Офіційні сайти відомств




» 2012 » Липень » 20 » ДАТИ, ЧИ ПОРА БРАТИ? - календарні думки від Євгена ЛУПАКОВА.
14:09
ДАТИ, ЧИ ПОРА БРАТИ? - календарні думки від Євгена ЛУПАКОВА.
19 липня 1096р. — під Переяславлем у битві з половцями великий князь Святополк II розгромив орду хана Тугора — День слави української зброї.

19 липня 2000р.(середа) — У Москві відбулася робоча зустріч Прем'єр–міністра України В.Ющенка з Прем'єр–міністром Російської Федерації М.Касьяновим. Обговорено проблеми поліпшення українсько–російських відносин, торговельно–економічної співпраці, врегулювання українського газового боргу. І ні слова про борги Росії перед Україною!...

26 – 27 березня 1993р.(п'ятниця – субота) — у Києві відбулися переговори між українською урядовою делегацією на чолі з Прем'єр – міністром України Л.Кучмою і делегацією Паризького клубу кредиторів на чолі з його президентом Ж. – К. Тріше. На переговорах порушувалося питання про зовнішній борг та активи колишнього Союзу РСР. Сторони досягли домовленості, що країни – кредитори не вимагатимуть від України будь – яких виплат за борг колишнього СРСР до того часу, поки не буде досягнуто домовленості між Україною і Росією щодо боргу та активів колишнього Радянського Союзу.

19 лютого 1997р.(середа) — Верховна Рада України ухвалила постанову "Про порядок ратифікації угоди між Україною та РФ "Про врегулювання питань правонаступництва щодо зовнішнього державного боргу та активів колишнього Союзу РСР ". Уряду України було рекомендовано провести необхідні консультації з відповідними органами Російської Федерації. 03 березня 1997р.(понеділок) — У Москві пройшли переговори урядової делегації України на чолі з віце–прем'єр–міністром В.Пинзеником з уповноваженими урядовцями Російської Федерації щодо поділу боргів і активів колишнього Союзу РСР і з питань, пов'язаних з ратифікацією угоди про так званий "нульовий варіант".

20 (7) липня 1918р.(субота) — на засіданні Ради міністрів Української Держави голова Уряду Ф.Лизогуб повідомив пропозицію Гетьмана П.Скоропадського про запровадження воєнного стану в Звенигородському, Таращанському, Уманському, Сквирському і Канівському повітах Київської губернії. Рада міністрів наголосила на тому, що для запровадження воєнного стану необхідні певні українські військові сили, яких держава не має, а тому владу можуть перебрати німецькі власті, що зовсім небажано. Голові Ради міністрів пропонувалося довести про це до відому Гетьмана. Голова Ради міністрів Ф.Лизогуб повідомив про переданий йому лист барона А. фон–Мумма з проханням призначити представників уряду до складу комісії по розподілу державного боргу Російської імперії, яка має зібратись у Берліні і в якій будуть брати участь представники РСФРР. Уряд ухвалив уточнити склад і функції комісії. Її членам надавалося право лише попереднього обговорення.

21(8) липня 1918р.(неділя) — Фінансова комісія на мирних переговорах Росії і України у Києві обговорила питання про поділ майна та боргів. Українська сторона заявила про невизнання декрету уряду РСФРР про анулювання боргів.

Москаль ніколи не віддавав боргів і не дотримувався підписаних ним же угод. Пам'ятаймо!

З повагою,
Є.Лупаков

: 544 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz