Офіційні сайти відомств




» 2009 » Лютий » 22 » ВЛАДА І СУСПІЛЬСТВО: Як сприяє розвитку громадянського суспільства Міноборони
18:27
ВЛАДА І СУСПІЛЬСТВО: Як сприяє розвитку громадянського суспільства Міноборони

Додав: Майдан-ІНФОРМ, 21-02-2009 12:35, Україна

Громадянське суспільство вивчає, як влада сприяє його розвитку. Сьогодні інформує Міністерство оборони Украни,, відповідаючи на відповідний запит.

Громадянське суспільство вивчає, як влада сприяє його розвитку. ГІМЦ "Всесвіт" за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" та за інформаційного сприяння "Майдану" здійснює моніторинг реалізації Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства та відповідного Плану заходів на 2008 рік. Сьогодні інформує Міністерство оборони Украни,, відповідаючи на відповідний запит.

З листа №223/1/242 від 12.02.09 за підписом директора департаменту гуманітарної політики п.І.Тищенка:

"…У Міністерстві оборони створена Громадська рада, до складу якої входить 80 неурядових громадських, профспілкових організацій та ЗМІ…Міністерством оборони України здійснено ряд заходів щодо забезпечення діяльності Громадської ради, організаційнота методично забезпечувалось проведення засідань, у ході яких проведені консультації з громадськістю з актуальних питань діяльності ЗСУ.

…Міністерством оборони України спільно з Громадською радою на підставі плануючих документів, а також результатів попередніх консультацій з громадськістю щороку розробляється Орієнтовний план проведення консультацій з громадськістю в МО на рік, який оприлюднюється у ЗМІ та на веб-сторінці Громадської ради.
…У складі Громадської ради створено 12 постійно діючих робочих груп за напрямками діяльності та затверджено їх керівників. У разі потреби додатково створюються тимчасові робочі групи, які здійснюють громадську експертизу тих чи інших рішень.

…За умовами Галузевої угоди між МО та Центральним комітетом Всеукраїнської профспілки працівників ЗСУ на 2008-2010 роки, МО узгоджує з профспілкою проекти законів та інших нормативно-правових актів, які стосуються соціально-економічних інтересів працівників, шляхом офіційних переговорів і консультацій.

…Громадська рада спільно з Департаментом гуманітарної політики МО України взяла участь у підготовці пропозицій до проекту Плану заходів щодо реалізації Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства на 2008 рік…Розроблено проект Директиви Міністра оборони України "Про удосконалення співпраці органів військового управління з громадськими організаціями", який винесено на широке громадське обговорення.

…Представники Громадької ради брали участь у прийомі громадян з особистих питань Міністром оборони України та його заступниками.

…Основні напрямки співпраці військового відомства з громадськими організаціями відображаються у:
- проведенні спільних заходів патріотичного спрямування в контексті основних акцій загальнодержавного та місцевого рівнів з нагоди відзначення державних і військово-професійних свят, річниць пам'ятних дат та визначних історичних подій,
- залученні представників громадських організацій до створення музеїв військових частин, кімнат бойової слави,
- проведенні "уроків пам'яті",
- залученні представників громадських організацій до проведення у військових частинах "Днів відкритих дверей" під час складання молодим поповренням Військової присяги,
- сприянні в організації та проведенні спільних заходів з громадськими організаціями з використанням потенціалу закладів культури ЗСУ.

Результати спільної роботи МО України та Громадської ради регулярно висвітлювалися на веб-сайті МО України на сторінці "Громадська рада", у щорічному оборонному бюлетені МО України: "Біла книга: оборонна політика України" та військових ЗМІ.

Інформування громадськості щодо діяльності ЗСУ Міністерством оборони України здійснювалось через офіційний веб-портал, де було розміщено 2730 інформаційних повідомлень. У минулому році організовано 116 інформаційних заходів, у яких взяло участь 2348 представників ЗМІ, проведено 15 брифінгів за участю керівництва МО України та ЗСУ, 68 виступів міністра оборони України та 53 виступи керівництва МО України у ЗМІ.

Представники громадських організацій і члени Громадської ради на запрошення керівництва МО та Генерального штабу ЗСУ приймали участь у заходах міжнародного військового співробітництва, що проводились за планами МО України".



Як повідомлялося, за результатами збору інформації та аналізу результатів моніторингу Громадським інформаційно-методичним центром "Всесвіт" буде підготовлено громадську доповідь щодо виконання Концепцїї сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства (розпорядження КМУ №1035-р від 21.11.07). Поки ж читачі можуть робити власні спостереження і висновки про змістовність відповідей респондентів та їхньої відповідної діяльності.

Постійна адреса цієї сторінки в Інтернеті:
http://maidan.org.ua/static/news/2009/1235212500.html



: 1077 | : Петро_ЛИСЕНКО | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz