Офіційні сайти відомств




» 2009 » Липень » 12 » Крилаті ракети на севастопольських вулицях : ЧФ РФ "загнався" (фото)
17:39
Крилаті ракети на севастопольських вулицях : ЧФ РФ "загнався" (фото)

Як відомо, у командування Чорноморського флоту РФ, як і у вищого російського керівництва, викликає гостре неприйняття вимога України повідомляти про переміщення підрозділів, техніки та озброєнь ЧФ РФ українською територією. Російські моряки (як і їх високе начальство у Москві) настільки слабкі в політичній географії, що, схоже, готові і ядерну зброю тягати по території України, перебуваючи в повній впевненості, що знаходяться де-небудь на Новій Землі, і наплювати на всі угоди з Україною. Про подібну готовность, як і про те, що офіційний Київ досить справедливо прагне контролювати переміщення підрозділів та озброєнь ЧФ РФ, свідчить останній випадок в Севастополі.

Так, 8 липня 2009р. УМВС України в м. Севастополі та ГУ МНС України в м. Севастополі зафіксовали факт порушення представниками ЧФ РФ положень Угоди між Україною та Росією "Про статус і умови перебування ЧФ РФ на території України" від 1997 р. Зокрема, співробітниками Державтоінспекції приблизно в 18.00 на вул. Челюскінців була затримана колона вантажних автомашин Чорноморського флоту. До її складу входили три ракетовоза на базі автомобіля "КРАЗ" у супроводі озброєної охорони (останню представляли військовослужбовці ЧФ РФ, озброєні автоматами, і один - пістолетом ПМ) і пожежного спецавтомобіля. Машини перевозили по території регіону закритий тентом великогабаритний вантаж. 

 

Те, що у водія пожежного спецавтомобіля відсутній талон про проходження технічного огляду, можна вважати дрібничкою, не вартою уваги. (За даними «ФЛОТ2017», спецавтомобіль належить 17-му арсеналу озброєння ЧФ РФ, в/ч13189, Сухарна балка, м. Севастополь, що знаходиться на відстані близько 6 км від причалу № 15). 

Правоохоронців більше зацікавив дивний вантаж, щовезли у супроводі озброєної охорони. Пред `явити для огляду вантаж представникам правоохоронних органів України російські військовослужбовці відмовилися, посилаючись на спеціальний характер вантажу і відповідний наказ командування ЧФ. 



 
Однак наполегливість українських правоохоронців дозволила пролити світло на характер «секретної місії» російських морячків. Виявилося, що останні серед білого дня по вулицях міста, перевозили, не маючи жодних на те дозвільних документів ... крилаті ракети! 

Зокрема, як стало відомо «ФЛОТ2017», згідно з усним поясненням представників ЧФ, крилаті ракети (типу "Малахіт" або "Терміт") перевозились автотранспортом ЧФ РФ до 3413 ракетно-технічній базі ЧФ РФ (в / ч № 13183, с. Сахарна Головка, маршрут руху від причалу № 15 - понад 30 км). При цьому - без будь-якого узгодження з компетентними органами України. 

 

Співробітниками правоохоронних органів в присутності представників української сторони і офіцерів ЧФ РФ капітанів 2 рангу Башука Л.Г. і Теплицького Е.М. складений акт щодо порушень ЧФ РФ вимог ст.15 Угоди "Про статус і умови перебування ЧФ РФ па території України" від 1997 р. 

 

Російські офіцери факт виявлених порушень визнали і розписалися про ознайомлення з актом. 

Тут відкрилася ще одна деталь: виявляється, російські моряки не інструктуються своїм начальством про те, що поставлені їм завдання є грубим порушенням умов їх же перебування в складі ЧФ РФ на території України. Але Бог з ними, з міжнародними угодами! Панове з ЧФ РФ не знають таких елементарних речей, як те, що водій транспортного засобу повинен мати при собі необхідні документи, як і про те, що існує певний порядок перевезення великогабаритних та небезпечних вантажів. Причому порушення цього порядку (покарання за що передбачено Кодексом України про адміністративні порушення), карається і в Росії, так і в будь-якій цивілізованій країні, м'яко кажучи, не вітається. 

 

У даному ж випадку Бездокументні водії-росіяни з ЧФ РФ катаються по українському місту з таким вантажем, що небезпечніше важко і придумати, і при цьому почувають себе цілком комфортно і спокійно. Простіше кажучи - по-хозяйски. 



І при цьому "господарі" з ЧФ РФ і не здогадуються, що їх дії є правопорушенням. Не дивно, що в Криму зростає кількість правопорушень, скоєних військовослужбовцями ЧФ РФ: вони просто не знають, що порушують закон. До того ж ЧФ РФ в особі своїх юристів, командирів підрозділів та офіцерів структур виховної роботи чомусь посилено приховують від особового складу ту просту істину, однаково дієву в Росії та Україні, що незнання закону не звільняє від відповідальності. 

 

У даному випадку військовослужбовцям ЧФ РФ популярно пояснили, що проїзд затриманий колони без відповідних погоджень неможливий, після чого їм було запропоновано повернутися на територію вч ЧФ РФ. Завдяки вжитим заходам, колона вантажівок відбула у зворотному напрямку. 

Співробітниками ДАІ м. Севастополя на старшого колони (військовослужбовця в / ч 13189 ЧФ РФ Кукліна М.Е.) та водіїв вантажівок (Макейченко С.Е., Марінца М.И., Полянського А.И.) складені протоколи про порушення ст. 132-1 Кодексу України про адміністративні порушення. 

... Залишається гадати: що ж повезуть доблесні моряки ЧФ РФ в критих тентами вантажівках у супроводі автоматників українськими містами в наступний раз? Ступінь їх переконання у безкарності і «почуття господаря» на чужій землі, схоже, межі не має ...

Анатолій Дмитренко, фото автора

ФЛОТ2017

УКРАЇНСЬКИЙ МІЛІТАРНИЙ ПОРТАЛ



: 902 | : Петро_ЛИСЕНКО | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz