Офіційні сайти відомств




» 2012 » Квітень » 4 » "Чи має військово-політичне керівництво держави стратегічне бачення...?" Петро КОСТЮК (пропозиції СОУ до парламентських слухань 25.04.2012)
13:57
"Чи має військово-політичне керівництво держави стратегічне бачення...?" Петро КОСТЮК (пропозиції СОУ до парламентських слухань 25.04.2012)
"Україна має бути готова до протидії воєнним загрозам. Зокрема, може виникнути збройний конфлікт на кордоні України через незавершеність його договірно-правового оформлення, висунення до Української держави територіальних претензій, активізацію «заморожених» конфліктів або спровоковану ззовні внутрішню нестабільність на національному, етнічному чи релігійному підґрунті. А отже, першим з головних завдань ЗС має бути захист територіальної цілісності та недоторканності держави у разі такого конфлікту.

Розв’язання міжнаціональних і транснаціональних суперечностей нація покладає на державу. Ця проблеми є актуальною для більшості країн Європи і США, з різниця лише в потужності їхніх економікн. З економічних міркувань скорочується чисельність ЗС, але воно компенсується ефективнішим сучасним озброєнням, що дозволяє зберегти або і збільшити їхній бойовий потенціал. Країни НАТО також компенсують скорочення збройних сил збільшенням потенціалу колективного захисту. Спостерігається і стійка тенденція перерозподілу оборонних витрат на користь суттєвого збільшення видатків на переоснащення ЗС сучасними зразками озброєння.

Щодо України, то майже всі експерти заявляють про потребу нагальної реформи та модернізації ЗС України, що зумовлюється низкою чинників. Першим з них є проголошення Україною позаблокової політики, що вимагає уточнення безпекової та оборонної політики держави, відповідних програм і планів.

Стаття 4 Закону «Про основи національної безпеки України» одним із суб’єктів гарантування національної безпеки визначає Збройні Сили. А стаття 10 цього Закону визначає серед основних їхніх функцій «вироблення і періодичне уточнення Стратегії національної безпеки України і Воєнної доктрини України». Проте за два останні роки не затверджено жодного документа, який був би пов’язаний із розбудовою ЗСУ. Виникає папитання: чи має військово-політичне керівництво держави стратегічне бачення, чітке уявлення, як і в якому напрямі розвивати ЗСУ? А можливо, ситуація ще гірша, і сама ідея обороноздатності держави не цікава і витіснена іншими завданнями?.."

Повністю статтю Петра КОСТЮКА "ЧИ МОЖУТЬ ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ ГАРАНТУВАТИ ЇЇ БЕЗПЕКУ?" читати тут.


: 714 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz