Офіційні сайти відомств




» 2012 » Липень » 31 » Друзі, не залишимо в біді таких "барсівців".
09:22
Друзі, не залишимо в біді таких "барсівців".
Взагалі-то зараз Андрій бореться з вірусами та бактеріями у київських лікарнях. Але два роки тому в армії потрапив до "Барсу". І, мені здається, надзвичайно там відзначився.

Взяв і відмовився визнавати липовий протокол, де міліція Шевченківського району вирішила його використати як "понятого". В частині спецпідрозділу відмовився. Потім на допитах в міліції відмовився. І в суді відмовився.

Якби визнав – нічого б йому не було, він же як понятий проходить. Зараз би інша людина сиділа, яку справді взяли з наркотикам, просто з недостатньою кількістю та з порушеннями закону. Андрій цю людину і не знав, але відмовився оговорювати. Тепер сидіть пропонують Андрію. Бо якщо не він, то мають сідати пепеесники та слідчі Шевченківського відділку, які той протокол фальсифікували та покривали.

Інколи бути нормальною людиною ненормально важко. Друзі-журналісти, давайте зробимо цю історію резонансною! Кримінальна справа проти Андрія вже схвалена прокуратурою і завтра почне слухатися в Шевченківському суді. 17:50, суддя Ретьман. Якщо треба – телефон Андрія 098 938 54 63. Більше про історію – тут.

І адвокат йому гарний потрібний. Друзі, не залишимо в біді таких "барсівців".

Єгор СОБОЛЄВ.
http://blogs.pravda.com.ua/authors/sobolev/50165672c12ab/

БІЛЬШЕ

Ви потрапили до лікарні. Потім Вашій мамі приходить повістка - Вас чекають у міліції. Далі слідчі самі приїжджають до Вас. Виявляється, що Ви були не у лікарні, а разом з міліціонерами затримали наркомана з трьома пакунками. І Ви там були понятим і бачили три пакунки з наркотичними речовинами.

Що Ви зробите? Порадите міліціонерам покращувати статистику не за Вашою допомогою? А якщо вони Вам пояснять, що судитимуть або їх - це ж означає, що вони сфальсифікували протокол огляду під час затримання людини, або Вас - за завідомо неправдиві свідчення? А якщо Ви при цьому самі боєць "Барсу", куди потрапили за призовом в армію? А якщо лякатимуть Вашу маму? А якщо завтра суд вже над Вами?

21-річний помічник лікар-епідеміолога Андрій Дмитренко потрапив в таку ситуацію. Він вже демобілізувався з "Барсу" і між походами до міліції та прокуратури займається пошуком інфекцій в лікарнях. І у вівторок, 31 липня, в нього справді суд - о 17:50 в Шевченківському суді Києва справу почне слухати Оксана Ретьман.

А ми попросили Андрія розповісти, як все починалося:

- Коли мене призвали в армію, я потрапив до частини спецпризначення. Це в Новопетрівцях під Києвом. Завдання "Барсу": запобігання порушенням підчас проведення масових заходів, охорона громадського порядку та патрулювання територій. Призвався я 13 травня 2010 року, і через півроку потрапив у шпиталь з підозрою на апендицит.

- В який шпиталь?

- Тут, у Києві, на Лук`янівці... Відлікувався, повернувся в частину. Потім мене знову забрали до шпиталю, я ще там місяць пробув і тільки після мені надіслали повістку додому. Пішла мати, розповіла, що я в армії. Тоді вони приїхали до мене в частину - на день народження мами, до речі. Приїхали слідчий і ще два опера. Слідчий зі мною поговорив хвилин десять, а потім опер заявляє: «О, так я ж тебе пам`ятаю, ти там був!».

Що далі?

А я їм сказав, що взагалі в цей час був в шпиталі. Вони: "Ні, був і все!". Запитали, чи я дозволяю дізнатися пересування свого телефону по сотах. Я погодився. (Результатів, до речі, до цих пір не маю). Відібрали у мене зразки підпису і поїхали.

А що Вам сказали командири?

Заступник командира був присутный на частині допиту. Сказав: "Не били, і слава Богу! Хлопці щось переплутали напевно". Пройшло ще десь два тижні і мене викликали в райвідділок вже у Києві, на Баумана. Там зробили очну ставку з людиною, яка  сказала: "Ми тебе бачили, ти там був!"

А що це за людина?

Я ж і кажу: «Вибачте, я вас не знаю, перший раз побачив!". Вони взяли мій телефон, переписали звідти список контактних номерів, повели до начальника відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Сірого, і влаштували навколо мене хоровод. Десь восьмеро, включно з цим начальником сиділи навколо і розповідали, що їх більше більше і що вони доведуть мою присутність. Кричали на мене. 

Побільше б нам таких "барсівців"
Побільше б нам таких "барсівців"

Потім знову викликали на допит. Цей полковник Віктор Сірий, побачив, що зі мною прийшла мама і говорить, проходячи повзь: "Ти не згадав?". "Ні!". "Ну, тоді посидиш". Пресинг був сильний. Я вже був невпевнений  чи служив в армії. Тоді я написав Скаргу до прокуратури. Мені прийшла відповідь від заступника начальника прокурора Мілевського, де було сказано, що проти співробітників міліції справа бути порушена не може, бо відсутні ознаки злочину.

Що далі?

Мене викликали на суд. Причому постановою  про примусовий привід, бо як згодом виявилося, що вони надали судді моє правильне ім`я, але телефон і адреса були невірні. Вони вказали адресу, за якою взагалі льодовий стадіон розташований. Я прийшов на суд.

Ким виявився наркоман?

Йому 53 роки, несудимий. Як він мені пояснив,  у нього справді вилучали пакетик з наркотичним засобом, але його там було дуже мало - недостатньо, щоб порушити кримінальну справу.

А він хто?

Звичайний роботяга, на заводі працює. Йому сказали, щоб приніс справку про те, що пролікувався і вони закриють  справу. Він сказав: "Вибачте, від чого лікуватися? Та штука в мене лежала декілька років в зимовій куртці."

А як його взяли?

Біля будинку він сидів у машині, а ППСники його забрали.

А яка машина була?

"Лада" чи то 8-ма, чи 9-та.

І що судді розповіли Ви?

Що я там не був.

І що вирішила суддя?

Вона відправила справу на додаткове розслідування. Бо другого понятого взагалі знайти не вдалося. Його не існує взагалі. 

Суддя Шевченківського суду Марина Антонюк встановила: один
Суддя Шевченківського суду Марина Антонюк встановила: один "понятий" заперечує, що ним був. Іншого ніде, окрім документів слідчого, знайти не вдалося

А далі?

У травні мені подзвонили і вручили копію постанови, що кримінальна справа порушена вже проти мене. За неправдиві свідчення. Цей самий слідчий Микола Мазуров, який вів справу того наркомана, і порушив цю справу.

Я звернувся до досить великої кількості організацій. До Адміністрації президента, до прокуратури, до департаменту внутрішньої безпеки МВС. Вони, до речі, провели перевірку по даному зверненню і вилучили у співробітників патрульно-постової служби бортовий журнал, де немає записів, що вони брали тоді понятих. Ці матеріали були надіслані до прокуратури.

А вона?

А вона повідомила, що завтра в мене суд.

http://www.svidomo.org/defend_article/6791



: 907 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz