Офіційні сайти відомств




» 2011 » Березень » 16 » Чи збережемо ми рідну землю для нащадків? Відкритий лист керівників ветеранських громадських організацій .
20:20
Чи збережемо ми рідну землю для нащадків? Відкритий лист керівників ветеранських громадських організацій .
Відкритий лист керівників ветеранських громадських організацій Президенту України, народним депутатам України, членам Кабінету Міністрів України, лідерам політичних партій та громадських організацій щодо питання «Чи збережемо ми рідну землю для нащадків»

Особисто
Президенту України
ЯНУКОВИЧУ В.Ф.

Шановний Вікторе Федоровичу!

     Ми керівники всеукраїнських громадських організацій від імені та за дорученням багатоміліонної громади ветеранів, інвалідів війни та ветеранів праці, учасників бойових дій, жертв нацистських переслідувань, ветеранів військової служби, правоохоронних органів, цивільного захисту населення та учасників ліквідації Чорнобильської катастрофи щиро підтримуємо рішення зібрання розширеної Ради Всеукраїнського об’єднання ветеранів (далі ВОВ) від 27-28 січня 2011 року на якому були обговорені питання «Земля - національна власність та джерело добробуту українського народу». У роботі Ради взяли участь ряд видатних науковців, високодосвічених аграріїв, які виступили з фахово аргументованими доповідями щодо стану земельних правових відносин в Україні. Особливу увагу, а також занепокоєння викликали проблеми розкриті в темах: «Збережемо рідну землю для нащадків», «У кого земля - в того влада», «Земля чекає реформування, а не розпродажу», «Хто нищив і тепер нищить українські села?», «А земля не буде продаватись...», «Замах на годувальницю», «Земельні стосунки в Україні» тощо.

      Враховуючи наведене, Рада ВОВ констатує наступне:
      «В хаосі заяв щодо питання земельних стосунків доводиться часто чути, що земля потребує ефективного власника, інвестицій, зняття мораторію на продаж і таке інше. Тобто формується суспільна думка вигідна тим, хто її формує у своїх егоїстичних інтересах. Так, лідер «Свободи» О. Тягнибок, який, будучи депутатом Верховної Ради голосував за продаж землі, пізніше, вже балотуючись на посаду Президента, зробив декларативну заяву, що земля не може бути товаром.
Визначний політичний діяч В. Литвин, в інтерв'ю газеті «Сільські вісті» заявив, що земля - це душа народу і що земельне питання це питання національної безпеки, а тому землі сільськогосподарського призначення продаватися не можуть. Проте в подальшому нічого конкретного, щодо висловленого, не здійснив.
      Проекти майбутнього розбазарювання української землі та сценарії всім відомої злочинної приватизації промислових об'єктів схожі між собою як дві краплі води. Але, якщо промисловість теоретично ще можна відродити і виготовляти власні товари, то з втратою землі українці втрачають будь-яку історичну перспективу. Саме тому Об'єднання заявляє про свою готовність боротися не тільки за продовження мораторію на розпродаж української землі, але й за повну заборону торгівлі нею! Ми переконані, що приватна власність на землю не є необхідною умовою виведення сільського господарства з кризи. Щоб господарювати на землі — не обов'язково нею володіти.
     Англійський економіст і філософ Джон Стюарт Мілль (1806-і 873 р. р.), справедливо вважаючи, що земля не є результатом праці, а природнім засобом виробництва, має бути однаково доступною для всіх. У зв'язку з чим наголошував: держава повинна виступати в ролі єдиного землевласника, а землекористувачі, мають бути орендарями, які отримують ділянки на певний термін на договірних засадах. Такої ж думки дотримувався і прогресивний економіст-аграрник О. В. Чаянов. Подібний підхід у вирішенні питання власності на землю прийнятий практично в усіх країнах, які нам наводять за взірець держав з ринковою економікою: Скандинавія, Нідерланди, Японія, Південна Корея, Тайвань, Китай, Ізраїль тощо. А хто за приклад наводить США, де начебто земля є товаром, хай згадає долю американських індіанців. Авторитетний англійський учений Ф. Гаррісон задовго до наших аграрних «реформ» принципово застерігав, що відродження приватної власності на землю може стати трагедією в історичному масштабі: «Якщо цю помилку буде зроблено, то одного чудового дня за неї доведеться дуже дорого заплатити».
     Видатний громадський діяч і літературний класик Лев Толстой запевняв: «Власність на землю за самою суттю своєю відрізняється від власності на предмети, створені працею, відніміть у народу гроші, товари, худобу і ваше пограбування припиниться, щойно ви підете геть. Але відніміть у народу землю, і ваше пограбування триватиме вічно. Воно буде новим пограбуванням для кожного нового покоління... Земля може належати тільки Богові і всім синам людським, які працюють на ній. Вона є власністю всіх поколінь людей...»
     Наступним переконливим аргументом на підтримку нашого Звернення до Вас, пане Президенте, як віруючої людини, є релігійний аргумент: Жодна з релігій світу не дозволяє вважати рідну Землю предметом купівлі-продажу.
Як приклад наводимо обов'язкову для виконання біблійну заповідь: «А земля не буде продаватись назавжди, бо МОЯ та земля, бо ви приходьки та осілі в МЕНЕ». (Книга Левіт, розділ 25, підрозділ 23).
     Наразі автори знаменитої, сакральної «Велесової Книги» праукраїнські старотці та волхви (ВК, дошка 17в) заповіли своїм нащадкам, тобто нам з Вами: «А тому, хто захотів би Землі вашої, то киньте йому до вуст уповні. • до пащі своєї і не каже ні слова! Будьте ж синами своїх рідних Богів і сила Їхня прибуде з Вами».
     Отже порушення Священних Заповідей Предків - це смертний гріх, вопіющий до Неба. Бо торгувати Землею - це все одно, що торгувати Небом. Бо вони рівноправні. Бо Небо - Батько, Земля - Мати. Від них походить все живе і неживе. Продавати Землю — це все одно, що продавати Матір, це все одно, що продавати Бога, який її сотворив. І тому той, хто порушить цю заповідь, -законодавець, який проголосує за скасування Мораторію, або Гарант Конституції, який урочисто присягав, що виконуватиме Божественні Заповіді та статті Конституції, зрадивши їх своїм підписом і благословивши «Закон» на розпродаж Матінки Землі, автоматично і неминуче прирече себе і всіх нащадків своїх на вічне Небесне і Народне прокляття!
     Аналізуючи загрозливий стан сьогоденних земельних відносин, Розширена Рада ВОВ звертає Вашу увагу, вельмишановний Вікторе Федоровичу, як гаранта Конституційних прав ї свобод українського народу, на головні чинники до зміни на краще ситуації, що склалася в державі щодо земельного питання, а саме:

Економічний.
Землю треба розглядати як засіб виробництва та предмет праці, а не спекуляцій. Дохід від земельної ренти повинен належати суспільству.

Політичний.
Якщо земля є засобом отримання всіх життєвих благ, які необхідні для існування людини, то такі блага є продуктом суспільної праці і тому не можуть бути привласнені окремою особою або групою осіб.
Якщо земельні відносини розглядати з точки зору соціальної справедливості, то земля є ще й найважливішою соціальною категорією.

Юридично-правовий.
1.Земля є основою людського існування і матеріального добробуту.
2.Торгівля землею порушує природне право на рівність всіх. Всі мають однакові права на сонце, повітря, воду і землю, що є сталими величинами, які ще називають «життєвим простором».
3. Приватна власність на землю вже сьогодні породжує проблеми при відчуженніземлі для суспільних потреб (комунікації, дороги та ін.).
4. Досвід показав, що «узаконення» приватизації землі призвело до шахрайства та спекуляції землею. Так площа земель, проданих не для ведення сільського господарства по всій Україні, вже перевершила мільйон гектарів.
5.Торгівля землею завжди відкриває поле для зловживань, є причиною корупції в цій сфері викликаною, насамперед, «недосконалим» земельним кодексом, який проголошує право приватної власності для одних при відсутності такого права для інших.

Демографічний.
Приватизація землі призведе до стану, коли майбутні покоління не зможуть одержати безкоштовно землю для житла. Молоді люди при досягненні дітородного віку будуть стояти перед проблемою придбання землі, замість того щоб нагороджувати дітей. Таким чином в країні поглибиться демографічна проблема і молоді сім'ї, як соціальний капітал, будуть втрачати свою суспільну вартість.

Геополітичний.
Земля разом з повітрям та водою утворює національний життєвий простір, а це вже не є економічною категорією. В соціально-історичному плані ринок землі унеможливлює стабільність і процвітання української нації.

Глобалізаційний.
Тенденція світового розвитку показує, що глобалізація є формою нової колонізації країн в планетарному масштабі, повторюючи на новому витку діалектичної спіралі всі риси економічного примусу. Світова практика свідчить, що єдиним універсальним обмінним еквівалентом на шляху подолання економічної кричи залишаються природні ресурси. Один з вагомих, практично відновлюваним ресурсом, є земля.

Футурологічний.
Українські землі—це 29,9 % світових запасів чорнозему і майже 40% європейських. Зміна клімату, збільшення чисельності людської популяції, виснаження мінеральних ресурсів Землі ставить український чорнозем головним ресурсом існування і розвитку.

Екологічний.
Торгівля землею ускладнить процес контролю за якістю землі природоохоронними заходами щодо збереження землі з боку держави, Вже нині в погоні за прибутком українські землі засівають монокультурою, виснажують ґрунти, не вживаючи заходів для їхнього відтворення, а це призводить до хімічного отруєння земель, зменшення гумусу, катастрофічного збіднення ґрунту на мінерали, що, насамкінець, призводить, навіть при харчовому достатку, до незбалансованого харчування населення, погіршення його здоров'я, і втрати соціального капіталу.

     Отже, системне і комплексне дослідження проблеми земельних стосунків в Україні, як сукупність зазначених чинників, дає підстави кардинально змінити ставлення суспільства та держави до можливої торгівлі українською землею. Чорний день для українців не повинен наступити.

     Таким чином, керуючись вищими природнім правом на рівність і справедливість, вважаємо, що торгівля землею є найстрашнішим економічним злочином проти українського народу, бо, якщо торгівлю товарами та послугами можна регулювати різними економічними методами (мито на експорт, імпорт та ін.), то торгівля тим, що не створено самою людиною, а Богом, є ще й явищем аморальним, ганебним та образливим для майбутніх поколінь.
У майбутній Конституції повинно бути записано: - «право приватної власності на землю в Україні забороняється законом».

     Враховуючи наведене, Рада Об'єднання переконана, що Українська держава, в особі Президента, який прагне консолідувати суспільство, повинна повернути в загальнонаціональну власність усі сільськогосподарські угіддя. Тоді земельними, водними, лісовими та іншими природними ресурсами користуватимуться місцеві громади, які матимуть вибір - або господарювати самостійно, або здавати землю в оренду одноосібним чи колективним аграріям на установлені законом терміни з неодмінною угодою - не виснажувати ґрунти, а примножувати їхню родючість.
      Нас — ветеранів війни та праці, досвідчених фахово та життєво патріотів, які, ціною власного життя, захищали, відновлювали і розбудовували заможність своєї Батьківщини, зобов'язує честь і совість перед нашими дітьми, внуками і правнуками, перед усім народом, не допустити, щоб «вельможні» вчорашні вихованці тоталітарної системи, а нині демоліберальні негідники розтринькали останній засіб існування української нації.
     Тому закликаємо Вас, Вельмишановний Вікторе Федоровичу, ні за яких не підписувати майбутній «закон» Верховної Ради про припинення Мораторію на торгівлю українською землею сільськогосподарського призначення, а в Земельному Кодексі України скасувати усі розділи та пункти, які оголошують нашу Матінку Землю товаром.»

З повагою,
Голови Громадських ветеранських організацій України:

1. Голова Всеукраїнської громадської організації "Спілка офіцерів України" Білоус В'ячеслав Олександрович

2. Голова Всеукраїнської Спілки учасників війни Воронцов Володимир Гаврилович

3. Голова Всеукраїнського об'єднання ветеранів Гуменюк Володимир Олександрович

4. Голова Української спілки в'язнів - жертв нацизму Демидов Маркіян Дмитрович

5. Голова Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. Доманський Віктор Анатолійович

6. Голова Всеукраїнської Громадської організації "Закінчимо війну" Зубко Юрій Григорович

7. Голова асоціації ветеранів Міністерства внутрішніх справ України Корнійчук Володимир Михайлович

8. Голова Всеукраїнської громадської організації "Всеукраїнська асоціація ветеранів-підводників Кузьмін Олександр Вікторович

9. Голова Всеукраїнського громадського об'єднання "Об'єднання ветеранів розвідки України" Легомінов Володимир Іванович

10. Голова Всеукраїнського Союзу громадських об'єднань, учасників бойових дій, ветеранів військової служби та правоохоронних органів "Всеукраїнський Союз" Палій Віктор Миколайович

11. Голова Всеукраїнської організації інвалідів війни та Збройних сил Семішан Олексій Іванович

12. Президент асоціації соціальної підтримки та захисту співробітників спецслужб України "Співдружність" Сінченко Сергій Григорович

13. Голова Всеукраїнської Громадської організації "Товариство Українських офіцерів" Стеценко Олександр Олексійович

14. Голова організації ветеранів України, Народний депутат України Цибенко
Петро Степанович


: 1985 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz