Офіційні сайти відомств




» 2009 » Серпень » 29 » Президент занепокоєний станом фінансування Збройних Сил України – лист до Прем'єр-міністра
14:24
Президент занепокоєний станом фінансування Збройних Сил України – лист до Прем'єр-міністра

Глава держави Віктор Ющенко направив листа Прем'єр-міністрові Ю.Тимошенко, в якому висловлює серйозне занепокоєння критичною ситуацію, що склалася на сьогодні у Збройних Силах України щодо спроможності гарантовано виконувати завдання із оборони держави.

На думку Президента, головною причиною такого становища є невжиття Урядом необхідних заходів для забезпечення обороноздатності і національної безпеки України, як це визначено Конституцією України.

Цьогорічні обсяги бюджетного фінансування Міністерства оборони України не відповідають реальним потребам і програмам розвитку Збройних Сил України та не дають змоги реалізувати заходи для підтримання їх боєздатності на належному рівні і практично нанівець зводять усі зусилля щодо запобігання негативним процесам у сфері оборони держави.

«Визначення у 2009 році оборонних видатків за загальним фондом Державного бюджету України на суму 7,4 млрд. грн. та нереальний щодо його наповнення спеціальний фонд (4,2 млрд. грн.) призвели до втрати позитивних тенденцій у розвитку української армії, які були започатковані у попередні роки. Через обмеженість коштів Збройні Сили України у декілька разів зменшили інтенсивність оперативної та бойової підготовки військ і відмовилися від проведення міжвидових навчань на полігонах. Можна констатувати, що такі обсяги фінансування руйнують основну складову Воєнної організації держави, для відновлення якої знадобиться не один рік, навіть за умови значного збільшення оборонного бюджету країни», – констатує Віктор Ющенко.  

Глава держави звертає увагу керівника уряду і на те, що уже на сьогодні необхідно, зокрема, для грошового забезпечення військовослужбовців 508,1 млн. грн., на утримання особового складу - 234,7 млн. грн., для забезпечення паливно-мастильними матеріалами - 325,4 млн. грн., на розрахунки з постачальниками енергоносіїв, комунальних послуг -180 млн. гривень.

«Вважаю неприпустимим з огляду на відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про стан та невідкладні заходи з фінансування потреб Збройних Сил України у 2009 році в обсягах, необхідних для забезпечення оборони держави», введеного в дію Указом Президента України від 4 червня 2009 року № 399, подальше зволікання Кабінету Міністрів України із прийняттям невідкладних кроків щодо усунення кризових явищ у оборонній сфері», – наголошує Глава держави.

Окрему увагу Уряду Президент акцентує на питаннях фінансового забезпечення потреб Збройних Сил України під час формування оборонного бюджету на 2010 рік.

«Доведений граничний обсяг фінансування на суму 7482,4 млн. грн. (37,6 % від мінімальної потреби) та планування забезпечення найважливіших напрямів діяльності Збройних Сил України (п'яти бюджетних програм) у наступному році за рахунок Стабілізаційного фонду є проявом жорсткого адміністративного тиску на керівництво Міністерства оборони України та ознакою безвідповідального ставлення до вирішення нагальних проблем у сфері оборони нашої держави», – йдеться у листі Глави держави до керівника Уряду.

З огляду на те, що вирішення порушених питань належить виключно до повноважень Кабінету Міністрів України, Президент просить Прем’єр-міністра невідкладно розглянути стан фінансування Збройних Сил України для забезпечення необхідного рівня обороноздатності і національної безпеки України. 

Головна служба інформаційної політики


: 1030 | : Петро_ЛИСЕНКО | : 4.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz