Офіційні сайти відомств




» 2013 » Січень » 1 » "Батьківщина починається з куточка, де ти народився. А я народився в селі Головківка»- Григорій Фалюн. (фото)
20:49
"Батьківщина починається з куточка, де ти народився. А я народився в селі Головківка»- Григорій Фалюн. (фото)
1 січня 2013 року речнику ветеранського руху в Олександрії, секретарю Олександрійського міського осередку Конгресу Українських Націоналістів екс-кандидату на посаду мера Олександрії (це був найстарший із кандидатів) і просто хорошій людині Григорію Романовичу Фалюну виповнюється 78 років. Напередодні в гості до одного з тих, кого по праву можна вважати старожилом міста завітали голова міської Олександрійської Спілки офіцерів України в Кіровоградській області майор гвардії Владислав Галата, речник Кіровоградського благодійного фонду «Берег надії» підполковник гвардії Валерій Труфанов та голова олександрійського осередку МГО «Оливкова гілка» підхорунжий Українського Козацтва Віталій Квітка. За значні досягнення у ветеранському русі міста та в розбудові України Григорія Романовича Фалюна вони віншували почесною грамотою КБФ «Берег надії».
Доля таких людей, як Григорій Романович – унікальна. У біографії цього олександрійця, як і у всіх, хто побачив чимало на своєму віку, чимало такого, що могло б навчити сучасне покоління олександрійців, нас із вами, гідно проживати своє життя, не марнуючи його ані крихти – з любов`ю до ближніх і з шанобою до історичної пам`яті України. Діти війни – це словосполучення ми знаємо через назву однойменної громадської організації. Однак кожному з нас, тих, хто народився в добу так званого «розвиненого соціалізму» важку уявити всю ємність цих слів. Григорій Фалюн – корінний головківчанин, який зараз мешкає в м.Олександрія, і є один із небагатьох, хто ще з нами, дітей тієї війни.
Якось, по її закінченні, коли Гриша виносив набої надвір, очищаючи рідну хату, боєприпаси вибухнули в його руках. Унаслідку цього малий Гриша лишився жити, але втратив кисть руки. Та, незважаючи на те, що доля готувала йому, здавалося б, нелегкі свої задвірки, Григорій Романович Фалюн з Божою поміччю знайшов у собі сили пройти життєвий шлях гідно, з високо піднятою головою. По здобутті Україною омріяної незалежності, Григорій Фалюн активно включився в громадсько-політичне життя своєї Вітчизни.
Немає сенсу перераховувати всі справи і нагороди Григорія Фалюна. Сам він вважає одним із найбільших успіхів у власному житті справу, зроблену кілька років тому з іншими побратимами-ветеранами – увічнення пам’ятним знаком-хрестом жертв німецько-фашистських загарбників, розстріляних у районі колишнього цегельного заводу, по теперішній вул. Радянській. Тоді за кілька днів нацистами було розстріляно кілька тисяч (ексгумація так і не проводилася) військовополонених радянських солдатів.
Однак якщо хтось подумає, що ця життєрадісна людина – Григорій Фалюн – живе лише спогадами про минуле, то такий глибко помилиться. Попри похилий вік, Григорій Романович – частий гість, приміром, на футбольних двобоях улюбленої команди ПФК «УкрАгроКом», а ще – на іграх за участю ПФК «Олександрія». «А що, - кидає, прощаючись з трьома гостями, ветеран цього життя, - Батьківщина починається з куточка, де ти народився. А я народився в селі Головківка».





















фоторепортаж Владислава Галата та Віталія Квітки

Прес-служба Олександрійської міської організації СОУ
в Кіровоградській області

для порталу українських офіцерів (Спілки офіцерів України)


: 771 | : Петро_ЛИСЕНКО | : 5.0/3
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz