Офіційні сайти відомств




» 2011 » Травень » 25 » ДО 70-Х РОКОВИН ПОЧАТКУ ВЕЛИКОЇ ВІТЧИЗНЯНОЇ ВІЙНИ (анонс рубрики)
10:11
ДО 70-Х РОКОВИН ПОЧАТКУ ВЕЛИКОЇ ВІТЧИЗНЯНОЇ ВІЙНИ (анонс рубрики)
"...Ніч з 21 на 22 червня була напрочуд погідною, теплою. Воїни спали міцним сном. Наступний день розпочався, як звичайний вихідний день; після сніданку взвод молодих водіїв послали в автопарк для наведення порядку (занять у той день не було). Бійці дружно взялися за впорядкування території, за чистку закріплених за ними машин. Та близько десятої години ранку хтось пустив чутку, що нацистська Німеччина напала на Совєтський Союз. Не хотілося у це вірити, бо досі ніхто з командирів не збирав солдатів і ні про що їх не інформував. Тим часом весь командний склад гарнізону зібрався посеред плацу. І, з усього видно, проводив якусь важливу термінову нараду. За кільканадцять хвилин нарада скінчилася, і командири швидко почали розходитись. Почувся сигнал бойової тривоги. Було наказано завести всі автомашини і розпочати евакуацію частини. Всі зрозуміли: почалася війна. За керма машин сіли бійці другого року служби. Ми з товаришами розмістилися в кузові. Наш водій був не надто вправний. Тож змовницьки підморгнув – мовляв, добре тримайтеся, бо можу вас розгубити. Відтак увімкнув швидкість, натиснув на газ, і машина з ревом рвонула в бік міста, ледве не врізавшись у зустрічний автобус..."

Цим невеличким уривком спогадів простого солдата Костянтина РОМАНЧУКА наш портал анонсує рубрику "ДО 70 РОКОВИН ПОЧАТКУ ВЕЛИКОЇ ВІТЧИЗНЯНОЇ ВІЙНИ". 10 травня 2011 року Провід СОУ прийняв рішення "Про організацію проведення 18 червня 2011 року круглого столу до 70-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни за темою «Уроки історії». Проведення цього заходу має на меті не просто проаналізувати історичні причини Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, а зробити це на глибокому науковому рівні за участю реальних живих учасників драматичних для Українців подій тієї війни.

Портал українських офіцерів Спілки офіцерів України до цієї дати
на своїх сторінках буде виставляти матеріали зі спогадами і свідченнями українців про ту війну .

Читайте повністю Костянтин РОМАНЧУК "МОЯ ВІЙНА Спогади солдата"


: 523 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz