Офіційні сайти відомств




» 2011 » Грудень » 8 » "Єдина держава, яка відносно України веде не тільки розвідувальну, а й розвідувально-підривну діяльність, - це є Росія."- О.Скіпальський
20:09
"Єдина держава, яка відносно України веде не тільки розвідувальну, а й розвідувально-підривну діяльність, - це є Росія."- О.Скіпальський
Екс-заступник голови Служби безпеки України Олександр СКИПАЛЬСЬКИЙ вважає, що Росія залишається єдиною державою в світі, яка здійснює в Україні розвідувально-підривну діяльність.

Таку думку О.СКИПАЛЬСЬКИЙ висловив в УНІАН під час круглого столу "Російський фактор: чи є виклик майбутньому України", в рамках якого відбулася презентація книги Валентина БАДРАКА "Східна стратегія".

"Єдина держава, яка відносно України веде не тільки розвідувальну, а й розвідувально-підривну діяльність, - це є Росія. Більше ні одна країна цього не робить", - сказав О.СКИПАЛЬСЬКИЙ.

Водночас радник Президента України, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола МАЛОМУЖ вважає, що українська спецслужба повинна вибудовувати партнерські відносини зі своїми іноземними колегами. "Дійсно, деякі елементи діяльності наших партнерів із Російської Федерації мали місце, але в цілому, ми відзначаємо, що вся стратегія, яка відбудовується у відносинах між Україною і Росією, повинна бути націлена на подолання проблем", - зазначив він.

М.МАЛОМУЖ підкреслив, що спеціальні служби кожної країни орієнтовані на реалізацію зовнішньої політики і відстоюванні національних інтересів своєї країни. "Але ми завжди пропонували неконфронтаційний сценарій, не війну, а навпаки елементи погодження, співпраці, пошук спільних інтересів, зокрема, в глобальному вимірі", - додав він.

Проте О.СКИПАЛЬСЬКИЙ вважає недоречним використання терміну "партнерство" у відносинах між спецслужбами. "Як можна назвати партнером, коли країна створює виклики? Ми пам`ятаємо Тузлу, закриття газового крану - все це і є виклики і є конкретні загрози", - переконаний екс-заступник голови СБУ.

На його думку, всі ідеологічні центри Росії, які представлені в Україні, роблять "все, щоб знищити в Україні історичну пам`ять про боротьбу за свою незалежність".

"Якщо спецслужба взаємодіє з іншою спецслужбою, то ми не повинні забувати про те, що вона все одно переслідує інтереси своєї країни. І навіть коли складаються особисті стосунки, то треба бути дуже пильним. Бо вони можуть бути використані для того, щоб отримати постійне джерело інформації. Навіть коли немає конфронтації спецслужби, все одно діють вони діють більш обережно, більш законспіровано, але все одно діють. Росія має відмінні інтереси від нашої країни. І тут не треба бути романтиком", - наголосив колишній перший заступник голови СБУ, народний депутат Олександр СКИБИНЕЦЬКИЙ.

За його словами, контррозвідувальні здатності країни є відбитком політичної потужності держави. "Наша країна поки ще не зайняла вагому позицію, яка б дозволяла їй робити різкі або жорсткі кроки в сфері протидії іноземним спецслужбам", - переконаний О.СКИБИНЕЦЬКИЙ.

"Якщо народ каже, що хоче бути незалежним, то попри всі намагання — ідеологічні, інформаційні, економічні — вони залишаються лише намаганнями", - вважає колишній міністр закордонних справ Володимир ОГРИЗКО.

На його думку, дії Росії можна пояснити лише тим, що східна сусідня країна не сприймає Україну як суб`єкт міжнародного права. "На превеликий жаль, в Москві нас не вважають суб`єктом міжнародного права. Немає відчуття відмінності, продовжує існувати цей фантом відрізаної ноги, руки, голови... Я думаю, що це буде продовжуватися досить довго. Настільки довго, поки буде відбуватися процес трансформації свідомості російського істеблішменту стосовно України. Тому ми будемо ще довгий час один для одного не партнерами, а стратегічними викликами - політичними, економічними, соціальними, безпековими. До тих пір, поки одна зі сторін не дасть зрозуміти іншій стороні, що вибір зроблено", - резюмував В.ОГРИЗКО.

УНІАН

: 611 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz