Офіційні сайти відомств




» 2009 » Липень » 7 » В ОБСЄ прирівняли сталінізм і нацизм.
18:09
В ОБСЄ прирівняли сталінізм і нацизм.

03.07.2009 Парламентська асамблея Організації з безпеки і співпраці в Європі висловила глибоке занепокоєння звеличенням тоталітарних режимів, включно з публічними демонстраціями на звеличення нацистського чи сталіністського минулого.

Асамблея ухвалила резолюцію «Возз’єднання роз’єднаної Європи», в якій підтвердила свою єдину позицію, що відкидає будь-яке тоталітарне правління незалежно від ідеологічного підґрунтя.

Держави й уряди країн-учасниць мали б позбутися спроб прикрашати тоталітарне правління чи повертатися до нього, чинячи спротив повній демократизації, мовиться в ній.

Резолюція, зокрема, закликає держави-учасниці ОБСЄ далі вивчати тоталітарну спадщину й домагатися, щоб громадськість не забувала про неї, особливо ж учити молодь про тоталітарну історію.

Країни ОБСЄ закликано також відкрити свої історичні й політичні архіви.

Так само Асамблея занепокоєна можливістю поширення і зміцнення різноманітних екстремістських угруповань, зокрема, неонацистів чи скінгедів, і закликає боротися з ксенофобією й агресивним націоналізмом.

Ця резолюція, разом із низкою інших, міститься у Вільнюській декларації, яку ухвалила в п’ятницю Парламентська асамблея ОБСЄ на закінчення своєї 18-ї сесії в столиці Литві Вільнюсі.

Під час обговорення на сесійному засіданні Асамблеї, а перед тим у її комітеті проект резолюції викликав бурхливі дискусії. За повідомленнями, особливо різко проти нього виступала делегація Росії. Голова російської делегації Олександр Козловський заявляв, серед іншого, що цей документ «хибно трактує історію» і є «образою» для всіх росіян.

***
Парламентська асамблея ОБСЄ виступила із резолюцією «Возз’єднання розділеної Європи», в якій прирівняла сталінізм до нацизму та закликала до засудження тоталітарних режимів на міжнародному рівні.

Таке рішення було прийнято 1 липня.

Автори резолюції зазначають, що в XX столітті європейські країни постраждали від двох тоталітарних режимів, які несли з собою геноцид і злочини проти людства, - нацистського і сталінського.

Для засудження тоталітаризму ОБСЄ пропонує встановити загальноєвропейський День пам`яті жертв сталінізму і нацизму, який відзначати щороку 23 серпня, тобто в день підписання Московського пакту в 1939 році. Цим пактом, також відомим в історії як пакт Молотова-Ріббентропа, СРCР і Німеччина поділили Європу і розв’язали Другу світову війну.

МАЙДАН
http://www.radiosvoboda.org/archive/news/20090703/630/630.html?id=1768719
http://human-rights.unian.net/ukr/detail/191383

: 994 | : Петро_ЛИСЕНКО | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz