Офіційні сайти відомств




» 2013 » Травень » 9 » 8 травня у Львові вшанували жертв тоталітарних режимів і Другої світової війни (фото,відео)
14:21
8 травня у Львові вшанували жертв тоталітарних режимів і Другої світової війни (фото,відео)

Вчора у Львові, на площі Маркіяна Шашкевича, провели скорботний мітинг біля пам’ятника жертвам комуністичних репресій, вшановуючи невинно убієнних в часи Другої світової війни. Це неподалік тюрми на Лонцького, найжорстокішої в’язниці, що використовувалась польським, радянським та німецьким окупаційними режимами, починаючи від 1918 року. Тут утримували і вбивали українців, поляків, євреїв.
Громадське віче відбулося за участі представників обласної та міської влади, депутатів різних рівнів, представників ЛОО СОУ, низки громадських організацій,небайдужих львівян.
Вшанування розпочалось покладанням квітів, у якому взяли участь голова Львівської облради Петро Колодій, перший заступник міського голови Львова Олег Синютка, народні депутати України Ірина Фаріон, Олег Панькевич, Степан Кубів, голова ЛОО СОУ полковник Петро Костюк, також львівські міські та обласні депутати, представники громадськості.
Прозвучав гімн України, потім пам’ять жертв війни присутні вшанували хвилиною мовчання.
Під час громадського віча виступили: Петро Колодій, Олег Синютка, Ірина Фаріон, Остап Стахів, Степан Кубів, голова Львівської обласної організації Спілки офіцерів України Петро Костюк та голова Львівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Богдан Винниченко.
Вів віче публіцист Ярослав Сватко.
«Символічно, що наші заходи проходять біля пам’ятника комуністичним злочинам, адже саме пакт Молотова-Ріббентропа розв’язав руки фашистській Німеччині, яка розпочала криваву війну, а пізніше її продовжив Сталін. – наголосив на віче голова Львівської облради Петро Колодій. – Нажаль, війна не закінчилася для українців у 1945-у, а продовжувалася проти українського народу щонайменше до 60-х років. Тому вшановуючи нині солдатів, ми не можемо оправдовувати режими, які кинули мільйони людей на знищення». 









У своєму виступі , голова Львівської обласної організації Спілки офіцерів України Петро Костюк наголосив на тому, що потрібно пам'ятати-Друга світова війна розпочалася для українців 15 березня 1939р. з Карпатської України. Зокрема у своєму виступі він нагадав:"... Друга світова війна це велика трагедія для України,- для бездержавної України, яка давала людський матеріал в інші армії, але при тому спромоглася сформувати Українську повстанську армію, яка стояла проти двох тоталитаризмів." 


Відео з виступом Голови ЛОО СОУ полковника П.КОСТЮКА.(автор відео - А.Рой) 



Після віча учасники заходу із запаленими лампадками перейшли до Меморіального хреста на території комплексу «Цитадель». На Цитаделі, у роки Другої Світової війни розташовувався найбільший німецький концтабір в Європі «Шталаґ-328», в якому утримували понад 280 тисяч полонених і половина з них там і загинула.
Там відбулась екуменічна панахида за загиблими












Львівська обласна організація СОУ

Фото членів ЛОО СОУ: - Андрій Рой, Степан Боренько, Юрій Бєгляров. 

ДОВІДКОВО 
  • За даними Українського інституту національної пам’яті, Україна у радянсько-німецькій війні втратила майже 4 мільйони 270 тисяч цивільних людей і ще близько 3 мільйонів військових. Донині тисячі людей вважаються безвісти зниклими. Для прикладу, у переддень 8 травня у Бродах, що на Львівщині, перепоховали останки дев’ятьох червоноармійців, віднайдених торік. Пошукове товариство припускає, що там ще є останки вояків з часів війни.



ВГО СОУ

: 749 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz