагають у Кубку вдруге), і персональні кубки за перші три місця. 
Учасники основної сітки (10 осіб) мали кожен 10 хвилин на роздуми в партії. видкоплинний турнір виявився захоплюючим та інтригуючим. Перше місце та два кубки (перехідний та персональний) з результатом 9 перемог 9 можливих посів у турнірі Олександр Смолкін (кандидат у майстри спорту, м.Львів). Срібло з 8 очками виборов Віктор Личкін (Вінницька СОУ). Київ також не залишився без медалей: 7 залікових очок і бронзовий персональний кубок у гросмейстера Юрія Хомутенка. Решта учасників посіли такі місця: 4.Шилін (Крим, 6 очок), 5.Мельник (5), 6. Квітка (Кіровоградська, Олександрія, 4), 7. Ніконенко (3). 
Перемогу на турнірі виконкомівців здобув капітан ІІ рангу Олексій Сискін (Севастополь), срібло – у голови Київської обласної організації СОУ, підполковника Петра Шапочука (Біла Церква). 
Кубки, медалі та пам’ятні призи переможцям вручали сини Анатолія Васильовича Єрмака Олександр та Віталій Єрмаки. І це також було вперше в історії. 
Головне, проте, як сказав голова Спілки офіцерів України, капітан І рангу Євген Олександрович Лупаков, було не тільки здобувати призові місця, як «долучитися до справи вшанування найкращих синів на цій українській землі». У такій світлій, урочистій атмосфері турнір було завершено. 






Віталій Квітка, 
віце-президент ГО «Українське капеланство», прес-аташе «Спілки офіцерів України» (Олександрійська організація СОУ), член НСЖУ та підхорунжий степового-морського Українського козацтва.



Фото порталу.

: 670 | : PORTAL_SOU | : 5.0/3
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz